Comunicate de Afaceri

Importanța aplicațiilor de mobil în e-commerce

Departe sunt vremurile în care telefoanele inteligente făceau parte doar din scenariile filmelor mai mult sau mai puțin SF.

În ultimii ani piața acestor dispozitive s-a dezvoltat enorm și tot mai mulți oameni au un astfel de dispozitiv. Deci ar fi păcat să nu profiți de oportunitate și să îți vinzi produsele acolo unde se află clienții tăi.

Tot mai multe operațiuni pot fi efectuate cu ajutorul smartphone-urilor, de la achiziția de bunuri și până la diferite operațiuni bancare. Este mai simplu să intri doar cu o atingere în aplicația preferată, să vezi direct ofertele și produsele noi și să plătești rapid și în siguranță.

Dacă ai un magazin online și faci comert electronic ar trebui să iei foarte în serios ideea de a concepe o aplicație pentru telefonul mobil. Dacă nu ești convins, iată câteva asecte pozitive de care te poți bucura dacă vei alege această cale. 

  1. Crește loialitatea clienților față de brand 

Știu, probabil a fost un efort considerabil să treci de la administrarea unui magazin fizic la cea a unui magazin online, dar probabil deja te bucuri de beneficii și te feliciți că ai luat acestă decizie. Așa stau lucrurile și în cazul aplicațiilor de mobil. Prin intermediul acestora vii și mai aproape de client, ești la îndemâna lor atunci când simt nevoia sau impulsul de a cumpăra ceva. 

Și pentru că le oferi această oportunitate, pentru că ești mereu acolo și că îi acorzi atenție, clientul te va răplăti prin fidelitate.

  1. Plata mai simplă și mai sigură

Aplicațiile de mobil oferă mai multă siguranță și rapiditate atunci când vine vorba de plata online. Evident, acest lucru depinde foarte mult și de felul în care este dezvoltată aplicația, deci trebuie să fii foarte atent la funcționalitățile acesteia și la ce anume îți oferă dezvoltatorul.

Văzând că plata este sigură și rapidă, pe deasupra, clientul va căpăta încredere în tine și va prefera să își facă cumpărăturile folosind aplicația și nu website-ul. Asta nu înseamnă însă că trebuie să îl neglijezi pe acesta din urmă. Aici ai toate informațiile complete despre firmă, poate un blog, o structură mai complexă, etc., deci este în continuare foarte important pentru afacere. Aplicația vine în completarea site-ului, nu îl înlocuiește.

  1. O relație mai bună cu clienții

Având în vedere cele de mai sus, este normal că vei primi mai multă apreciere și interes din partea clienților. Aceștia vor aprecia ușurința cu care pot face cumpărături și plăti și te vor alege pe tine în detrimentul concurenței, care nu a optat încă pentru o astfel de aplicație.

Este normal să se întâmple așa pentru că userii nu mai au timp de pierdut pe internet, de navigat prin website-uri stufoase. Vor totul la îndemână și te vor alege de fiecare dată dacă le oferi aceste lucruri.

Bineînțeles, și produsele pe care le promovezi trebuie să fie de calitate. Dacă ai o bază bună, poți crește fără probleme.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LeadMagnet.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare