Comunicate de Afaceri

PEPCO Romania intra in familia SOS Satele Copiilor si sustine programe educationale, in cadrul proiectului „Crestem Oameni Mari”

In primul an de parteneriat, PEPCO Romania va sustine, printr-o investitie de 126.000 de euro, mai multe programe educationale SOS, in cadrul proiectului „Crestem Oameni Mari”. Astfel, PEPCO Romania sprijina educatia a peste 450 de copii si tineri din programele SOS, pentru ca acestia sa priveasca cu curaj spre viitor, sa indrazneasca mereu mai mult si sa ajunga oameni Mari si independenti. Prin educatie, copiii si tinerii vulnerabili au o sansa la un viitor mai bun, la integrare sociala si profesionala.

Cei peste 450 de beneficiari directi ai proiectului „Crestem Oameni Mari” sunt copii si tineri care cresc in Satele SOS si in Comunitatile SOS de Tineri, dar si copii si tineri din comunitatile dezavantajate, din cele trei judete in care organizatia este prezenta – Bucuresti - Ilfov, Sibiu si Bacau.

 In comunitatile vulnerabile, lipsa hainelor potrivite, a rechizitelor, alimentatia si igiena precara pot fi motive ce duc la parasirea timpurie a scolii. In cadrul proiectului, sprijinul oferit copiilor si tinerilor este unul extrem de complex si adaptat fiecarei comunitati in parte - acoperirea nevoilor de baza, suport scolar adaptat, cursuri de formare profesionala, activitati extrascolare, sportive si de timp liber.

SOS Satele Copiilor vine cu un model de buna practica privind cresterea si educatia copiilor si tinerilor vulnerabili, testat in cei 26 de ani de activitate sustinuta in Romania si 70 de ani la nivel mondial. Dintre tinerii din Romania iesiti de sub ingrijirea organizatiei, mai bine de 90% sunt bine integrati social, au o familie si un loc de munca stabil.

  “La SOS Satele Copiilor Romania punem accent pe dezvoltarea completa a copiilor si a tinerilor, posibila doar prin asigurarea unui mediu optim, decent, in care copilul sa se simta iubit, apreciat, sustinut si prin acces la o educatie potrivita. Ca in orice familie, vrem sa ajunga oameni mari, integrati in societate, fara a purta emblema unei copilarii marcate de lipsuri si de traume. Ne bucura si ne onoreaza sa avem alaturi un partener de mare incredere precum PEPCO Romania in eforturile noastre de a sustine educatia copiilor si tinerilor aflati in grija organizatiei. Acest demers este unul sustinut si continuu, de la copilarie si pana la maturitate. Avem toata increderea ca acest prim an va fi unul cu rezultate frumoase, de care cu totii ne vom bucura si vom merge mai departe, sa cladim frumos viitorul copiilor si tinerilor. Doar impreuna cu parteneri puternici putem aduce schimbari reale si palpabile in viata copiilor, dar si in societatea noastra”.

 Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor Romania

 Despre PEPCO

 PEPCO este un lant european de retail care ofera clientilor sai acces usor si rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-si imbraca familia si pentru a-si ingriji sau decora casele, la preturi mici. PEPCO opereaza peste 1600 de magazine in Cehia, Croatia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Romania, Polonia, Slovacia, Slovenia si Bulgaria. Brand-ul a fost lansat in 2004 in Polonia si de atunci a captat interesul unui numar tot mai mare de clienti, extinzandu-si ulterior operatiunile in Europa Centrala si de Est.

Magazinele PEPCO sunt destinate vanzarii de imbracaminte pentru copii, femei si barbati, lenjerie de corp, accesorii, jucarii, decoratiuni interioare, textile de uz casnic etc. Aproximativ 60% din sortimentul PEPCO este reprezentat de imbracaminte (inclusiv pantofi si lenjerie de corp), iar 40% de bunuri de uz general. In prezent, PEPCO este unul dintre cei mai mari retaileri de imbracaminte pentru copii din Europa Centrala si de Est, avand o gama completa pentru varste intre 0-14 ani. Toate produsele sunt alese cu scopul de a oferi clientilor o paleta cat mai larga de optiuni, la cele mai mici preturi.

 In domeniul responsabilitatii sociale, PEPCO se concentreaza pe sprijinirea copiilor, implicandu-se in principal in activitati care vizeaza imbunatatirea calitatii timpului lor liber. Programul nostru de CSR poate fi vazut in actiune in fiecare tara in care PEPCO este prezent.

Mai multe informatii despre oferte, brand, recrutare sau potentiale colaborari cu proprietarii de spatii comerciale sunt disponibile pe www.pepco.ro.

Despre SOS Satele Copiilor Romania

 Organizatia SOS Satele Copiilor Romania schimba vieti de 26 de ani, de cand primele doua Sate SOS, din Bucuresti si Cisnadie, si-au deschis portile pentru copiii fara familie. In toti acesti ani, peste 450 de copii si tineri au crescut in Satele SOS, alaturi de o Mama SOS si de fratii lor biologici sau sociali. SOS militeaza ca fratii sa creasca impreuna, ca intr-o familie. De multe ori, fratii biologici s-au cunoscut in Satele SOS, iar de atunci au creat legaturi solide, pe viata. SOS a lansat pentru prima data in Romania un studiu privind situatia fratilor din sistemul de protectie a copilului.

In prezent, aproape 1000 de copii si tineri sunt sprijiniti direct de organizatie, dintre care 200 cresc in Satele SOS Romania, din Bucuresti, Cisnadie – Sibiu si Hemeius – Bacau. SOS Satele Copiilor Romania deruleaza, in paralel, servicii de preventie a abandonului, prin Centrele de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti, precum si sustinere scolara pentru copiii din zonele vulnerabile, prin Centrul de Zi Hemeius.

In cei aproape 26 de ani de activitate, SOS Satele Copiilor Romania a sustinut peste 65.000 de copii, tineri si adulti sa aiba o viata mai buna. SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie neguvernamentala, membra a Federatiei SOS Children’s Villages International, prezenta in 136 de tari ale lumii.

 Mai multe detalii pe www.sos-satelecopiilor.ro.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: SOS SATELE COPIILOR ROMANIA

Cauta

Categorii populare