Comunicate de Afaceri

Ce înseamna videochat?

Ce înseamnă videochat? Întrebarea asta ar putea avea o grămadă de răspunsuri, în funcție de persoana căreia îi este adresată. Ei bine, noi am redus numărul de persoane și am creat două mari categorii: persoanele care nu cunosc nimic concret din acest domeniu și persoanele care lucrează în acest domeniu.

Firește că, dacă ar fi să întrebăm un cetățean obișnuit și dacă ar fi să întrebăm un model de videochat, răspunsurile ar fi diferite de la cer la pământ! Comparația între răspunsuri, nu numai că a fost extrem de neașteptată, dar am descoperit și diferențe destul de mari între percepțiile oamenilor.

Ce spun oamenii despre videochat? Care este reacția lor când aud întrebarea „Ce înseamnă videochat?”. Firește că diferă în funcție de mediul în care au crescut, de vârsta pe care o au și de sex!

Femeile au răspuns în general că „este o meserie jalnică, o meserie pentru femeile cărora le e lene să muncească cu adevărat” sau că „ e o meserie pentru tinere care vor să facă bani din nimic pentru a-și permite să-și facă toate poftele”.

În ceea ce privește bărbații, aceștia au răspuns că „e o meserie pentru puștoaicele care se plictisesc”, „e o meserie pentru fetele neserioase” sau chiar că „ e o meserie care pe noi nu ne deranjează mai deloc”

 Lăsând gluma deoparte, am întâlnit și persoane care au spus că nu știu, și persoane care au adoptat o atitudine neutră și au spus că „e o meserie ca oricare alta” și alte sute de răspunsuri diferite în funcție de diverși factori.

Dar ce e, până la urmă, videochatul și cine sunt cei mai în stare să răspundă la această întrebare dacă nu cei care se ocupă cu asta?

Am întrebat și câteva fete din echipa Ok studio, ce înseamnă pentru ele videochatul, iar răspunsurile pe care le-am primit nu numai că au fost extrem de sincere și explicite, dar unele ne-au și impresionat de-a dreptul.

„Pentru mine videochatul a fost portița mea de scăpare. Portița de scăpare dintr-o familie cu un tată alcolist și violent, portița de scăpare de la sărăcie și lipsa banilor care ar fi dus inevitabil și la lipsa de educație. Și cu toții știm că fără educație, în ziua de azi, nu facem nimic!”

„Pentru mine videochatul e meseria care m-a ajutat să mă descopăr, care m-a ajutat să mă dezvolt și care îmi permite să fac lucruri la care înainte aș fi putut doar să visez.”

Videochatul nu implică doar frumusețe, videochatul implică și sentimente copleșitoare și trăiri puternice. Videochatul înseamnă seriozitate, dăruire, profesionalism, perseverență, dorință, motivație, plăcere, curaj și inovație! Și nici aceste cuvinte nu sunt suficiente pentru a descrie cu adevărat acest domeniu.

Videochatul nu ține numai de a zâmbi și arăta bine, videochatul ține și de arta de a vorbi cu un om, de a empatiza, de a fi puțin psiholog și de a încerca să înțelegi înainte de a judeca.

Ce înseamnă videochat? Probabil că fiecare om are o percepție diferită, în funcție de tangențele pe care le-a avut cu acest domeniu, dar un lucru e sigur: pentru mulți, videochatul a însemnat „portița de scăpare”

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Dual Creative

Cauta

Categorii populare