Comunicate de Afaceri

Istoria adidasilor – afla totul despre acest tip de incaltaminte

Te-ai intrebat vreodata cand a aparut prima pereche de adidasi dama pe lume? Aceasta incaltaminte atat de populara in zilele actuale are o istorie foarte interesanta despre care ne-am gandit sa facem un articol. Astfel, daca esti genul de persoana careia ii place sa citeasca articole despre istoria anumitor lucruri pe care le folosim zilnic, probabil ca acest articol va fi pe gustul tau.

Cand a aparut prima pereche de adidasi

Daca stam sa privim inapoi, vom constata faptul ca a trecut ceva timp de la aparitia primei perechi de adidasi. Ei bine, acest lucru s-a intamplat in secolul 18!

Cu siguranta adidasii de atunci nu aratau precum cei de acum. Stramosii adidasilor de astazi nu erau atat de atragatori si foarte probabil nici la fel de comozi. Iar astazi cu siguranta nimeni nu s-ar uita la ei.

Acestia erau de fapt formati din niste talpi din cauciuc, pentru constructia lor fiind folosite diferite materiale naturale, printre care se regaseau si paiele.

Cu toate acestea, materialele naturale folosite pentru realizarea primilor adidasi le ofereau un plus de confort in raport cu incaltamintea disponibila atunci, motiv pentru care au capatat usor foarte multa popularitate.

In secolul 18 tot mai multe persoane se plangeau de faptul ca majoritatea perechilor de incaltaminte aratau la fel, ba chiar nu existau diferente nici macar intre pantoful stang si cel drept. Abia in anul 1892 au aparut primii adidasi dintr-un cauciuc foarte confortabil, ceea ce le-a adus si foarte multa apreciere.

US Rubber Company se numeste compania care a realizat prima pereche de adidasi din cauciuc si este interesant faptul ca nu a reusit sa aiba o evolutie cat mai ascendenta, astfel incat sa fie si in zilele actuale o companie populara.

Adidasii produsi de US Rubber Company ieseau in evidenta prin faptul ca marginile numite Keeds erau formate dintr-o panza foarte comoda. Popularitatea lor era destul de mare pe atunci, drept urmare pana in anul 1917 au fost produsi o multime de astfel de adidasi marca US Rubber Company.

De unde vine numele de adidasi

Te poti intreba de asemenea de unde vine numele de adidasi al acestui tip de incaltaminte. Ei bine, s-ar putea sa te mire faptul ca nu vine de la celebrul brand Adidas.

Mai exact, numele de adidasi a fost data de faptul ca acest tip de incaltaminte era atat de silentios incat te puteai strecura in spatele altor persoane fara ca acestea sa isi dea seama.

Tot in 1917 un alt producator al carui nume ne suna ceva mai familiar, Marquis Converse, a lansat in premiera o pereche de incaltaminte pentru baschetbalisti.

Ghiciti cum se numea acea pereche de incaltaminte! Nu va tinem pe jar si va spunem noi: Converse All-Star.

Ceva mai tarziu, in anul 1923, a aparut si brandul Taylor All-Chuck Stars. In prezent, adidasii All Star reprezinta cel mai bine vandut tip de incaltaminte pentru baschet.

In 1924 un nou tanar antreprenor din Germania si-a pus amprenta pe piata adidasilor. Este vorba despre Adi Dassler, fondatorul companiei Adidas. Popularitatea sa a crescut in mod rapid, mai ales in randul ateltilor din intreaga lume. Adidasii lui Adi Dassler s-au bucurat de foarte multa apreciere in timpul olimpiadelor din acele vremuri.

Apoi, adidasii au evoluat tot mai mult si au devenit tot mai populari de la un an la altul. Astfel, in zilele actuale avem la dispozitie o multime de modele de adidasi, mai scumpi sau mai ieftini, mai mult sau mai putin comozi. Poti vedea si tu pe Tocmania.ro o gama diversificata de adidasi dama la preturi excelente!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Dual Creative

Cauta

Categorii populare