Comunicate de Afaceri

Lansare proiect Erasmus+ “Culture on Prescription in Europe: Health promotion through cultural learning experiences”

Pe 9 și 10 martie 2022, a avut loc la Frankfurt intalnirea de debut și lansare a proiectului “Culture on Prescription in Europe: Health promotion through cultural learning experiences” (COPE), gazduită de organizația ISIS (Institut für Soziale Infrastruktur) și municipalitatea din Frankfurt.

COPE este un proiect Erasmus+ care isi propune sa previna si sa combata izolarea sociala si singuratatea prin arta si cultura. Este o interventie sociala bazata pe „prescriptie sociala”, deja implementata in Marea Britanie si Irlanda cu rezultate foarte bune, care isi propune sa „prescrie” participantilor anumite experiente artistice și culturale, ca o modalitate de atenuare a izolarii sociale si a singuratatii.. Prin aceste experiente, participantii (adulti si facilitatori) vor fi instruiti pentru deprinderea mai multor cunostinte artistice devenind ei insisi artisti, imbunatatindu-si in acelasi timp abilitatile sociale si sentimentul de apartenenta si incredere, largindu-si in acelasi timp reteaua de contacte si prieteni.

In urmatorii doi ani, un consortiu coordonat de ISIS Institut für Soziale Infrastruktur (Germania) si Departamentul de Sanatate Publica din Frankfurt (Germania), SHINE 2Europe (Portugalia), AFEdemy (Tarile de Jos), Universitatea din Dublin (Irlanda), GEAC – Grupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (Romania) si Asociatia Europeana pentru Educatia Adultilor (Belgia) va dezvolta si implementa un studiu pilot in Portugalia, Romania, Germania si Tarile de Jos care isi propune sa valideze acest tip de interventie în aceste tari.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare