Comunicate de Afaceri

Ce trebuie sa faci cand vizitezi pentru prima data Brasovul

Situat in inima Romaniei si inconjurat de uriasii Carpati Meridionali, Brasovul este visul oricarui pasionat de fotografie, oferind imagini ale unei urbe medievale fermecatoare, dar si ale unor peisaje montane idilice.

Brasovul este impartit in doua parti: Orasul Vechi si Orasul Nou.

Partea veche a orasului prezinta semne ale vremurilor sasesti si se afla chiar la poalele impunatorului Munte Tampa, in timp ce partea mai noua este mult mai modernizata, avand blocuri turn si un ritm de viata obisnuit in vremurile noastre.

Desi este recomandat sa vizitezi ambele parti ale orasului, fara indoiala ca cea mai frumoasa si vizitata parte a Brasovului este regiunea mai veche. Acesta este unul dintre cele mai bine conservate orase de pe Batranul Continent, cu influente masive ale popoarelor ce au poposit de-a lungul istoriei pe aici, inclusiv ale germanilor, austriecilor si ungarilor. Brasovul dateaza din 1211, asa ca iti poti imagina ce istorie bogata se afla aici.

​Ce trebuie sa faci cand vizitezi pentru prima data Brasovul?

Exista nenumarate lucruri de facut si o multime de atractii turistice de vazut in Brasov. In doar cateva zile, nu ai cum sa le bifezi pe toate. Iata ce iti recomandam noi sa faci atunci cand ajungi pentru prima data in acest oras:

Exploreaza Centrul Vechi.

Dupa cum am mentionat deja, partea veche a orasului este, fara indoiala, cea mai fermecatoare zona a Brasovului. Aici poti petrece cu usurinta ore intregi ratacindu-te pe stradutele pietruite cu caldiri in culori pastelate, fara a te plictisi.

Incearca mancarea traditionala.

Nu poti vizita Brasovul si sa nu incerci cateva preparate transilvanene autentice! Influentata si de tarile din jur, mancarea de aici este adesea gustoasa si indestulatoare. Desigur, contine cateva dintre preparatele traditionale pe care le gasim in toate colturile tarii, cum ar fi sarmale cu mamaliga, dar si unele mancaruri ce se gasesc mai mult in aceasta regiune, cum ar fi ciorba de fasole in paine, tochitura brasoveana sau tocanita de oaie.

Viziteaza Muzeul Judetean de Istorie.

In Piata Sfatului vei gasi cateva obiective turistice importante ale orasului, cum ar fi Primaria Veche, ce dateaza din 1420 si Muzeul Judetean de Istorie. Vizitarea acestui muzeu reprezinta o modalitate excelenta de a afla mai multe despre regiune si de a intelege mai bine orasul.

Intra in Biserica Neagra.

Aceasta este una dintre cele mai faimoase si emblematice biserici din intreaga Transilvanie, fiind construita de germani in anul 1383. In stil gotic, biserica arata impresionant atat in exterior, cat si in interior, adapostind cea mai mare colectie de covoare orientale din Europa, datand din secolele XV-XVI (cu exceptia muzeului Topkapi din Istanbul).

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Texte SEO

Comentarii

Cauta

Categorii populare