Comunicate de Afaceri

Wunderman sustine campania de comunicare pentru Miss Universe(R) Romania 2009

Pentru proiectul Miss Universe(R) Romania agentia Wunderman a acordat consultanta pentru partea de strategie de comunicare si media relations.

Principalele obiective ale campaniei au fost schimbarea perceptiei publicului asupra acestui concurs de frumusete si atragerea unui numar mare de participante care sa corespunda standardelor si valorilor promovate de competitie: frumusete, inteligenta, valori morale bine conturate. Mesajele campaniei au mentionat beneficiile si valoarea premiilor obtinute de castigatoare, precum si persoanele publice importante implicate in aceasta competitie de-a lungul timpului (Daniela Nane si Roberta Anastase, foste detinatoare ale titlului Miss Universe Romania), sustinatorii (Nadia Comaneci) sau membrii juriului (Doina Levintza, Anastasia Soare).

Campania a urmarit punctarea catorva etape importante pentru maximizarea rezultatelor: atragerea cat mai multor inscrieri in prima faza a concursului, obtinerea de audienta pentru emisiunea in care a fost desemnata castigatoarea si consolidarea imaginii pozitive a competitiei prin prezentarea beneficiilor de imagine de care se bucura castigatoarea.

“Concursul Miss Universe a fost organizat in Romania anul acesta dupa 11 ani de absenta. Unul dintre principalele obstacole cu care ne-am confruntat au fost preconceptiile romanilor cu privire la concursurile de frumusete. La baza scepticismului au stat evident editii trecute ale unor competitii de gen organizate la noi, marcate de lipsa de transparenta. Prin campania de comunicare desfasurata inainte de inceperea concursului am incercat sa-i conferim acestuia credibilitatea cuvenita si sa atragem acel tip de concurente care ar fi putut reprezenta tara noastra cel mai bine”, a declarat Mihaela Muresanu, PR Director Wunderman.

Pana in acest moment campania a inregistrat rezultate peste asteptari. Au fost generate peste 300 de articole si aparitii in toate mediile de comunicare: presa scrisa, online, radio si TV. Gala in cadrul careia a fost aleasa castigatoarea Romaniei a fost transmisa in direct pe TVR 1 in data de 27 iunie. Emisiunea a fost produsa si prezentata de Valentina Ionescu si a inregistrat 938.000 de telespectatori in momentul de maxima audienta. Castigatoarea Miss Universe(R) Romania 2009 se afla in acest moment in Bahamas unde va concura alaturi de alte 83 de concurente pentru titlul de Miss Universe 2009. Marea finala va avea loc pe 23 august si va fi transmisa de postul de televiziune Acasa.

„Miss Universe este cel mai prestigios concurs de frumusete din lume si se desfasoara sub patronajul lui Donald Trump in colaborare cu NBC. In plus, reprezinta o ocazie foarte buna de promovare pentru tarile unde este organizat. Ar fi foarte important pentru Romania ca aceasta competitie sa se desfasoare si in tara noastra”, a declarat Mike Costache, detinatorul licentei Miss Universe(R) Romania.

Despre Wunderman:
Wunderman este o agentie care ofera o gama larga de servicii: event marketing, consumer promotion, trade marketing si dezvoltare POSM, direct marketing, PR, interactive & New Media, digital thinking. Ileana Badiu, Tereza Munteanu si Joaquin Bonilla ocupa pozitia de Managing Partners Wunderman din luna decembrie 2007, cand divizia Wunderman a grupului Y&R Brands a devenit activa pe piata din Romania.

In 2008, Wunderman (www.wunderman.com) a celebrat 50 de ani de existenta si este recunoscuta drept cea mai solida retea de servicii integrate de marketing la nivel mondial, conform Advertising Age. Infiintata in 1958 de catre Lester Wunderman, compania a fost achizitionata in anul 1973 de catre Young & Rubicam (Y&R). Cu peste 130 de birouri in 55 de tari, Wunderman continua sa defineasca noi cai de a conecta activ consumatorul si brandurile. Crezul Wunderman este ca relationarea eficienta si de durata cu consumatorul rezulta din mesajul transmis in maniera optima la momentul optim de catre emitatorii optimi. Abilitatea de a receptiona este cheia oricarei campanii de succes. Reteaua globala Wunderman urmareste traseul de experiente parcurs de consumator prin solutiile interactive integrate pe care le propune prin domeniul de expertiza. Cannes Lions IAF a recunoscut performanta Wunderman prin doua premii Direct Grand Prix in doi ani consecutivi. Wunderman, parte a Young & Rubicam Brands, este membru al WPP (NASDAQ: WPPGY).

Denissa Scutaru
WUNDERMAN
T: +40.754.021.625
denissa.scutaru@wunderman.com

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Wunderman

Comentarii

Cauta

Categorii populare