Comunicate de Afaceri

Print management in native advertising

Publicatiile de specialitate estimeaza faptul ca, pana la finalul anului, agentiile de publicitate vor investi peste 30 mld. de dolari in native advertising, reprezentand peste 58% din piata totala de digital display. Telefonul inteligent, social media si chiar Amazon sunt cei care au contribuit, in principal, la aceasta schimbare de paradigma, de la publicitatea digitala traditionala la cea nativa.   

Mai mult decat atat, directorii de marketing au observat faptul ca publicitatea nativa ajuta brandul sa se pozitioneze in topul preferinfelor clientilor. De cealalta parte, publicitatea traditionala pierde teren, in special din cauza prezentei intruzive in obiceiurile consumatorilor prin strategii agresive de remarketing.

Se poate observa, in ultima vreme, dorinta tot mai mare a clientilor de a interactiona cu brandurile pe care le prefera intr-o maniera autentica si transparenta. Fie ca vorbim despre laptele preferat sau despre magazinul de haine de unde facem cele mai multe cumparaturi intr-un an, ne dorim de la branduri sa ne ajute sa gasim cat mai repede produsele din noua colectie, sa ne invite la activari de brand creative si pline de surprize sau sa ne trimita acasa o felicitare de ziua noastra. Cu cat comunicarea dintre brand si client se face mai direct si bazata pe o abordare umana, cu atat loialitatea acestuia va fi mai puternica si il va recomanda ori de cate ori va avea ocazia, explica Calin Pascu, Manager General Agentia de Print.

Una dintre cele mai eficiente metode prin care o campanie de marketing poate integra, cu succes, publicitatea nativa, este prin intermediul materialelor printate. Astfel, prin print management corect, se va asigura alinierea campaniei din online cu mediul offline, oferind clientilor posibilitatea de a beneficia de aceeasi experienta, indiferent de mediul in care se va intersecta cu brandul.

Mai mult decat atat, analizat intr-un context mai larg, printul are mai mari sanse de a ajunge la clientul care face parte din audienta brandului din mai multe motive: oamenii prefera hartia datorita intregii experiente de lectura pe care o au si care include atingerea hartiei, mirosul paginii, culorile, texturile. De asemenea, tipariturile nu se intersecteaza cu ad blockers, pot fi scalabile si distribuite oriunde, ajungand astfel si in zonele in care internetul nu este atat de raspandit sau de folosit.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare