Comunicate de Afaceri

NOCTURNA BIBLIOTECILOR 2014: De ce sa mergi noaptea la biblioteca? Pentru ca incultura are adepti in toata puterea zilei!

Bucuresti, 24 Septembrie 2014 - In ultimii ani am invatat cu totii o lectie pretioasa: orice e normal ar putea parea banal. Nu e neaparat mai bine, mai interesant sau mai folositor sa-ti petreci noaptea si nu ziua la biblioteca, dar, cu siguranta, ne vom simti cu totii mai dispusi sa incercam.
Noaptea mustrarile amutesc, constiinta nu are spasme, nu ne sta mintea la fise de lectura sau autori recomandati. Pur si simplu, suntem mai deschisi sa traim experiente intr-o conjunctura diferita de aceea previzibila si obisnuita.
Daca somnul de frumusete nu este genul tau, daca ai o gasca de prieteni cu care te simti inspirat si daca nu trebuie sa raportezi nimanui unde mergi si in ce scop, da o raita la biblioteca ta. S-ar putea intampla sa iti placa, sa vrei sa revii si poate chiar sa devii insomniac. Si toate astea pentru ca la biblioteca e viata, viata adevarata, pe care te invitam sa o degusti cu generozitate.
Asa cum v-am obisnuit, traditia organizarii NOCTURNEI BIBLIOTECILOR continua si in acest an. Aflata la a cincea editie, NOCTURNA BIBLIOTECILOR 2014 se organizeaza in noaptea de vineri, 26 spre sambata, 27 septembrie 2014, la initiativa ANBPR si cu participarea a peste 25 de biblioteci din toata tara.
Ca o confirmare a sprijinului constant acordat bibliotecilor, Ministerul Culturii din Romania a decis sa acorde patronajul sau campaniei NOCTURNA BIBLIOTECILOR. Prin aceasta sustinere institutionala si guvernamentala, campania de activare nationala a bibliotecilor si bibliotecarilor, initiata si coordonata de ANBPR, capata o noua dimensiune, pledand o data in plus pentru importanta bibliotecii in comunitate.
La eveniment sunt asteptati sa participe invitati din Bucuresti si din tara si, ca element de noutate, in acest an au aderat la campanie si parteneri din Republica Moldova, prin intermediul Asociatiei Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).
Detalii despre programul detaliat al bibliotecilor implicate vor putea fi consultate pe blog-ul dedicat acestei campanii, la calea http://nocturnabibliotecilor.wordpress.com/.
Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

Despre ABRM: Asociatia Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM) reprezinta si promoveaza biblioteca si informatia in societate, sustine activ bibliotecarul, actionand intru dezvoltarea accesului egal la informatii si cunostinte pentru toti. Misiunea asociatiei este de consolida comunitatea bibliotecara, pentru a exprima si apara interesele domeniului biblioteconomic al tarii, pentru a avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii potentialului bibliotecarului si capacitatii institutionale a bibliotecilor

www.anbpr.org.ro

Mai multe informatii:
Anamaria Sabou
Asistent Director
ANBPR
tel. 0758 220 290
email: anbpr_ro@yahoo.com
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare