Comunicate de Afaceri

Oare cum poluam mai putin?

Protejarea mediului inconjurator nu necesita neaparat o revolutie a obiceiurilor. Zilnic poti incorpora, in rutina ta, actiuni simple, dar care au un impact semnificativ asupra consumului de apa, a producerii de deseuri si a consumului de energie. In acest sens, daca toti incepem sa acordam mai multa atentiei consumului de apa sau alegem sa contactam o companie de transport moloz pentru gestionarea deseurilor, aceste gesturi vor avea un impact pozitiv, pe termen lung, asupra naturii.

            Desi nu ne comportam in consecinta, apa este o resursa pretioasa, necesara si epuizabila. Cu toate acestea, exista cateva modalitati prin care putem reduce consumul de apa. Una dintre cele mai usoare moduri este sa inchideti robinetul cat mai des posibil. Atunci cand ne spalam pe dinti, apa lasata sa curga reprezinta 1000 de litri pe an! De asemenea, scurgerile de apa in toalete aduc o pierdere anuala de 140.000 de litri anual. Aceasta cantitate de apa pierduta ar fi putut fi folosita pentru a produce aproximativ 60 de tricouri de bumbac. O simpla picatura care se scurge constant dintr-un robinet reprezinta 4 litri de apa pe ora. Pentru a te asigura ca nu te confrunti cu scurgerile de apa, iti recomandam sa citesti contoarul inainte de culcare si sa il verifici de dimineata. Daca numerele s-au schimbat inseamna ca trebuie sa contactezi imediat un instalator care sa remedieze problema. Consumul inutil de apa nu numai ca are un impact negativ asupra naturii, dar este si foarte costisitor pentru tine.

            Analizeaza cantitatea de deseuri pe care le produci. Cetatenii si companiile produc milioane de kilograme de deseuri. Studiile arata ca o persoana produce pana la 30 de kilograme de gunoi anual. Ambalajele, servetelele si produsele de unica folosinta constituie o mare parte dintre acestea. Cateva actiuni simple contribuie masiv la diminuarea amprentei ecologice a reziduurilor. Cum faci asta? In primul rand, trebuie sa iti schimbi comportamentul de cumparare. Achizitioneaza doar produsele pe care intentionezi sa le folosesti si opteaza catre varianta la vrac. Totodata, poti sa incerci sa dai viata unor produse prin reconditionarea acestora. Pentru exemplu, daca tocmai ai realizat o lucrare de renovare care a provocat numeroase reziduuri, inainte de a contacta compania de transport moloz, incearca sa refolosesti caramizile pentru un nou proiect de peisagistica, in gradina ta.

            Sanatatea planetei sta in mainile noastre! Adopta cateva practici, in viata ta de zi cu zi, pentru a proteja propria noastra casa!

             

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Pro Intersoft 2010

Comentarii

Cauta

Categorii populare