Comunicate de Afaceri

Cum sa alegi tacul pentru biliard

Ai descoperit ca biliardul este pasiunea ta, si nu vrei sa mai lasi tacul din mana? Poate chiar te gandesti sa iti cumperi o masa de biliard pentru acasa? In orice caz, fie ca joci biliard la sala sau acasa, ai nevoie de un tac care sa isi faca treaba asa cum trebuie si, mai ales daca esti incepator, sa te ajute sa iti imbunatatesti tehnica.

Pentru ca nu toate modelele de tac sunt la fel, si nu toate ti se vor potrivi, iata la ce sa fii atent atunci cand iti alegi tacul:

  1. Modul in care prinzi tacul in mana

In mod evident, trebuie sa simti ca poti tine tacul confortabil in mana. Prin urmare, diametrul tacului trebuie sa se potriveasca marimii mainii tale. Cu alte cuvinte, daca ai mainile mai mici, si diametrul tacului trebuie sa fie mai mic.

  1. Materialul cu care este invelit capatul tacului

Desi este un detaliu care poate parea nesemnificativ, materialul cu care este invelit capatul tacului are, si el, importanta sa. Contactul cu acest capat iti poate influenta jocul in diferite feluri. Spre exemplu, daca iti transpira mainile in timpul jocului, tacul iti poate aluneca din mana. In acest caz, este recomandat sa te orientezi catre un tac cu capatul invelit in material textil, absorbant. Un capat de cauciuc, in schimb, este mai fin, dar se uzeaza mai rapid si poate fi alunecos.

  1. Greutatea tacului

Greutatea modelelor de tacuri disponibile pe piata variaza usor, si nu exista, neaparat, o greutate corecta pentru un anume jucator. Daca alte elemente ale tacului sunt potrivite, insa nu esti multumit de greutatea lui, adesea il poti personaliza prin adaugarea de greutati speciale.

  1. Lungimea tacului

Un tac de biliard se gaseste, cel mai adesea, intr-o lungime medie de 148 cm. Pentru jucatorii foarte inalti, exista optiuni cu o lungime mai mare, sau extensii de tac. De asemenea, iti poti comanda un tac special, fie mai lung, fie mai scurt decat lungimea medie. Un tac mai scurt iti va folosi, mai ales, daca masa biliard este plasata intr-un spatiu restrans.

  1. Varful tacului

Un varf bine proportionat este vital pentru a lovi bilele intr-un mod controlat si consecvent. Unele tacuri au varfuri mai moi, in timp ce altele au varfuri mai dure, ceea ce afecteaza rapiditatea cu care se uzeaza si modul in care le vei „simti” in timpul jocului. Ca regula, varfurile mai moi vor retine mai multa creta, insa se vor deforma mai repede, pe cand cele mai tari sunt mai rezistente si ajuta usor la precizia loviturii.

Asa cum poti deduce de mai sus, va fi nevoie sa experimentezi cu diferite tacuri si sa le examinezi diferitele componente pentru a-ti da seama care este cel potrivit pentru tine.

Daca nu suna prea distractiv, gandeste-te la beneficii: pana la urma, vei gasi tacul potrivit, tehnica ti se va imbunatati, si vei avea mai multa incredere in tine ca jucator.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Adrian

Comentarii

Cauta

Categorii populare