Comunicate de Afaceri

Cum iti dai seama cat de autentica este o bijuterie din aur?

Dintotdeauna, oamenii au iubit si au apreciat frumusetea si valoarea aurului. Se stie ca inca din anul 1323 i.Hr., faraonul egiptean Tutankhamon prefera podoabele din aur, iar astazi aurul este la fel de pretuit ca si atunci. 

Culturile antice au exploatat si au transformat aurul in tot felul de structuri si bijuterii care nu simbolizau altceva decat statut si bogatie. In prezent, aurul este o alegere minunata pentru verighete si inele de logodna, pentru bijuterii de ocazie, cum ar fi coliere, cercei si pandantive, dar si pentru bijuterii de zi cu zi, inclusiv cercei casual, lanturi si bratari. 

Cum difera aurul de 24k de aurul de 18k?

Cu toate ca bijuteriile-fantezie sunt din ce in ce mai populare si mai atragatoare, bijuteriile din aur sunt in continuare preferate, deoarece sunt clasice, elegante si exprima gusturi alese. Fiind cel mai maleabil dintre toate metalele pretioase, aurul este o alegere excelenta atunci cand bijutierul doreste sa creeze bijuterii din aur cu detalii foarte complicate. In plus, aurul este rezistent la rugina, la patare, la coroziune si la uzura. 

Aurul pur este prea fragil pentru a fi purtat zi de zi, asa ca este aliat cu un amestec de argint, cupru si putin zinc, care ii ofera mai multa rezistenta si durabilitate. Astfel, produsul final va rezista mai multe generatii. Cand vorbim despre aur, atunci vorbim si despre karate. Karatul indica puritatea sau ce proportie de aur contine o bijuterie. 

Karatul de aur este exprimat in 24, astfel incat aurul de 24k este cel mai pur aur. Are o culoare galben-aurie bogata si luxoasa, dar spre deosebire de aurul de 14k sau de aurul de 18k, este mult prea fragil pentru a fi purtat zi de zi. Daca nu stiti cate karate au bijuteriile din aur pe care le detineti, cautati un numar urmat de un k minuscul stampilat undeva pe bijuterie. 

Bijuteriile din aur recomandate pentru purtarea de zi cu zi sunt bijuteriile din aur galben, aur alb si aur roz de 14k si 18k. Chiar daca nu sunt realizate din aur de 24k, sunt considerate bijuterii reale, din aur masiv, deoarece nu au un metal de baza care sa fie placat cu aur deasupra. 

Ce semnifica simbolurile de pe bijuteriile din aur?

De obicei, aurul este stampilat cu ceea ce este cunoscut ca un semn distinctiv. Acel semn indica ce cantitate de aur pur contine bijuteria si, uneori, poate sa indice si data finalizarii si tara de origine. 

Conform unor legi federale, bijuteriile din aur trebuie sa fie insotite de o marca a producatorului sau de o marca inregistrata. Bijuteriile din aur adevarat sunt stampilate cu un numar urmat de litera k, pentru a indica finetea lor. 

Unele bijuterii pot fi gravate cu marca producatorului sau cu anul fabricatiei. In schimb, simboluri precum „GF” si „KP” indica faptul ca piesa nu este aur solid, ci este placata cu aur sau este umpluta cu aur. Cele mai multe bijuterii din aur sunt realizate atat din aur de 18k, cat si din aur de 14k. 

Aurul de 18k este adesea un aliaj de 75% aur cu alte metale, iar aceasta combinatie face ca bijuteria sa fie suficient de puternica pentru uzura zilnica. La randul sau, aurul de 14K este un aliaj de 58,3% aur si alte metale. 

Ca o bijuterie sa fie considerata din aur si sa poata fi vanduta, trebuie sa aiba cel putin 10k, aliajul continand 41,7% aur pur. Karatele au o scara diferita in unele tari. Aurul de 14k este echivalent cu 585, in timp ce aurul de 18k este echivalent cu 750. 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare