Comunicate de Afaceri

Interviu cu Alexandru Dorobantu

           Daca se intampla sa pierzi pe cineva apropiat care, din pacate, se mai afla si in afara tarii, e foarte important sa analizezi serios ofertele firmelor de servicii funerare. Insa, in egala masura, este foarte important pentru linistea familiilor sa aleaga o firma serioasa, care sa le ofere serviciile de care au nevoie, respectand intru totul regulile legislative.

            Pentru a va usura alegerea in caz de nevoie, domnul Alexandru Dorobantu, proprietarul firmei funerare Rainbow Dorobantu a acceptat sa ne raspunda la cateva intrebari, care sa ne ajute sa alegem in cunostinta de cauza o firma cu servicii de calitate.

 

            Pentru cei care nu va cunosc inca, spuneti-ne, cine este Alexandru Dorobantu?

            Pe scurt, Alexandru Dorobantu este proprietarul a SC Funerare Rainbow Dorobantu SRL. Activez in domeniul funerar de peste 15 ani, scopul meu si al angajatilor firmei mele fiind acela de a ajuta familiile indoliate atat pe plan local cu servicii funerare Bucuresti, precum si din zonele limitrofe, cu servicii funerare de calitate, asigurandu-le un tot necesar ceremoniilor funerare. De asemenea, oferim si servicii de repatriere, care sa le permita acestora sa isi ia un ultim ramas bun de la cei dragi trecuti in nefiinta.

 

            In cateva cuvinte, prezentati-ne Casa Funerara Rainbow Dorobantu

            Casa Funerara Rainbow Dorobantu este lider pe piata serviciilor de repatriere din Romania, atat prin garantia serviciilor prestate cat si prin experienta acumulata pe care o detinem in decursul a 15 ani, ca prestator de servicii funerare. Repatrierea decedatilor in Romania este o ramura a societatii noastre pe care ne-am axat inca din anul 2000 ajungand azi la circa 150 – 170 de repatrieri anual. Casa Funerara Rainbow Dorobantu se ocupa cu repatrierea persoanelor decedate nu doar din Europa ci si din restul lumii.

 

            De ce sa alegem Funerare Dorobantu pentru serviciile de repatriere?

            Repatrierea decedatilor ca si serviciu oferit de societatea noastra este ceva mai complex decat o inmormantare traditionala romaneasca. Sicriele sunt unele speciale de transport, in conformitate cu normele europene, transportul este unul special realizat la standarde europene cu autovehicule omologate, setul de acte necesare repatrierii necesita o atentie amanuntita, toate aceste fiind lucruri ce trebuiesc respectate si executate cu cea mai mare atentie de  prestator in conformitate cu legile tarii in care s-a intamplat tragedia.

 

            Ce presupune un contract de repatriere decedati cu firma dumnevoastra?  

            Repatrierea persoanei decedate se face in prealabil in baza unui contract semnat de ambele parti, deoarece nu se poate ca o firma care presteaza serviciul de repatriere sa plece fara un contract semnat cu clauze clare si angajamente. Si aici ne referim la: timp de repatriere, sicriu de zinc necesar transportului international si actele necesare repatrierii. Aceste documente enumerate mai sus sunt aspecte importante si obligatorii pentru repatrierea decedatului in Romania. In momentul in care o persoana alege firma de servicii funerare, trebuie sa insiste ca in contractul incheiat sa fie specificate toate serviciile necesare unei repatrieri. Funerare Rainbow Dorobantu stipuleaza in contract toate serviciile de care clientul va dispune si chiar include in contract si pretul acestora.

 

            Ce optiuni de transport au cei care necesita serviciul de repatriere?

            Repatrierea decedatului se poate face atat terestru cat si aerian, tinandu-se cont de o serie de aspecte precum:  tara unde s-a intamplat decesul, timp, costuri, etc. Timpul aducerii in tara a unui decedat variaza in functie de tara in care a survenit decesul (procuratura, autopsie, stabilirea cauzei decesului).

            Daca transportul are loc pe cale terestra, repatrierea decedatului se va efectua cu masini funerare prevazute cu sisteme de siguranta si protectie, astfel incat persoana decedata sa fie transportata in conditii adecvate pana la destinatia ceruta de catre membrii familiei. Transportul persoanei decedate se face numai intr-un sicriu special, format din sicriu de lemn si sicriu de zinc, intr-un container frigorific.

            Funerare Rainbow Dorobantu se ocupa inclusiv de transportul funerar aerian. Astfel, desi lucrurile nu sunt foarte diferite de transportul pe cale terestra, firma se va ocupa si de aceste detalii. Aspectele legate actele necesare corespund cu cele necesare transportului pe cale terestra. Singurul aspect diferit este faptul ca programarea pentru o cursa aeriana trebuie sa se faca cu minimum 24 de ore inainte de decolare. In cazul transportului international, containerul frigorific este obligatoriu si este reglementat prin lege, iar Funerare Rainbow Dorobantu dispune de un astfel de obiect.

 

            Familiile vor avea nevoie de anumite documente in vederea repatrierii. Care este principalul aspect de care trebuie sa tina cont acestea?

            In legislatie este specificat foarte clar ca transportul international al cadavrelor umane se face pe baza unui pasaport de transport mortuar, mai ales pentru cadavrele care sunt transportate din tara in strainatate, pasaport care se elibereaza de catre directia de sanatate publica din judetul unde s-a produs decesul sau exhumarea.

            De asemenea, inainte de a transporta sicriul cu corpul defunctului, familia trebuie sa aiba urmatoarele acte: o adeverinta de inhumare, certificatul de deces, un certificat de imbalsamare (decedatul nu poate fi transportat dintr-o tara in alta daca nu a fost imbalsamat), precum si un proces verbal care sa ateste faptul ca sicriul este sigilat. Funerare Alexandru Dorobantu se ocupa inclusiv de aceste aspecte, motiv pentru care familia indurerata nu trebui sa-si faca griji suplimentare.

 

            Ce sfat le dati celor care sunt in cautarea unei firme funerare in vederea repatrierii?

            In primul rand, sa verifice cu atentie daca firma aleasa are toate autorizatiile necesare pentru transportul international funerar. Funerare Rainbow Dorobantu cunoaste toate aceste detalii si beneficiaza de toate autorizatiile necesare. In plus, firma include in costul serviciului de repatriere si documentele premergatoare obtinerii pasaportului mortuar.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Seles Online Project SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare