Comunicate de Afaceri

10 elemente importante pentru un "home page" de succes

Pagina de start trebuie sa contina anumite elemente pentru a avea succes in cresterea ratei de conversie. Cititi cu atentie lista de mai jos si vedeti daca „home page-ul” dumneavoastra indeplineste toate criteriile unui landing –page de succes.

1. Culoare - culoarea pe care o alegeti pentru site. poate avea un efect major asupra vizitatorilor. Tipul site-ului si a business-ului trebuie sa determine si culorile pe care le alegeti. In esenta, exista doua tipuri de culori – reci si calde.

Maro, albastru si verde sunt culori reci si te pot face sa te simti relaxat, calm si asigurat. Aceste culori sunt bune pentru site-urile referitoare la medicamente, relaxare si alte site-uri care au raspunsuri la problemele oamenilor.

Galben, rosu si portocaliu sunt culori calde care transmit energie, entuziasm si fericire. Aceste culori merg bine pentru site-uri cu exercitii, site-uri de sport si alte site-uri de tip energetic.

Violetul este o culoare buna pentru site-uri de moda si bijuterii. Aceasta transmite sofisticare, lux, dar este, de asemenea, feminin si romantic.

2. Dezordinea – Cum te simti atunci cand intri intr-un birou care este murdar si plin de dezordine. Cu siguranta nu iti inspira incredere in afacerea respectiva. Site este la fel. Nu vreti sa arate ca un cos de gunoi! Pastrati-l simplu, curat, coerent si usor de urmarit. Nu umpleti site-ul cu bannere, anunturi nedorite, culori tari sau fonturi greu de citit.

3. Titlul - Titlul pe care il folositi in pagina de start este foarte important. Aveti doar cateva secunde pentru a “capta” vizitatorul si titlul poate fi un factor esential in atingerea acestui obiectiv. Asigurati-va ca aveti un titlu profesional, scurt si la obiect. El trebuie sa prezinte in cateva cuvinte beneficiile pe care le ofera vizitatorului, astfel incat acesta sa petreaca cat mai mult timp pe site.

4. Usurinta de Navigare – Trebuie sa ai in considerare cat de usor este pentru cititori sa navigheze pe site. Are un meniu usor de urmarit ? Fontul folosit este simplu si usor de citit? Sunt link-urile dvs. proeminente si usor de gasit? Uita-te peste fiecare aspect de navigare cu un ochi extrem de critic, deoarece un vizitator nu va sta pe un site care il face sa se simta pierdut si confuz.

5. Utilizati Marturii – Marturiile sunt de nepretuit pentru site-ul dvs, deoarece acestea asigura cresterea credibilitatii in firma, permitandu-le vizitatorilor sa aiba mau usor incredere in produsele dvs. Presarati cateva marturii scurte pe pagina de destinatie. Utilizati marturii detaliate, spre deosebire de cele mai generice. De exemplu: “Produsul dvs m-a ajutat sa pierd 15 kg in doar 6 saptamani” este mai de impact decat “Imi place produsul dvs. Il voi mai achizitiona”.

6. Informatii de contact – Nimic nu ne face sa abadonam un site mai rapid decat atunci cand nu gasim informatii de contact sau o adresa de e-mail. Aceasta spune ca administratorul nu vrea sa fie deranjat de clienti, intrebari sau orice altceva. Eu nu as face niciodata afaceri cu un site care nu ofera informatii de contact complete si exacte.

7. Metode de captare a adreselor de E-mail – Cei mai multi dintre noi sunt familiari cu expresia,” banii se afla in lista “. Colectarea adreselor de e-mail ale vizitatori dvs. va permite sa pastrati contactul cu ei astfel incat sa puteti construi o relatie pe termen lung. Puteti pune un formular de abonare pe fiecare pagina a site-ului. Construirea unei liste de corespondenta va va ajuta sa vindeti, sa prezentati ofertele speciale, si va ajuta, de asemenea, va construi o baza de clienti solida.

8. Apel la actiune – Un apel la actiune este un lucru specific pe care il indemni pe vizitator sa-l faca. Acest lucru se poate face cu un link text sau grafic. De exemplu: „Click aici pentru o sedinta gratuita de consultanta in marketing online”. Oferiti vizitatorilor informatii clare despre ce ar trebui sa faca. Uneori, vizitatorii au nevoie de un pic de „incurajare” pentru a finaliza apelul la actiune. Astfel incat puteti folosi ceva de genul :
„ Inscrieti-va astazi pentru o consultatie gratuita.” Sau „Click aici pentru a beneficia de oferta”
Furnizarea de stimulente pentru a ajuta vizitatorul sa ia decizia de a finaliza apelul la actiune nu trebuie sa lipseasca din site.

9. Corecteaza Intotdeauna – Intotdeauna corecteaza si verifica din nou pentru a fi sigur ca nu ai tastat gresit sau ai facut greseli gramaticale in text. Asigurati-va ca toate link-urile de lucru si totul de pe pagina dvs. de destinatie este in stare de functionare.

10. Analytics – Profitati de toate statisticile de trafic pe care vi le ofera Google Analytics. Aceste informatii pot transforma site-ul in unul de succes. Google Analytics este gratuit si ofera multe servicii pentru oricine are un site web. Vreti sa vedeti cat de multi oameni ajung pe site-ul dumneavoastra, de unde vin si cat timp petrec pe site? Toate aceste informatii va ajuta la optimizarea afacerii.

Nu poti sa pui un site online si pur si simplu sa astepti sa vanda, sa-ti aduca clienti. Trebuie sa urmaresti ce se intampla si sa-l imbunatatesti constant. Doar asa site-ul tau te va ajuta in business si nu va fi doar o carte de vizita electronica.

Mai multe informatii pe www.limonade.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Limonade

Comentarii

Cauta

Categorii populare