Comunicate de Afaceri

Hrănirea bebeluşului cu lapte praf de la naştere şi până la 3 ani

A alege varianta hrănirii bebeluşului cu lapte praf Topfer de la naştere este o decizie destul de dificilă pe care o iau mămicile având în vedere beneficiile clare ale alăptării şi reclama destul de negativă făcută acestei hrăniri “artificiale” cum este numită de către specialişti.

Bebeluşul va accepta hrănirea cu lapte praf încă din primele ore după naştere, dacă mama nu are posibilitatea să alăpteze, dacă sunt probleme medicale care o împiedica să facă acest lucru, probleme profesionale, sau pur şi simplu este o alegere a ei personală. Dacă, în schimb, mama alege să alăpteze 6 luni – 1 an, sau chiar mai mult, specialiştii recomanda laptele praf ca şi lapte de continuare până la vârsta de 3 ani.

Informaţii de bază pentru hrănirea cu lapte praf a noului născut

Pentru a hrăni bebeluşul cu lapte praf, este necesar ca părinţii să ia această decizie împreună cu medicul neonatolog, pediatru sau de familie, pe baza unor analize clare care atestă că mămica nu poate alăpta din motive medicale sau pe baza preferinţei personale a acesteia. Atunci când vine vorba despre cât de des trebuie hrănit bebeluşul cu lapte praf, dar şi cât de mult trebuie hrănit, aceste lucruri depind de greutatea şi dezvoltarea individuală a copilului, precum şi de vârsta lui.

Recomandările specialiştilor includ hrănirea la 2-3 ore de la naştere până la vârsta de 3 luni şi  dată la 3-4 ore până la vârsta de 9 luni. Pentru hrănirea cu biberonul, părinţii trebuie să se asigure că au toate informaţiile de bază în acest sens, precum şi toate “uneltele” necesare şi că au ales laptele praf perfect pentru copilul lor.

Pe piaţa există numeroase mărci de lapte praf, precum şi biberoane şi tetine, cu supapa pentru colici, moi, flexibile, uşor de mânuit şi de sterilizat, din care părinţii pot alege. Este important ca pentru hrănirea cu lapte praf corespunzătoare, să se folosească apă fiartă şi răcită sau apă din comerţ specială pentru copii, copilul să fie pus într-o poziţie corespunzătoare şi să fie hrănit atunci când îi este foame.

Lapte praf de continuare

Pentru a hrăni în mod corespunzător copilul chiar şi după renunţarea la alăptare, pentru că alimentaţia să fie corectă, laptele praf este recomandat în defavoarea laptelui de vacă, de capră sau de orice alt fel găsit pe piaţă. Laptele praf de continuare este suplimentat cu vitamine și minerale, cu probiotice şi prebiotice cu omega 3, fier şi alte minerale şi vitamine importante.

De aceea, beneficiile laptelui praf de continuare sunt mult mai numeroase decât beneficiile laptelui de vacă sau a oricărui alt tip de lapte de pe piaţă. În tandem cu o hrană sănătoasă, cu alimente bogate în vitamine şi minerale, cu siguranţă laptele praf de continuare contribuie la menţinerea stării de sănătate a copiilor.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare