Comunicate de Afaceri

Dansul, metodă pentru îmbunătățirea coordonării motorii și promovarea sănătății și bunăstării a 53 de seniori din București

Asociația „Răsăritul de Argint” anunță finalizarea proiectului „Ritm de viață”, posibil prin finanțarea primită prin programul Start ONG, finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația ActForTomorrow.

Proiectul a presupus organizarea a 15 cursuri de dansuri latino: salsa, merengue, bachata și jerusalema, pe o perioadă de 3 luni, pentru seniori cu vârste cuprinse între 60 și 79 de ani. În timpul activităților, vârstinicii s-au putut bucura de interacțiuni sociale, și-au dezvoltat abilitățile de dans și de coordonare motorie și au făcut parte dintr-o comunitate activă.

Asociația a sesizat nevoia seniorilor din București de mișcare și dorința lor de a avea un stil de viață sănătos așa că a pus la punct cursuri de dans. Dansul în grup nu este doar o formă de divertisment sau expresie artistică, ci și o metodă valoroasă de terapie, care stimulează atât corpul, cât și mintea.

Cursurile i-au încurajat pe cei 53 de seniori participanți să interacționeze, creând astfel o comunitate activă și sigură. Prin astfel de activități se creează un mediu încurajator și prietenos, care sprijină starea de bine și calitatea vieții pentru toți participanții. Prieteniile și relațiile dezvoltate în cadrul acestui proiect au devenit la fel de importante ca și pașii de dans învățați.

Mișcarea și comunitatea sunt două ingrediente esențiale pentru o viață lungă și fericită, iar dansul le-a arătat cum longevitatea poate fi plină de culoare și bucurie.

La vârsta a treia fiecare provocare devine o oportunitate, iar fiecare obiectiv poate fi atins cu perseverență. Astfel, evenimentul final a avut loc pe malul lacului, într-o atmosferă de Caraibe, încărcată de muzica latino, pe un ring spațios de dans, doar pentru seniori.

Într-un mediu sigur, cu respect și înțelegere, cu activități interesante și stimulante, seniorii își doresc viață, dans și bucurie.

Iulia, 74 ani: „Tot programul a fost foarte bine ales: organizatori, îndrumători, locație și… noi, seniorii.”

Marcela, 60 ani: „Eu mă bucur de orele astea de dans ca un copil de o jucărie nouă pe care și-a dorit-o. Și mă bucură foarte mult când văd și simt atmosfera destinsă, de bucurie, de voie bună. E balsam pentru suflet.”

Asociația Răsăritul de Argint își propune să schimbe modul în care România privește vârsta înaintată și procesul de îmbătrânire. Felul în care privim bătrânețea, ca pe un lucru inevitabil legat de dependență fizică, psihică și de cele mai multe ori și materială nu este nici sustenabil, nici moral.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Informații suplimentare:

Odile Turcu, coordonator program Ritm de Viață, Asociația „Răsăritul de Argint”

Mail: acasa@rasarituldeargint.ro

Site: https://rasarituldeargint.ro/eveniment/ritm-de-viata/

Tel: 0723.832.717

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Asociația Răsăritul de Argint

Comentarii

Cauta

Categorii populare