Comunicate de Afaceri

Încep înscrierile pentru programul pilot de formare în domeniul traumei

Cursurile se adresează specialiștilor în sănătate mintală, celor care lucrează cu migranții și refugiații ajunși în România, precum și tuturor celor interesați în recuperarea persoanelor traumatizate.
Astfel, între 01-25 septembrie 2016, persoanele interesate sunt invitate să transmită un scurt CV și o scrisoare de motivație pe adresa de e-mail: anca@icarfoundation.ro, persoană de contact Anca Bucur, psiholog ICAR. Lista celor 20 de persoane selectate va fi anunțată pe site-ul proiectului www.curs-trauma.icarfoundation.ro și pe pagina de Facebook a Fundației ICAR
Reamintim că programul de training este rezultatul cooperării între specialiștii în sănătate mintală elvețieni și români, și răspunde disparităților existente în expertiza specialiștilor români care lucrează cu grupuri vulnerabile și persoane traumatizate, precum și accesului limitat al acestora la programe de formare profesională specifice, practice și țintite pe lucrul cu migranții.
Programul de training realizat de Fundația ICAR în parteneriat cu experții elvețieni este primul din România axat pe nevoile speciale ale migranților vulnerabili, și acreditat la nivel național de Colegiul Psihologilor - Comisia de psihologie clinică și psihoterapie.

Cursurile se vor desfășura după cum urmează:

05 - 06 octombrie 2016: curs „Elemente de psihotraumatologie în cazul traumelor severe (tortură și alte tratamente inumane și degradante)” susținut de dr. Radu Teodorescu - medic primar psihiatru la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, preşedintele Asociaţiei Române de Terapii Comportamentale şi Cognitive, precum şi al Asociaţiei de Psihiatrie Comunitară, și vechi colaborator al Fundației ICAR.

07 - 08 octombrie 2016: curs „Noțiuni introductive în psihologia de urgență” susținut de reputatul psiholog Alfredo Camelo, coordonator psihosocial al Pluriels - Centru de consultanță și studii etno-psihologice pentru migranți (fost coordonator al celulei de criză sub egida Direcției de Resurse Umane de Stat din Geneva; expert formator în psihologia intervențiilor de urgență și a gestionării situațiilor de catastrofe umanitare sub egida Organizației Internaționale de Protecție Civilă pentru profesioniști din nouă țări mediteraneene, magrebiene și din Africa Ecuatorială; fost profesor la Școala de Înalte Studii în Domeniul Sănătății din Geneva; anchetator mandatat de Geneva pentru lupta împotriva hărțuirii sexuale și psihologice la locul de muncă;

Cursurile au câte 16 credite fiecare și se vor desfășura între orele 09.00 - 17.00.

--
Fundația ICAR împreună cu Pluriels - Centru de Consultanță și studii etno-psihologice pentru migranți (Geneva) implementează în perioada ianuarie 2015 - ianuarie 2017 proiectul „Armonizarea standardelor de formare profesională în domeniul intervenției în psihotraumă prin cooperare elvețiano-română”, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Obiectivele principale vizează:
• creșterea competenței profesionale a specialiștilor ICAR prin formare, schimburi de bune practici și transfer de expertiză cu omologii elvețieni;
• înființarea și dezvoltarea unui program elvețiano-român de formare profesională în domeniul traumei pentru specialiștii români;
• promovarea programului elvețiano-român de formare profesională la nivel național și livrarea unui curs-pilot pentru 20 de specialiști din România.

Link-uri utile:

http://curs-trauma.icarfoundation.ro
www.icarfoundation.ro
www.pluriels.ch

Contact:
Roxana Oprea
PR & Communication Officer
E-mail: roxana.oprea@icarfoundation.ro I Telefon: +40 21 321 22 21

Facebook: https://www.facebook.com/icarfoundation
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare