Comunicate de Afaceri

Biciclete cruiser - cadru din oțel sau aluminiu

Bicicletele din ziua de azi sunt construite din materiale din cele mai diverse, precum aluminiu, oțel, titan sau fibră de carbon. Însă bicicletele de tip cruiser au în general cadrul din aluminiu sau oțel.

 Dar care material este mai bun și mai durabil? Află din articolul de mai jos câteva avantaje și dezavantaje ale fiecărui tip de material în parte.

Avantaje cadru din oțel

Bicicletele cu cadrul din oțel sunt de obicei mai flexibile decât cele din aluminiu, ceea ce te poate ajuta să ai o plimbare mai confortabilă. De asemenea, toată lumea este de acord că oțelul este un material durabil. Acesta se rupe mai greu decât aluminiul, iar dacă asta se întâmplă totuși, poate fi reparat cu ușurință.

Un alt avantaj al oțelului este acela că o bicicletă cu cadrul din acest material este mai ieftină decât una din aluminiu.

Dezavantaje cadru din oțel

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale oțelului este că acesta ruginește dacă sare vopseaua de pe bicicletă. De asemenea, o bicicletă cu cadrul din oțel este mai grea de obicei decât una din aluminiu, deși în general acestea sunt făcut din aliaje și nu din oțel pur.

Avantaje cadru din aluminiu

 Așa cum spuneam și mai sus, o bicicletă cu cadrul din aluminiu poate fi chiar și cu câteva kilograme mai ușoară decât una din oțel, în funcție și de materialul din care sunt confecționate celelalte piese.

 Un alt avantaj al acestui material este că nu ruginește, deci este mai potrivit pentru zonele cu mai multă umezeală.

 Dezavantaje cadru aluminiu

 Principalul dezavantaj al aluminiului este că poate fi destul de dificil de reparat în cazul în care cadrul se îndoaie sau se rupe, în urma unei căzături, de exemplu. De asemenea, o bicicletă cruiser cu cadrul din aluminiu poate fi mai greu de întreținut decât una cu cadrul din oțel.

Un alt dezavantaj al bicicletelor din aluminiu este prețul. Acestea sunt mai scumpe decât cele din oțel, deși sunt mai greu de întreținut și mai puțin flexibile.

Acestea sunt principalele avantaje și dezavantaje ale celor două materiale, însă acestea pot diferi și în funcție de alte caracteristici ale bicicletei. Contează foarte mult și ceea ce îți dorești să primești de la o bicicletă și cât ești dipus să cheltuiești pentru ea.

De asemenea, un alt aspect pe care trebuie să îl iei în calcul înainte de a lua o decizie, este producătorul bicicletei, precum și finisajele acesteia. O bicicletă din oțel poate fi foarte bună și durabilă dacă este construită așa cum se cuvine. Însă dacă bicicleta este un no name și finisajele lasă de dorit, aceasta nu va dura, indiferent de materialul din care este confecționată.

În final, concluzia este că o bicicletă de oțel este mai flexibilă și mai durabilă decât una din aluminiu, dar mai grea. O bicicletă cruiser din aluminiu este mai ușoară, rezistentă la rugină, dar mai scumpă și mai puțin durabilă decât una din oțel.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LeadMagnet.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare