Comunicate de Afaceri

Acțiunea ”5S Public” din cadrul Programului ”KAIZEN pentru viața publică din România”

Marți, 7 iunie 2016, la Colegiul Național “George Coșbuc” din Cluj-Napoca, se va desfășura o nouă ediție a acțiunii ”5S Public”. Demarată în 2011 de Institutul Kaizen România, aceasta s-a concretizat într-un eveniment complex de aplicare a metodelor KAIZEN™ pentru îmbunătățirea relațiilor sociale la nivelul orașelor, reunind parteneri din: mediul privat, administrație publică, mass media și ONG-uri. Până în prezent, alături de partenerii noștri din Asociația KAIZEN Manager Club și Asociația Clean Up Japonia, ”5S Public” s-a bucurat de participarea a peste 1200 de voluntari, incluzând 12 Primari și Viceprimari, 17 posturi de televiziune, peste 6000 km parcurși pe drum în Brașov, Timișoara, Alba Iulia, Oradea, Aiud, Cluj-Napoca, Albac sau Bușteni.
Evenimentul din 7 iunie 2016 presupune instruirea unui număr reprezentativ de voluntari şi participarea acestora la o acţiune propriu-zisă de curățare a mediului public, în stil japonez. Voluntarii vor beneficia de instruire în managementul menţinerii curăţeniei, igienei, aspectului civilizat al unui oraş.

Acțiunea se va desfășura între orele, 8.00 – 13.00, interval în care vor fi parcurse următoarele etape principale:

- Sesiune de prezentări și organizarea echipelor de voluntari, în Sala de sport a Colegiului Național ”George Coșbuc”;
- Desfășurarea acțiunii propriu-zise KAIZEN™ - ”5S Public”, la Colegiul Național ”George Coșbuc” și susţinerea acesteia, prin participarea a aprox. 200 persoane;
- Comunicare și feedback final al participanților.

“Poate două lucruri sunt esențiale. Aș incepe cu cel mai concret: după fiecare astfel de acțiune, în general tinerii își exprimă feedback-ul foarte pozitiv și permanent spun: “Am dori să continue lucrurile acestea, am dori să mai venim la astfel de acțiuni”. Aceasta înseamnă că, de fapt, această acțiune, cu toate că nu este mediatizată în România pe măsura valorii ei, corespunde așteptărilor lăuntrice, în special ale tinerei generații. Al doilea lucru pe care mă bazez este că în România nivelul civic a crescut în ultimii 25 de ani. Chiar Bucureștiul e un oraș poate mai curat decât alte capitale mărețe europene. Și asta înseamnă că românul se află pe o tendință bună. Deci avem cu cine să lucrăm, mai este necesar doar să avem o tehnologie mai bună de lucru și comunicare, încât să creștem mai repede..” (Julien Bratu, Country Manager - Institutul Kaizen România).

Alătură-te echipei noastre de voluntari din Cluj-Napoca!

Contact: Cătălina Dima – cdima@kaizen.com
Andrei Răduțu – aradutu@kaizen-romania.com
Site: www.ro.kaizen.com
Pagina Facebook Kaizen Institute România: www.fb.com/kaizeninstituteromania
Eveniment Facebook Acțiunea ”5S Public”: http://bit.ly/1TyGFhN
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Kaizen Institute Romania

Comentarii

Cauta

Categorii populare