Comunicate de Afaceri

BeOld - Integrarea lucrătorilor vârstnici pe piața muncii

Asociația Habilitas – Centru de Resurse și Formare Profesională, Universitatea din București și Confederația Națională Sindicală „Cartel ALFA”, împreună cu partenerii lor europeni (Centre For Advancement of Research and Development in Educational Technology Ltd-Cardet, Cipru, Documenta, Spania, Anziani E Non Solo, Italia si KMOP, Grecia), anunță începerea proiectului european ”BeOld – Supporting Older Workers and Organisational Environment in Coping with Age Transitions and Work Requirements”.

Consorțiul, coordonat de Asociația Habilitas, își propune să îmbunătățească incluziunea socială a lucrătorilor vârstnici (55+) și mediul organizațional în adaptarea la tranzițiile legate de vârstă și la cerințele de lucru.

Proiectul se desfășoară pe o durată de doi ani și este finanțat de Comisia Europeană, prin A.N.P.C.D.E.F.P., în cadrul Erasmus+ Parteneriate Strategice.

BeOld crește, așadar, oportunitățile de dezvoltare profesională și personală ale lucrătorilor vârstnici prin utilizarea de instrumente de formare inovative, respectiv două programe educaționale. Primul program îi va ajuta pe beneficiari să își stabilească noi motivații profesionale, să își îmbunătățească stima de sine și să-și dezvolte noi competențe pentru a rămâne competitivi pe piața muncii.

Al doilea program se adresează managerilor de resurse umane din companii, pe care îi va sprijini în crearea unui mediu prietenos cu vârsta la locul de muncă: să promoveze locuri de muncă transgeneraționale, să combată discriminarea pe criterii de vârstă, să faciliteze transferul de cunoștințe între generații la locul de muncă. Proiectul va crește, de asemenea, gradul de conștientizare cu privire la necesitatea de a crea medii de lucru favorabile vârstei și va contribui la elaborarea de politici publice favorabile vârstei.

Articolul integral, AICI

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare