Comunicate de Afaceri

Rusu+Bortun Brand Growers semneaza rebrandingul Trutzi, liderul pietei de fier

Agentia de strategie si manifestare creativa de brand Rusu+Bortun Brand Growers a finalizat rebrandingul Trutzi, companie romaneasca, infiintata in 2007, importator si producator de fier si liderul national al pietei.

“I-am cunoscut pe cei de la Trutzi in cadrul unui workshop pe care l-am tinut pentru antreprenorii din Moldova. M-au surprins placut dinamica business-ului, viziunea antreprenoriala si dorinta de invatare a liderului. Am o afinitate cu zona Bucovinei si m-am bucurat sa putem spune o poveste de succes nascuta in Suceava si extinsa in toata tara,” afirma Catalin Rusu, CCP&CEO Rusu+Bortun.

 Decizia de a oferi companiei o noua identitate care sa reflecte valorile de business dobandite pe parcursul celor 12 ani de activitate si care sa transmita aceasta expertiza clientilor sai a venit in urma unei strategii de business bine pusa la punct de catre fondatorii business-ului care au simtit nevoia de a comunica mai bine in exterior.

“Pasul facut de noi este unul firesc si prin care consideram ca ar trebui sa treaca orice companie care s-a dezvoltat exponential intr-o perioada relativ scurta de timp si care s-a extins  intern si extern. Ne dorim sa inovam, sa oferim calitate si incredere, iar tot acest proces implica si crearea unei identitati bine definite,” a declarat Ciprian Nutu – Director General Trutzi.

Astfel, principalul scop al reprezentantilor Trutzi a devenit cresterea popularitatii brandului, dar si o buna intelegere a mostenirii de brand si a functionalitatii sale. “Faptul ca numele este oarecum strain de activitate si de numele romanesti de companii a reprezentat un dezavantaj pentru companie. Ne dorim sa continuam sa fim preferinta numarul 1 in randul clientilor care au nevoie de fier forjat - porti, garduri, balustrade, balcoane metalice. Trutzi este o companie cu produse si servicii complete, bine definite, si ne dorim sa fie perceputa ca atare,” a adaugat Ciprian Nutu.

“Businessul Trutzi a crescut constant de-a lungul anilor, notorietatea de asemenea, si ne-am intalnit la momentul oportun cand povestea din spatele brandului avea nevoie sa fie cunoscuta. Clientul a simtit ca este nevoie de o prezenta mai sustinuta a brandului dincolo de nume, printr-o filosofie care sa fie clara clientilor, fie ei mesteri, fie persoane fizice,” a spus Alina Tudose, consultant de brand si partener Rusu+Bortun Brand Growers.

Procesul de constructie al identitatii de brand a inceput printr-o auditare ampla interna si externa (angajati, parteneri, clienti, competitori, revinzatori) care a durat aproximativ doua luni. Pe baza concluziilor din acest raport reprezentantii Rusu+Bortun Brand Growers au creat strategia de brand rezumata in promisiunea brandului: mestesugari in fier si, ulterior, logo-ul brandului.

Prin urmare, drept vizual central a fost aleasa litera T, care devine astfel un simbol pentru brand, pozitionandu-l in zona corporate, liderul categoriei. T-ul este desenat ca o poarta care se deschide, iar wordmarkul aduce echilibrul intregului construct. Acest simbol este pus in valoare in toate materialele brandului. Brandul are un ton asumat, puternic, masculin, alimentat de energia oamenilor care lucreaza in fabrica si de energia antreprenorului.

“Am pornit acest proiect cu intentia declarata de a construi un brand romanesc, puternic, intr-o categorie aparent mai putin ofertanta si am descoperit o poveste autentica a unui antreprenor de succes si valori solide de business. Credem ca Trutzi poate deveni un brand romanesc important : activ in comunicare, implicat in comunitatea locala si cu o parte semnificativa de business orientata catre piata consumatorului final,” a adaugat Alina Tudose, partener Rusu+Bortun Brand Growers.

Echipa de proiect a fost compusa din Ciprian Nutu – Director General si Camelia Iordache - Coordonator Departament Dezvoltare, din partea Trutzi, si Alina Tudose, Catalin Rusu, Razvan Chifu si Anca Uscatescu din partea Rusu+Bortun Brand Growers.

Rusu+Bortun a fost înfiintata in 2008 si este o agentie care integreaza strategie, design si manifestare creativa de brand, prin Brand Growers, si comunicare digitala prin Cyber Growers.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Oprea Romanita Mihaela PFA

Comentarii

Cauta

Categorii populare