Comunicate de Afaceri

Copiii, mai informati si mai responsabili fata de animalele de companie

Plecand de la aceasta idee, Asociația Producatorilor de Hrana pentru Animalele de Companie (ARPAC) a inițiat programul educațional “ABC-ul animalelor de companie”, pentru a-i educa și responsabiliza pe cei mici cu privire la animalele de companie.
Programul se desfașoara deja de 6 luni in școlile din București și se va finaliza odata cu anul școlar. Pana acum, 3500 de copii din clasele a 2-a, din 43 de școli din sectoarele 2 și 3, au beneficiat de vizita celor 4 medici veterinari din program, care le-au explicat care sunt criteriile de alegere ale unui animal de companie, precum și cum trebuie hranite și ingrijite acestea, toate avand un rol foarte important alaturi de afecțiunea și atenția acordate.
Intalnirile sunt atractive pentru cei mici pentru ca sunt interactive și pe ințelesul lor, bazate pe noțiuni concrete și reguli simple despre conviețuirea cu un animal. Copiii primesc broșuri despre ingrijirea cațeilor și a pisicilor, iar cei mai activi dintre ei pleaca acasa cu o diploma de ”Asistent de medic veterinar”.
“Chiar daca la inceputul orelor elevii par interesați numai de jocul cu animaluțele de companie, atunci cand medicii veterinari le vorbesc despre nevoile acestora, despre faptul ca trebuie sa ii trateze cu grija și dragoste, sa le acorde timp și atenție, copiii iși schimba atitudinea. Ei devin mai curioși iar intrebarile adresate sunt punctuale și concrete solicitand sfaturi cu privire la vizitele la medicul veterinar, la modul de hranire, ingrijire și conduita. Aceasta atitudine manifestata in timpul cursurilor arata ca responsabilitatea se poate construi, copiii pot experimenta rolul de parinți ai animalului implicandu-se in creșterea, ingrijirea și disciplinarea lui. Dupa 6 luni de derulare a proiectului nostru educațional suntem bucuroși sa observam implicarea profesorilor dar și a parinților, alaturi de copii in creșterea responsabila a animalelor de companie\" a declarat Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC.
Programul “ABC-ul animalelor de companie” este desfașurat de ARPAC, in parteneriat cu Inspectoratul Școlar General al Municipiului București și Asociația Generala a Medicilor Veterinari din Romania.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: More Than Pub

Comentarii

Cauta

Categorii populare