Comunicate de Afaceri

Conferinta ANBPR BiblioPUBLICA: "NOVA BIBLIOTHECA - Provocari si tendinte in bibliotecile publice"

Eveniment traditional de primavara al Asociatiei, Conferinta reprezinta principala reuniune a membrilor si reprezentantilor profesiei de bibliotecar la nivel national si se bucura de sprijinul logistic al Bibliotecii Judetene “George Cosbuc” Bistrita-Nasaud, in calitate de co-organizator.

Conferinta Nationala a ANBPR va antrena peste 100 de participanti din Romania si strainatate si se va bucura de participarea a numerosi reprezentanti ai mediului cultural, ai administratiei locale, dar si a importanti exponenti din mass-media.

„ANBPR organizeaza cu consecventa acest format de eveniment, pentru a atrage atentia atat profesionistilor din arealul culturii, cat si decidentilor din domeniu asupra reformei sistemului national de biblioteci. Vrem sa aducem la rampa acumularile profesionale ale colegilor nostri si sa facem cunoscute bibliotecarilor din toata tara exemplele de buna practica, precum si cele mai interesante programe si proiecte initiate in biblioteci. In felul acesta, este de asteptat ca performantele bibliotecarilor sa creasca an de an, in beneficiul direct al utilizatorilor serviciilor de biblioteca”, a declarat Dragos-Adrian Neagu, Presedintele ANBPR.

Tema Conferintei vizeaza dezvoltarea si repozitionarea Bibliotecii, ca principal facilitator de cunoastere la nivel comunitar, precum si a Asociatiei ca mediu de coagulare a energiilor si ideilor creative ale bibliotecarilor.

„Prin intermediul evenimentului de la Bistrita dorim sa diseminam rezultatele de impact ale implicarii ANBPR si a bibliotecilor publice in programul de informatizare a bibliotecilor - Biblionet, ca resursa de modernizare a bibliotecilor publice din intreaga tara. Prezenta partenerilor ANBPR la eveniment va aduce, de asemenea, o infuzie de noutate si obiectivism in evaluarea rolului si experientei bibliotecilor publice in implementarea parteneriatelor”, a declarat Ioana Crihana, Directorul Executiv al ANBPR.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informatii:
Anamaria Sabou
Asistent Director
ANBPR
tel.: 0758 220 290
email: anbpr_ro@yahoo.com


Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare