Comunicate de Afaceri

Kinecto Isobar si Climb Again se „pun in ochii” copiilor nevazatori din Romania

“Pune-te in ochii lor” este o campanie sociala initiata de Climb Again, organizatie ce ii ajuta pe copiii, tinerii si adultii cu nevoi speciale sa practice escalada ca o metoda de terapie pentru dizabilitate, de dezvoltare a abilitatilor de viata si de integrare sociala.

In prezent in Romania exista peste 60.000 de copii cu dizabilitati – senzoriale, psihice sau intelectuale – care traiesc separati de copiii tipici. Copiii nevazatori au grave probleme de socializare, nu ies singuri din casa, nu se integreaza in societate, iar statisticile spun ca 90% dintre acestia ajung someri.

„In Kinecto avem o aplecare speciala pentru cauzele sociale, credem ca e de datoria oricarui om, publicitar sau nu, sa sprijine o cauza atunci cand se poate. Pe cei de la Climb Again ii cunoastem de ceva vreme, iar implicarea noastra in cauza lor a venit natural. Multi dintre colegii mei merg la sala de escalada si au observat cu ochii lor cat de mult este de ajutor escalada pentru copiii nevazatori, cata incredere capata in ei. Construirea unui centru de terapie prin sport este o necesitate si speram ca toate eforturile noastre vor ajuta ceea ce acum este un vis sa devina realitate. Pentru asta avem nevoie de cat mai multe voci, asa ca cerem tuturor sa se puna in ochii lor, sa doneze 2 euro prin SMS, sa mearga la sala de escalada si sa vada ce se intampla acolo", a declarat Silvia Marinescu, Head of Strategy Kinecto.

„Obiectivul campaniei este strangerea de fonduri pentru un centru de terapie prin sport adresat copiiilor cu probleme speciale. Centrul va dispune de pereti de escalada, sali de antrenament si sali de terapie. Antrenamentele sportive sunt intregite de sprijinul psihologic, terapeutic, social si material pe care il vom acorda tinerilor cu dizabilitati, in special acelora cu deficiente de vedere”, a spus Claudiu Miu, presedinte si antrenor Climb Again.

Pentru realizarea acestui obiectiv este nevoie de 100.000 euro, pe care agentia si Climb Again isi propun sa ii stranga prin aceasta campanie.

Campania va beneficia de suport media tv (Pro TV, Romania TV, Digi, National TV, N24 si Favorit TV), de Facebook (https://www.facebook.com/ClimbAgain/) si website (https://www.climbagain.ro/).

Spotul TV poate fi urmarit aici.

Donatiile se fac la numarul de SMS 8835, trimitand cuvantul „VAD”, fiind vorba de o donatie fixa de 2 euro.

In plus, campania beneficiaza si de o componenta de social media, agentia lansand tuturor celor interesati sa se implice provocarea de a se pune in situatia de a trai cateva secunde in bezna, “punandu-se in ochii lor”. Astfel, oamenii sunt provocati sa se filmeze in timp ce, legati la ochi si ajutandu-se de un selfie-stick pe post de baston, incearca sa faca lucruri uzuale, in spatii normale.

Filmuletul ar trebui sa fie cat de scurt posibil, iar la final sa dea leapsa mai departe, spunandu-le prietenilor virtuali despre Climb Again si despre numarul de SMS 8835 unde pot pune si ei o priza la viitorul centru de terapie prin escalada.

Crina Semciuc este prima persoana publica, ce s-a alaturat deja campaniei, actrita fiind cunoscuta publicului din aparitiile ei in serialul „Cu un pas inainte”, filmele “Selfie” si “Selfie 69”, precum si ca imagine a campaniei de promovare a programului "Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007”.

Campania a fost realizata 100% pro-bono.

Echipa Kinecto Isobar Bucuresti care a realizat campania fiind:

Radu Ionescu – Creative Director

Silvia Marinescu – Head of Strategy

Ioana Oprica – Creative Strategist

Andrei Dumitrescu – Senior Art Director

Marius Vlad – Head of Design

Alin Enulescu – Art Director

Corina Craja – Social Media Manager

Dorian Popescu – Junior Art

Dana Canurschi – Copywriter

Alina Medaru – Group Account Director

Din partea clientului, Climb Again, au facut parte din echipa:

Claudiu Miu – Presedinte

Ana Anton – Manager de proiect

Cristina Mosteanu – Voluntar

Parteneri: Galactic Gym

 

Spotul a fost realizat cu sprijinul casei de productie DeFilm, echipa fiind formata din:

Radu Stancu - Producator

Paul Negoescu - Regizor

Gabi Basalici - Editor

Marius Leftarache - Sunet si muzica

Ana Draghici - Imagine

Serban Pavlu - Voce

Crina Semciuc

Casa de productie - DeFilm

Post Productie asigurata de PlayTimePost si Avanpost.

 

Media a fost realizata cu contributia agentiilor din grup Dentsu Aegis Network: Carat, Posterscope si Ampilfi.

Climb Again este infiintata de Claudiu Miu, fost campion balcanic la escalada pe care o boala crunta l-a scos din viata sportiva. Odata ce si-a revenit, a infiintat organizatia care reda incredere si o viata noua unora dintre cei mai marginalizati copii.     

Despre Kinecto Isobar

Fondata in 2002, Kinecto este una dintre cele mai importante agentii de comunicare digitala din Romania. Incepand cu 2013 Kinecto este parte din Isobar, o agentie globala de servicii digitale de marketing, a carei misiune este de a oferi idei fara frontiere activate de tehnologie, de a transforma afacerile si brandurile. Isobar reuneste peste 4500 de pionieri digitali in peste 45 de piete din intreaga lume. Isobar a castigat peste 350 de premii, printre care 18 titluri Agentia Anului in ultimii trei ani si denumita de patru ori Agency Network of the Year Asia-Pacific in ultimii cinci ani. Isobar colaboreaza cu adidas, Coca-Cola, Huawei, Google, Enterprise, Kellogg si P & G. Isobar face parte din Reteaua Dentsu Aegis, o filiala detinuta in totalitate de Dentsu Inc.

Despre Dentsu Aegis Network

Dentsu Aegis Network inoveaza modul in care brandurile sunt construite pentru clientii sai prin expertiza si capacitatile sale exceptionale de media, digital si comunicare creativa. Cum consumatorii sunt din ce in ce mai conectati, printr-o multitudine de dispozitive, aceasta noua era de convergenta mass-media prezinta numeroase oportunitati precum si un eco-sistem nou cu medii complexe.

La nivel mondial, Dentsu Aegis Network ofera clientilor servicii de expertiza in media, comunicare digitala si servicii de creatie publicitara. Grupul opereaza in 132 de tari din intreaga lume, cu peste 27.000 de specialisti dedicati.

Dentsu Aegis Network activeaza in Romania cu sase branduri: Carat, Vizeum (agentii de media), Kinecto Isobar (agentie de digital advertising), iProspect (digital performance) Posterscope (publicitate OOH), Amplifi (CE E).

www.isobar.com

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Oprea Romanita Mihaela PFA

Comentarii

Cauta

Categorii populare