Comunicate de Afaceri

Ponturi utile pentru pasionatii de biliard

Iti place biliardul dar simti ca inca nu te poti compara cu jucatorii cu adevarat priceputi? Experienta este foarte importanta, insa vei invata mai repede si mai usor daca aplici anumite tehnici. Iata cateva sfaturi pe care le poti pune in aplicare data viitoare cand te afli in unei mese biliard:

1. Utilizeaza creta

Desi creta pentru biliard nu este o componenta deloc secreta a jocului, multi oameni nu o folosesc, fie pentru ca sunt prea absorbiti in joc, fie pentru ca nu li se pare prea importanta. De fapt, rolul cretei este unul esential, deoarece creta impiedica alunecarea tacului de pe bila in momentul impactului. Tine minte, totusi, ca frecarea varfului tacului cu creta nu este o miscare rapida si brusca. Este, mai degraba, nevoie de o miscare mai lenta si mai atenta, pentru a te asigura ca tot varful tacului este acoperit cu creta.

2. Nu tine tacul foarte strans

O greseala frecventa a incepatorilor este sa apuce tacul foarte strans, probabil in speranta de a-l controla mai bine. Dar aceasta abordare este una gresita, deoarece te tensioneaza, iar tacul va functiona si el diferit. Mai mult, un tac tinut foarte strans creste riscul de a lovi bila astfel incat sa sara de pe masa. De aceea, este bine sa tii tacul relaxat, cu degetele, fara sa iti atinga neaparat palma sau degetul mic.

3. Adopta o pozitie confortabila

Jucatorii cu experienta se apleaca, de obicei, atunci cand lovesc cu tacul, insa pe incepatori pe aceasta pozitie mai mult ii va incurca, deoarece traiectoria bilei va fi mai greu de observat. Prin urmare, incearca sa privesti de sus bila in care vrei sa lovesti, astfel incat sa poti tinti corect. In orice caz, pozitia pe care o adopti trebuie sa fie confortabila. Exerseaza aceasta pozitie din diverse unghiuri in jurul mesei de biliard.

4. Fii atent la pozitionarea bilelor

Pentru a incepe jocul de biliard cum trebuie, asigura-te ca aranjezi corect bilele in triunghi inainte de inceperea jocului. Acest lucru inseamna sa le asezi astfel incat sa existe cat mai putin spatiu liber intre ele. Cu cat este mai mult spatiu intre bile, cu atat ele se vor imprastia mai putin atunci cand le lovesti pentru prima data.

5. Nu face din lovirea bilelor o demonstratie de forta

Este amuzant sa lovesti bilele cu putere insa acest lucru va dauna jocului. O lovitura mai blanda inseamna o precizie mai mare, si, implicit, mai multe sanse de castig. Asa ca, atunci cand iti vine randul, inspira adanc si concentreaza-te sa lovesti bila usor si cu atentie.

6. Nu te teme sa gresesti

Uneori vei uita de reguli sau vei simti sa iti urmezi, mai degraba, instinctul decat regulile.

Totodata, instinctul potrivit vine odata cu experienta si este posibil sa faci destule greseli inainte sa iti formezi abilitatile dorite de jucator de biliard. Insa greselile te vor ajuta sa inveti, cu atat mai mult daca iti depasesti teama de greseala si mentii o atitudine increzatoare in propriile forte.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Adrian

Comentarii

Cauta

Categorii populare