Comunicate de Afaceri

Saptamana Nationala a Bibliotecilor – prilej de sarbatoare si manifestari culturale inedite in bibliotecile din Romania

Aceasta sarbatoare a bibliotecilor coincide, in mod fericit, cu Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de Autor, recunoscuta, la nivel international, de catre UNESCO, ca fiind ziua promovarii lecturii, publicarii si a drepturilor de autor.

 An de an, pe toata durata Saptamanii Nationale a Bibliotecilor, biblioteca devine spatiul unde cititorii pot lua parte la o suita intreaga de activitati culturale, lansari de carte, dezbateri, expozitii, mese rotunde, sesiuni de lecturi publice, intalniri cu autori etc., menite sa aduca in atentia publicului importanta bibliotecilor si implicarea acestor institutii in promovarea culturii de calitate si a educatiei prin cultura.

 “In functie de agendele personalizate ale bibliotecilor, in aceasta perioada festiva sunt programate, de asemenea, o serie de manifestari profesionale, dedicate bibliotecarilor si personalului auxiliar din biblioteci. Ne propunem sa cream contextul pentru recunoasterea celor mai activi si dedicati profesionisti bibliotecari din sistemul public, sa aducem in discutie rolul acestora in cultivarea utilizatorilor, precum si in stimularea initiativelor culturale cu sprijinul comunitatii. Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania – ANBPR pledeaza pentru o retea de biblioteci dinamice si implicate, care sa aiba un cuvant de spus in viitorul cultural al generatiilor de astazi si al celor ce vor veni”, a declarat Sorina Stanca, Presedintele ANBPR.

 Ziua Nationala a Bibliotecarului a fost instituita ca sarbatoare oficiala prin Hotararea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ca urmare a actiunilor de advocacy intreprinse in acest scop de catre ANBPR. La data de 23 aprilie se comemoreaza, la nivel international, disparitia lui William Shakespeare si a lui Miguel de Cervantes, personalitati de referinta ale culturii universale.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informatii:

Ioana Crihana
Director Executiv
ANBPR

tel./fax: (+40) 374 052 437/(+40) 374 094 724

email: anbpr_ro@yahoo.com

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare