Comunicate de Afaceri

Eusphere: bibliotecile publice – ambasadori ai e-incluziunii si invatarii permanente

Atelierul va avea loc la Biblioteca Judeteana “Kajoni Janos” Miercurea-Ciuc, Harghita, co-organizator al evenimentului, miercuri, 30 martie 2016, ora 10.00, la Sala de Festivitati. Evenimentul este facilitat de trainerii Ioana Crihana si Melinda Bedo.
Workshop-ul regional face parte dintr-o serie de 4 seminarii tematice subinscrise proiectului EUSPHERE - European Support for Public Libraries Hubs as EU Funds Recipients, initiat de ANBPR si finantat de Reading & Writing Foundation, in cadrul Public Libraries 2020.
“ANBPR, ca for reprezentativ al bibliotecilor publice din Romania, reprezinta o interfata de propagare a bunelor practici in domeniul activitatilor de biblioteca. De data aceasta, ca promotor al proiectului EUSPHERE, Asociatia a realizat un studiu national privind rolul bibliotecilor in e-incluziune si invatare pe tot parcursul vietii si un document de pozitie privind importanta bibliotecilor publice ca recipienti de fonduri europene. Consideram ca aceste initiative sprijina consolidarea prestigiului si relevantei institutiilor publice si dorim sa facem cunoscute aceste instrumente de advocacy si colegilor din judetul Harghita”, a declarat Katalin Kopacz, directorul Bibliotecii Judetene “Kajoni Janos” Miercurea-Ciuc, Harghita.
Obiectivul principal al evenimentului este acela de a oferi bibliotecarilor si partilor interesate de domeniul bibliotecilor un set de instrumente de advocacy cu care sa poata sustine cauza modernizarii de fond a bibliotecilor in fata autoritatilor si a decidentilor.
“Ne propunem sa aducem in discutie valoarea bibliotecilor pentru societate, prin prisma serviciilor inovatoare, a tehnologiilor moderne si a invatarii permanente. Workshop-ul EUSPHERE de la Miercurea-Ciuc va fi, din acest punct de vedere, un prilej de consultare profesionala si schimb de bune practici intre bibliotecari si alte categorii de profesionisti preocupati de activitatea bibliotecilor, prezenti la eveniment”, a declarat Ioana Crihana, directorul executiv al ANBPR si Managerul proiectului EUSPHERE.
Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

Mai multe informatii:
Anamaria Sabou
Asistent Director
ANBPR
tel./fax: 021 374 052 437
email: anbpr_ro@yahoo.com
www.anbpr.org.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare