Comunicate de Afaceri

Comunicat de presa - Inscrieri voluntari la Curatenia de Primavara in Gradina Botanica Bucuresti

Comunicat de presă – pentru publicare imediată Persoană de contact:
Bucureşti Anca Anton, Coordonator proiect
0745323737,anca.anton@teamwork.org.ro

Team Work începe Curăţenia de Primăvară 2017 în Grădina Botanică Bucureşti

Asociaţia Team Work lansează cea de a XII-a ediţie a „Curăţeniei de Primăvară”, organizată în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti. Evenimentul va avea loc pe parcursul a trei weekenduri, respectiv 11-12, 18-19, 25-26 martie 2017.
Principalele activităţi pe care le vor desfăşura voluntarii vor fi: tăierea lăstărişului, greblarea frunzelor, scoaterea rădăcinilor şi înlăturarea materialului vegetal strâns. De altfel, voluntarii vor fi îndrumaţi de către membrii Team Work şi personalul specializat al Grădinii Botanice. Programul de lucru va fi în intervalul orar 9:30-14:30.
Având în vedere entuziasmul şi dedicarea de care participanţii au dat dovadă de fiecare dată, sunt aşteptaţi la această ediţie aproximativ 350 de voluntari. Cei interesaţi se pot înscrie completând formularul de pe blog-ul Team Work (blogteamwork.blogspot.ro). Participanţii trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani.

Sponsori: Grup Renault România, Fundația Telekom România
Parteneri media: InfoUB, GreenReport.ro, buzzcamp.ro, InfoMediu.eu, Gratuitor.ro, Blogunteer.ro, Calendarevenimente.ro, Decosieco.ro, OnlineGallery, Inparc.ro, Școala ADC*RO, IQool.ro, Radio Teen, Student din Provincie, Hyperflash.ro, Imparte.ro, Studlife, Getlokal, Arcca Student Housing, Orasul meu, Jooble, StudentIQ.
Partener instituţional: Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti

„Curăţenia de Primăvară” este un eveniment organizat de Asociaţia Team Work din 2006, în parteneriat cu Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti; face parte dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”, alături de „Vânătoarea de Comori în Grădina Botanică”, „Curăţenia de Toamnă”, „Grădina Bunicii” (premiul „Spaţii Verzi MOL 2011” pentru proiectul cu cele mai spectaculoase rezultate din programul „Spaţii verzi Urbane 2011”), „Grădina Copiilor” (proiect finanţat prin programul „Spaţii verzi Urbane 2012”) şi Grădina din Cărţi. De asemenea, în anul 2012, Asociaţia Team Work a câştigat Premiul I la Gala Societăţii Civile, Secţiunea Protecţia Mediului, pentru Curăţenia de Toamna 2011. Proiectul îşi propune să aducă grădina botanică mai aproape de comunitate prin implicarea sa în activităţi care să creeze sau să consolideze legătura dintre acestea, dezvăluind beneficiile pe care un spaţiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării personale şi comunitare. Până în prezent peste 5000 de voluntari au luat parte la evenimentele organizate de Asociaţia Team Work în Grădina Botanică.
Asociaţia Team Work este o organizaţie non guvernamentală, non-profit de tineret axată pe învăţare prin management de proiect, facilitând acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Scopul organizaţiei este acela de a promova în rândul tinerilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă, de a îi ajuta să se familiarizeze cu diverse medii organizaţionale prin desfăşurarea de proiecte şi de a valoriza practic cunoştinţele teoretice.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Team Work