Comunicate de Afaceri

Nocturna Bibliotecilor - o noapte si 1001 idei de weekend

Evenimentul se bucura de participarea a numeroase biblioteci din tara si din Bucuresti. Acestea isi vor deschide portile in afara orelor obisnuite ale programului de lucru si-si vor primi oaspetii cu evenimente speciale, experimente culturale in premiera, adevarate demonstratii de bun gust, inovatie si creativitate. Detalii despre programul bibliotecilor implicate sunt accesibile pe blog-ul campaniei, la calea http://nocturnabibliotecilor.wordpress.com/.
„Campania de anul acesta reprezinta o iesire la rampa fara precedent a bibliotecilor, si nu ma refer exclusiv la bibliotecile publice. Vorbim practic de cea mai importanta mobilizare nocturna a bibliotecilor din Romania, intr-un periplu cultural si artistic amplu, pe mai multe paliere, functie de indrazneala si imaginatia bibliotecarilor implicati”, a declarat Ioana Crihana, Director Executiv al ANBPR.
Initiata si coordonata de ANBPR si implementata de profesionisti bibliotecari din toate tipurile de biblioteci, NOCTURNA BIBLIOTECILOR este sustinuta de Fundatia IREX Romania, GMP PR si THECELL.
„Pret de o noapte, fiecare biblioteca participanta la Nocturna Bibliotecilor are ocazia sa-si surprinda vizitatorii cu oferte inedite, de la vizite de sedii, proiectii de filme, concerte, lansari de carte, ateliere de creatie, pana la intalniri cu autori, concursuri, expozitii sau demonstratii de virtuozitate artistica.. Este, in acelasi timp, o experienta culturala diferita, o cristalizare a energiilor si un regal al acumularilor de bune practici pe care Asociatia noastra si bibliotecile le-au avut in ultimii ani. Ca manifestare pro-lectura si eveniment de promovare nationala a culturii in toate formele ei, Nocturna Bibliotecilor vine sa constientizeze, mai profund decat pana acum, rolul tot mai activ pe care institutia bibliotecii trebuie sa-l reclame in societatea actuala”, a declarat Dragos-Adrian Neagu, Presedintele ANBPR.
Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informatii:
Ioana Crihana
Director Executiv
ANBPR
tel./fax: 021 411 02 77
email: anbpr_ro@yahoo.com
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare