Comunicate de Afaceri

Vocea copiilor cu deficiente de vaz si auz conteaza

Copiii si tinerii afectati de dizabilitati de vedere si auz au o capacitate scazuta de a-si cunoaste si revendica drepturile, inregistrand dificultati privind integrarea sociala si insertia pe piata muncii. Proiectul propune o serie de sesiuni educative, campanii de informare, evenimente stradale si intalniri cu autoritati locale, menite sa contribuie la cresterea gradului de constientizare cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilitati si integrarea lor in comunitate.

”Vocea noastra conteaza” se implementeaza in perioada 1 august 2021 – 30 septembrie 2022, in municipiul Bucuresti si judetul Buzau, in 7 scoli speciale si 7 scoli din invatamantul de masa, si se adreseaza cu precadere copiilor si tinerilor cu deficiente de auz si vaz, cu varsta cuprinsa intre 11 si 26 ani.

 

Conventia privind drepturile persoanelor cu dizabilitati ”recunoaste explicit dizabilitatea ca pe o problema a drepturilor omului si mentioneaza barierele de atitudine si de mediu care impiedica participarea lor deplina si efectiva in societate.”  Prin activitatile de constientizare si advocacy  pe care proiectul le propune, copiii si tinerii vor avea posibilitatea sa isi faca auzita vocea si sa ceara autoritatilor masuri necesare pentru deplina lor integrare sociala”, a declarat Nina Cugler, presedintele Asociatiei Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact Nina Cugler, presedintele Asociatiei Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21, e-mail ninacugler@agenda21.org.ro, Stefania Stanica, Coordonator Proiecte – Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, e-mail anbpr_ro@yahoo.com

„Despre Programul Active Citizens Fund Romania

Programul Active Citizens Fund Romania este finantat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitatile economice si sociale si a consolida relatiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare si statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de catre consortiul compus din Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Fundatia pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi, Fundatia PACT si Frivillighet Norge, care actioneaza in calitate de Operator de Fond desemnat de catre FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE si Norvegiene. Active Citizens Fund Romania vizeaza consolidarea societatii civile si a cetateniei active si cresterea capacitatii grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totala de 46.000.000 euro, programul urmareste dezvoltarea pe termen lung a sustenabilitatii si capacitatii sectorului societatii civile, intensificand rolul sau in promovarea participarii democratice, a cetateniei active si a drepturilor omului si consolidand in acelasi timp relatiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein si Norvegia. Pentru mai multe informatii despre Active Citizens Fund in Romania, va rugam accesati www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informatii despre Granturile SEE si Norvegiene, accesati www.eeagrants.ro.”

Working together for a green, competitive and inclusive Europe”

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare