Comunicate de Afaceri

Cum lupti impotriva deversarii ilegale?

Abandonarea deseurilor provocate din constructii constituie o practica comuna. Desi exista reglementari in acest sens, multi cetateni refuza sa se conformeze legii si debaraseaza saci de moloz pe drumurile publice. Acest mod de a scapa de gunoi afecteaza mult natura, dar si comunitatea intrucat deseurile atrag rozatoare, reprezentand un risc pentru sanatatea cetatenilor. Companiile de inchiriere container moloz sunt intotdeauna pregatite sa ofere o solutie rapida, la un pret avantajos, dar care sa includa si transportul deseurilor intr-un spatiu special amenajat.

            Totusi, cum putem sa ne luptam impotriva debarasarii ilegale? Proprietari, trebuie sa aveti grija la terenurile voastre! In cazul aruncarii ilegale, trebuie instiintate organele de politie si personalului Agentiei de Protectie a Mediului, din judetul tau. De multe ori, prin gunoaie se gasesc facturi cu datele persoanelor care au savarsit infractiunea. Putem lua exemplu chiar initiativa Garzii de Mediu, din 2020, care a trimis un echipaj pe un teren privat, de 120 de hectare, pentru a determina cine a aruncat ilegal deseurile. Au fost identificate rapid persoanele datorita facturilor la telefon, gaze sau notelor de receptie. In urma acestei interventii, au fost aplicate 5 sanctiuni de 30.000 de lei.

            Pentru a evita orice necaz, proprietarii terenurilor care observa debarasarea ilegala a molozului pe terenurile lor trebuie sa sesizeze, imediat, autoritatile, iar preventiv pot instala camera de supraveghere pentru a identifica rapid faptasii.

            Ce spune legea cu privire la aruncarea ilegala a molozului? Legea 188/2019 are in vizor persoanele fizice care efectueaza lucrari de constructie sau renovare si care nu apeleaza la companii de inchiriere container moloz pentru colectarea si transportarea deseurilor la gropile de gunoi. Acestea risca amenzi usturatoare daca sunt prinsi ca debaraseaza orice tip de deseuri in locuri publice. Cetatenii detin cea mai mare influenta in aceea ce priveste managementul deseurilor intrucat este la latitudinea fiecaruia dintre noi sa actionam legal si sa protejam natura cat de bine putem.

            De ce sa degradati natura prin aruncarea materialelor de constructii in zone publice si sa riscati o amenda usturatoare? Companiile de debarasare moloz sunt mult mai practice, rapide, iar pretul unui astfel de serviciu este semnificativ mai mic decat sanctiunile primite de autoritati. Alegeti sa protejati natura!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Pro Intersoft 2010

Comentarii

Cauta

Categorii populare