Comunicate de Afaceri

Agora Culturala – punct si de la capat. Povestile continua

La eveniment sunt invitati sa participe parteneri, colaboratori si beneficiari ai proiectului, dar si reprezentanti ai finantatorului, jurnalisti, suporteri ai Agora Culturala si ONG-uri interesate de dinamica si metodologia de implementare a proiectului.
Ingloband peste 1200 de povesti digitale produse in contextul sesiunilor de instruire, dintre care cca 500 apartinand principalelor minoritati etnice reprezentate in Romania, proiectul Agora Culturala @ Biblioteca Ta este, fara indoiala, unul dintre cel mai consistente demersuri de Digital Storytelling din Romania.
Spatiu de inovatie si reflectie, biblioteca publica a devenit, gratie proiectului Agora Culturala @ Biblioteca Ta, un autentic agregator de continut digital provenind de la utilizatori. Initiativa a ANBPR, in parteneriat cu Jazzmontor AS Norvegia si Asociaţia Culturala REPLIKA, si finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, Programul PA17/RO13 Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european (www.fonduri-diversitate.ro) in Romania, proiectul a adus la rampa personalitati individuale si povesti personale inedite.
Prin activitatile proiectului, biblioteca publica a devenit portavocea unor istorii de viata inspirationale despre diversitatea culturala a etniilor. Punand bazele unui nou serviciu de biblioteca, Agora Culturala a condus la realizarea unei arhive impresionante de povesti care recompun istoria si memoria locala, din perspectiva individuala.


Prin facilitarea bibliotecarilor-traineri din Bucuresti, Cluj, Sibiu si Braila, bibliotecile participante au initiat peste 1200 de beneficiari, utilizatori ai serviciilor de biblioteca, in realizarea de materiale audio-video de referinta. Astfel, comunitatea larga a luat contact cu o suita ampla de materiale digitale de inspiratie culturala si a fost martora unor experiente umane transformatoare.
Prin tehnica povestilor digitale, bibliotecarii si membrii comunitatii au astazi capacitatea de a conserva, intr-o maniera artistica, istoria si cultura etniilor, dar si credintele, traditiile si valorile acestor minoritati.
Proiectul „Agora Culturala @ Biblioteca Ta” reprezinta o modalitate inovatoare de a constientiza publicul privind valoarea memoriei colective si de a incuraja participarea minoritatilor la viata culturala, intr-un mod creativ. Proiectul va demonstra ca bibliotecile si utilizatorii lor au potentialul de a revolutiona schimbul de cunostinte si idei, de a valorifica diversitatea culturala si de a stimula vocile individuale si colective sa se exprime si sa se valorizeze reciproc.
Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati la tel. 0374 052 437 sau 0758 220 290, e-mail anbpr_ro@yahoo.com, persoana de contact: Anamaria Sabou, Asistent de proiect, sau sa accesaţi www.anbpr.org.ro.
***
ANBPR este cea mai reprezentativa asociatie profesionala a bibliotecarilor si bibliotecilor publice din Romania, preocupata de bunastarea si performantele profesionale ale membrilor sai, de evolutia domeniului cultural national, si de emanciparea de substanta a comunitatilor. Pornind de la principiile de baza ale muncii asociative - solidaritate, coeziune, angajare sociala si competitivitate – ANBPR pledeaza pentru revigorarea statutului si misiunii bibliotecarului in societate, pentru sutinerea educatiei culturale de calitate si a diversitatii in cultura.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare