Comunicate de Afaceri

54 de școli din 6 județe colectează deșeurile separat și câștigă premii în programul Azi pentru Mâine

54 de școli din 6 județe ale țării (Constanţa, Călăraşi, Dolj, Vâlcea, Dâmboviţa şi Ilfov) participă la un concurs de colectare separată a deșeurilor, în cadrul programului Azi pentru Mâine, implementat de Asociația CSR Nest. Concursul a început luna aceasta și se desfășoară până la finalul semestrului doi. Clasa din fiecare școală care a reușit să colecteze, până la sfârșitul acestei perioade, cele mai mari cantități de hârtie/carton, plastic şi aluminiu va primi câte un premiu.

Concursul de colectare separată în școli, organizat în cadrul programului Azi pentru Maine, este la cea de-a treia ediție și, spre deosebire de anii trecuți, competiția se va desfășura între clasele aceleiași școli, pentru a stimula și mai mult implicarea elevilor și a profesorilor. Fiecare clasă va putea înscrie, în mod direct, cantitatea de deșeuri colectată, în platforma online ExpertDeseuri.ro. Pe această platformă, în secțiunea dedicată, vor fi centralizate toate cantitățile colectate, urmând ca pe baza acestora să se desemneze câștigătorii. Clasele care reușesc să adune cele mai mari cantități de deșeuri vor fi recompensate cu premii totale în valoare de 54.000 RON.  

”Ne bucurăm să dăm startul unei noi ediții a acestui concurs, parte a programului nostru Azi pentru Mâine. În cele două ediții de până acum au fost colectate peste 100 de tone de deșeuri în vederea reciclării. Pe lângă contribuția pe care am avut-o pentru asigurarea infrastructurii de colectare separată în școli, la fel de importante au fost și inițiativele educaționale prin intermediul cărora elevii au aflat cum pot colecta separat deșeurile și de ce acest demers este atât de important pentru viitorul nostru, al tuturor.” - Anda  Sebesi, Vicepreședinte, Asociația CSR Nest.

La ediția anterioară a concursului, au fost adunate peste 41 tone de deşeuri, colectate pe două fracţii: hârtie/carton şi plastic/PET + aluminiu/can. Proiectul a inclus, de asemenea, o componentă educațională, prin intermediul căreia, elevii, alături de părinții și profesorii lor, au fost informați cu privire la modalitățile de colectare separată a deșeurilor, dar și cu privire la importanța colectării separate a acestora.

”Partea educațională a proiectului Azi pentru Mâine are un impact deosebit asupra elevilor pentru că este foarte important ca încă de la vârste mici să se înțeleagă necesitatea colectării separate a deșeurilor. Schimbările climatice ne afecteze pe toți, iar copiii au început să observe acest lucru și este necesar să le arătăm ce pot face pentru a proteja mediul. Azi pentru Mâine vine în continuarea țintelor strategice pe care ni le-am propus în Planul de Dezvoltare Instituțională, și anume de a face educație pentru o dezvoltare durabilă. În timpul derulării activităților educaționale, o elevă din școala noastră a venit cu propunerea de a strânge zilnic, hârtiile pe care le folosim pentru ca apoi să le colectăm la containerul exterior de care beneficiem ca parte din acest proiect. Acest lucru arată o schimbare de comportament și de mentalitate, generate de Azi pentru Mâine,” spune Adriana Constantin, Directoarea Școlii Gimnaziale Nicolae Titulescu din Călărași, școala care în ediția 2020-2021 a proiectului Azi pentru Mâine a obținut premiul pentru colectarea celei mai mari cantități de deșeuri reciclabile, cumulat pe parcursul anului școlar.

Programul Azi pentru Mâine, lansat în 2019 de căte Asociația CSR Nest, este finanțat de Fundația Coca-Cola și sprijinit de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Platforma acționează pe două direcții: educare/conștientizare privind adoptarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător, prin aplicarea colectării separate a deșeurilor, și facilitarea accesului la infrastructură de colectare separată a deșeurilor. Anul acesta, programul pune un accent mai puternic pe facilitarea colaborării între entitățile care își propun să colecteze deșeurile separat și factorii implicați: autorități locale, colectori, operatori de salubritate.

Asociația CSR Nest a publicat, la finalul anului trecut, o nouă ediție a Ghidului de colectare separată a deșeurilor. Pe lângă informații și sfaturi practice despre colectarea separată, pentru prima dată în zona publicațiilor de mediu, ghidul include și o situație a colectării separate a deșeurilor pe fracții pentru fiecare din cele 12 județe analizate și Municipiul București, pe baza informațiilor declarate de primării, în luna iunie 2021.

Despre Asociația CSR Nest

Asociația CSR Nest este un ONG românesc, înfiinţat în 2010, cu misiunea de a promova responsabilitatea socială în rândul societăţii civile şi al companiilor, precum și un comportament responsabil față de mediu, printr-o serie de proiecte educaționale și de implicare a cetățenilor în acțiuni de ecologizare.

Despre Fundația Coca-Cola

Fundația Coca-Cola reprezintă ramura filantropică globală a Companiei Coca-Cola. Încă de la începuturile sale în 1984, Fundația a acordat peste 1 miliard de dolari în granturi și subvenții pentru sprijinirea inițiativelor dedicate construirii și dezvoltării de comunități sustenabile în întreaga lume. Pentru mai multe informații despre Fundația Coca-Cola vă invităm să accesați www.coca-colacompany.com/our-company/the-coca-cola-foundation.

Despre Compania Coca-Cola

Coca-Cola este o companie pentru toți, care oferă produse în peste 200 de țări și teritorii. Misiunea companiei noastre este de a răcori lumea și a se implica într-o schimbare în bine. Alături de mărcile Coca-Cola, portofoliul nostru include Sprite, Fanta și alte băuturi răcoritoare. Din categoriile de apă, băuturi pentru sportivi, cafea și ceaiuri, oferim brandurile Dasani, smartwater, vitaminwater, Topo Chico, Powerade, Costa, Georgia, Gold Peak, Honest și Ayakata iar pe segmentele de băuturi nutriționale, sucuri, lapte și băuturi pe bază de plante, oferim, printre altele, brandurile Minute Maid, Simply, innocent, Del Valle, fairlife și AdeZ. Ne adaptăm în mod constant portofoliul, începând cu reducerea zahărului din băuturile noastre, până la dezvoltarea unor produse noi, inovatoare. Totodată, lucrăm pentru a avea un impact pozitiv în viețile oamenilor, în comunitate și asupra planetei, prin reaprovizionarea cu apă a surselor noastre, prin promovarea reciclării ambalajelor, practici sustenabile de aprovizionare și reducerea emisiilor de carbon pe întregul lanț de valoare. Împreună cu partenerii noștri de îmbuteliere, avem peste 700.000 de angajați, oferind oportunități economice comunităților locale din întreaga lume.

În România, ca în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Coca-Cola deţine şi funcţionează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii şi distribuţiei produselor către consumatori. Pe plan local, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său, Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România. Conform studiului „Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola în România", realizat pe baza datelor financiare din 2020, prezența acestui sistem pe piața locală generează o valoare adăugată de 434 de milioane de euro, echivalentul a 0,20% din PIB-ul României.

Pentru mai multe informaţii legate de companie vă rugăm să vizitaţi site-ul www.coca-colacompany.com și să ne urmăriți pe Twitter, Instagram, Facebook și LinkedIn.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare