Comunicate de Afaceri

Top filme de animatie care au castigat Oscarul

Pentru a fi eligibile să se înscrie în cursa pentru marele premiu, aceste filme trebuie să aibă o durată de cel puțin 40 de minute, mai multe personaje și scene de animații în cel puțin 75% din perioadă.

În cazul în care se înscriu mai mult de 16 filme de animație, atunci juriul va alege cinci dintre ele care vor fi nominalizate pentru Oscaruri. Această situație s-a întâmplat de nouă ori în istorie, inclusiv în 2021. În schimb, dacă sunt mai puțin de 16 filme propuse, vor fi făcute doar trei nominalizări.

 

De asemenea, în istorie unele filme de animație au concurat și la categoria Cel mai bun film al anului. Este vorba despre Frumoasa și Bestia (1991), Up (2009) și Toy Story 3 (2010).

 

În 2021, favorit să câștige Oscarul la categoria cel mai bun film de animație, potrivit cotelor de la  NetBet pariuri sportive este Soul. Acesta are cota 1.16 și este urmat de Wolfwalkers (cota 5.00), Onward (cota 13.00), Over the Moon (cota 23.00) și A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (cota 29.00).

 

Cum arată topul celor mai bune filme de animație care au câștigat Oscarul la această categorie:

 

  1. Up (2009) - Este considerat unul dintre cele mai bune filme de animație din istorie și a avut un succes comercial major, încasările trecând de 735 de milioane de dolari, la un buget de 175 de milioane de dolari. De asemenea, are și o coloană sonoră foarte bună, fiind realizată de Michael Giacchino, cel care a compus și pentru The Incredibles și Ratatouille. Pe lângă premiul de cea mai bună animație a anului, Up a câștigat Oscarul și la categoria Best Original Score. De asemenea, a fost nominalizat și pentru marele premiu la categoria filmul anului.

 

  1. Shrek (2001) - Este primul film de animație care a câștigat Oscarul la această categorie. Și Shrek a avut un succes impresionant, încasările trecând de 484 de milioane de dolari, la un buget de doar 60 de milioane de dolari. Printre cei care au făcut voice-over în această animație se află Eddie Murphy și Cameron Diaz. Shrek are nota 7.8 pe IMDB din peste 600 de mii de voturi exprimate. Este îndrăgit de toată lumea, de la copii la adulți.

 

  1. WALL-E (2008) - Filmul de animație realizat de Pixar Animation Studios a inclus vocile lui Ben Burtt, Elissa Knight și Jeff Garlin și a avut parte de recunoașterea internațională. Wall-E urmărește povestea unui roboțel pe o planetă pustie, lăsat să facă curat. El are parte însă de niște aventuri foarte captivante. Pentru regizorul Andrew Stanton, acesta a fost un nou succes comercial, după Finding Nemo. WALL-E a avut încasări de peste 500 de milioane de dolari, la un buget de 180 de milioane de dolari.

 

  1. Toy Story 3 (2010) - Unul dintre filmele de animație cu cel mai mare succes din întreaga istorie. A avut încasări de peste 1 miliard de dolari, la un buget de 200 de milioane de dolari. Pritnre cei care au făcut voice-over se află Tom Hanks, Tim Allen și Joan Cusack. Aventura jucăriilor lui Andy merită urmărită cu siguranță.

 

  1. Frozen (2013) - A fost filmul de animație cu cele mai mari încasări din istorie până în 2019. Suma totală a ajuns la aproape 1.3 miliarde de dolari. Frozen este o animație de succes, îndrăgită de milioane de copii din întreaga lume. Printre actorii care au făcut voice-over s-au aflat Kristen Bell, Idina Menzel și Jonathan Groff.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Tipzor Media SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare