Comunicate de Afaceri

Cum sa iti incluzi colegii in eforturile tale de marketing de continut

Colegii tai de munca s-ar putea sa semene cu rudele tale indepartate - nu stiu ce faci de fapt. Iata cum sa explici eforturile tale de marketing pentru continut.

Scoasa din context, o singura postare dintr-un calendar de continut nu poate arata nimic despre strategia ta de continut nici macar celui mai avansat marketer de continut.

De ce, - si cum va contribui la campania ta actuala de generare de clienti potentiali?

Am adunat sfaturi pentru a te ajuta sa implici pe ceilalti in compania ta in ceea ce faci pentru a arata de ce este important - pentru ca s-ar putea sa nu fie evident la prima vedere.

Incepe cu calendarul editorial evidentiind campaniile companiei, sarbatorile, promotiile si chiar evenimentele culturale ale companiei - astfel incat eforturile tale de continut sa se alinieze in mod clar cu ceea ce face compania in luna respectiva. Mentinerea acestor evenimente mentionate intr-un singur calendar te va ajuta sa impiedici departamentul sa nu uite sau sa lipseasca oportunitatile. Daca departamentul IT isi desfasoara hackathonul anual, vezi daca exista un mod in care il poti mentiona si promova intr-un continut.

Creaza teme si categorii

Temele editoriale sunt modalitati excelente de a oferi echipei de continut o multitudine de idei, mentinandu-le concentrate. Cand temele editoriale sunt combinate cu un sistem flexibil de organizare - gruparea postarilor dupa format si subiect - este usor sa arati lucrarile celor din afara marketingului.

De exemplu: o tema pot fi produsele inovatoare din departamentul de cercetare si dezvoltare - o prioritate de top, sau, alt exemplu, prezentarea promotiilor, reducerilor sau a cupoanelor de reducere active ale magazinelor online. Alocarea a 50% din continutul tau la subectele alese te va ajuta sa creezi continutul cu obiectivele corecte.

Fiecare companie va avea prioritati diferite, dar stiind ca vei avea nevoie de cinci postari pe blog, o infografica, doua chestionare si doua videoclipuri te vor ajuta sa iti planifici in avans si sa explici modul in care continutul tau sustine diferite obiective ale companiei in fiecare luna.

Include alte departamente in procesul de creare a continutului

Este o pozitie dificila atunci cand ti se cere sa explicati contributiile departamentului tau de marketing pentru continut atunci cand nimeni nu intelege ce faci - mai ales daca esti singura persoana care supravegheaza strategia de continut.

Cu toate acestea, este de fapt incredibil de simplu si benefic sa ii implici pe ceilalti din cadrul companiei tale. Cel mai bun mod de a-i determina pe ceilalti sa-ti aprecieze slujba este sa le ceri sa te ajute sa o faci.

Pentru a face: Invita membrii altor departamente la intalnirile tale editoriale. Nu numai ca vor vedea munca grea implicata in crearea strategiei si completarea eficienta a unui calendar de continut, dar contributiile lor - provenind din perspectivele lor unice in diferite domenii - vor face continutul tau mai puternic si mai captivant.

Orice postare, chiar si cea mai buna postare impartasita de mii si clasata la nivel inalt de Google, nu va parea asa pentru ochiul liber si neinstruit. Finantarea CFO la bugetul de continut cu siguranta nu va conecta punctele de ce postarea ta „Lista de verificare a zilei in miscare” va schimba lumea marketingului de intrare. Fa in asa fel incat, celorlati sa le fie mai usor sa vada imaginea de ansamblu aratandu-le in mod explicit imaginea de ansamblu.

Cum iti implici compania in eforturile de creare a continutului? Impartaseste gandurile cu noi mai jos.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Adrian DLS

Comentarii

Cauta

Categorii populare