Comunicate de Afaceri

Peste 700 de persoane aflate în linia 1 în gestionarea Covid-19, precum și persoane vulnerabile, afectate psiho-emoțional de pandemie, au beneficiat de consiliere psihologică online 24/7 și telefonică în trei săptămâni de proiect

719 persoane aflate în linia întâi în gestionarea actualei epidemii SARS-CoV-2 care a afectat și România, medici, paramedici, asistenți medicali, infirmieri, cadre militare, polițiști, jandarmi, pompieri sau alte persoane aflate în dificultate, în vârstă sau cu handicap, au beneficiat, în perioada 27 aprilie - 17 mai 2020, de serviciul gratuit de consiliere psihologică online 24/7 precum și de serviciul de consiliere psihologică prin linia telefonică de tip TEL-VERDE, 0800.800.099, puse la dispoziție de către Asociația Joc Responsabil.

Din cele 719 persoane care au apelat la acest acest serviciu – fie online, fie telefonic -  în cele trei săptămâni de derulare a proiectului, 117 au fost persoane implicate direct în gestionarea Covid-19, iar 602 au fost persoane vulnerabile afectate psiho-emoțional de actuala pandemie.

Inițiativa reprezintă o extensie a serviciului de consiliere psihologică online non-stop destinată persoanelor cu probleme legate de jocurile de noroc, pe care Asociația Joc Responsabil l-a lansat, în premieră pentru țara noastră, în luna septembrie a anului trecut și se bazează pe experiența pe care psihologii noștri au dobândit-o de la lansare și până în prezent.

Serviciul de consiliere psihologică online 24/7 al Asociației Joc Responsabil, special creat pentru această perioadă, este încă accesibil la https://mergemmaideparte.jocresponsabil.ro și pune la dispoziția personalului medical, angajaților MAI, cadrelor militare sau persoanelor vulnerabile, afectate psiho-emoțional de epidemia de Covid-19, psihoterapie gratuită online non-stop pentru prevenirea burnout-ului și a panicii în fața virusului, precum și modalități de gestionare a relației cu propria familie, ori de diminuare a fricii și anxietății. În plus, echipa de psihologi a Asociației Joc Responsabil este pregătită să consilieze personalul din linia întâi în legătură cu metodele prin care aceștia pot interacționa eficient cu pacienții sau cu persoanele dificile.

„Dincolo de impactul asupra sănătății fizice a populației, epidemia de Covid-19 își pune o amprentă negativă puternică asupra echilibrului psihic al fiecăruia dintre noi. Presiunile mentale și fizice pentru specialiștii aflați în linia întâi sunt uriașe, iar nevoia ca aceștia să rămână încrezători și să treacă cu bine peste această perioadă dificilă este crucială pentru gestionarea cu succes a acestei situații. Depresia cauzată de lipsa de socializare, atacurile de panică generate de frica de îmbolnăvire și teama de moarte, anxietatea asociată cu un risc mare de infectare precum și burnout-ul cauzat de volumul mare de muncă și de alte probleme în familie au fost printre principalele motive pentru care specialiștii din linia întâi în gestionarea crizei Covid-19 au apelat la consilierea oferită de psihologii noștri”, spune  Dr. Cristian Andrei, psihiatru și coordonatorul programului de consiliere psihologică online 24/7 destinat persoanelor cu probleme legate de jocurile de noroc și Ambasador al Asociației Joc Responsabil.

Serviciul de consiliere psihologică online 24/7 special creat pentru această perioadă, în care este implicată o echipă de peste 10 psihologi, a fost susținut de către Fortuna Entertainment Group (FEG).

###

Despre Consiliere 24/7

Lansat în premieră pentru România la începutul lunii septembrie a anului trecut, Consiliere 24/7 reprezintă cea mai modernă metodă de facilitare a accesului la consilierea psihologică pusă la dispoziția persoanelor cu potențiale probleme legate de practicarea în exces a jocurilor de noroc, ori apropiaților acestora, și care simt nevoia de îndrumare în timp real. La capătul Live Chat-ului Joc Responsabil nu se află roboți care trimit mesaje automate, ci psihologi instruiți special în rezolvarea acestui tip de probleme. Prin această inițiativă, Asociația Joc Responsabil s-a aliniat tendințelor internaționale în materie de consiliere specializată și a devenit un trend setter în România. Astfel, și-a extins aria de metode prin care sprijină persoanele care au întrecut limita recreațională a acestui tip de divertisment, favorizându-le accesul la ajutor de specialitate și oferind, totodată, un nivel și mai mare de încredere, confort și de confidențialitate celor care apelează la acest serviciu.

Despre Asociația Joc Responsabil

Asociația Joc Responsabil dezvoltă și implementează programe specifice referitoare la efectele practicării jocurilor de noroc și raportarea socială la acestea. Astfel, inițiază și participă la diferite activități menite să prevină dependența de jocuri de noroc și să crească interesul populației pentru programul “Joc Responsabil”; stimulează cultura de prevenire a unui comportament patologic de joc; promovează starea de echilibru legată de jocurile de noroc prin campanii și acțiuni de promovare și conștientizare; asistă jucătorii cu probleme de dependență legate de jocurile de noroc și oferă ședințe de evaluare și terapie pentru jucători și familiile acestora, cu psihologi și psihoterapeuți specializați în tratarea problemelor specifice acestui domeniu. Pentru mai multe detalii, vizitați website-ul www.jocresponsabil.ro.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare