Comunicate de Afaceri

10 Hack-uri SEO testate pentru a atrage mai mult trafic pe site-ul WordPress

Mii de site-uri sunt create în fiecare zi, iar WordPress rămâne principalul CMS pentru ele. După cum a arătat studiul , 39,6% din toate site-urile web sunt construite pe WordPress.

Motivele acestei alegeri sunt destul de evidente. WordPress oferă oportunități ample pentru site-uri și promovarea acestora. Multe pluginuri fac utilizarea și configurarea acestei platforme și mai convenabile.

Promovarea SEO a site-urilor WordPress poate fi deosebit de eficientă în comparație cu constructorii de site-uri web. Cu toate acestea, acest lucru necesită utilizarea adecvată a instrumentelor și pluginurilor profesionale pentru WP. În plus, există câteva trucuri SEO pe care le puteți folosi pentru a vă promova site-ul WordPress. Să le luăm în considerare astăzi!

1. Pregătește-ți site-ul web pentru Core Web Vitals

Comunitatea se așteaptă ca Google să își actualizeze factorii de clasare până la sfârșitul verii 2021. Noul set de valori se numește Core Web Vitals. Și trebuie să vă pregătiți în avans pentru aceste schimbări.

Noul algoritm Core Web Vitals se va concentra pe următorii factori:

  • Cea mai mare vopsea cu conținut maxim (LCP). Acest parametru măsoară viteza de încărcare a conținutului principal de pe pagina site-ului – imagini, text, videoclipuri etc. Viteza optimă de încărcare este considerată a fi de până la 2,5 secunde.
  • Întârziere la prima intrare (FID). Aici vorbim despre interactivitatea site-ului – cu cât utilizatorul poate interacționa mai repede cu acesta, cu atât site-ul va fi clasat mai sus în rezultatele căutării. Rata recomandată este de 100 ms.
  • Schimbarea aspectului cumulativ (CLS). Acest parametru măsoară stabilizarea vizuală. În termeni simpli, cu cât toate elementele paginii ajung mai repede la locul lor după încărcare și cu cât mai puține schimbări de aspect și elemente de pagină, cu atât mai bine pentru SERP. Google calculează CLS ca fereastra maximă de sesiune cu un interval de 1 secundă, limitat la 5 secunde.

2. Automatizează-ți procesele cu pluginuri SEO

WordPress oferă oportunități uriașe de promovare SEO datorită utilizării plugin-urilor speciale. De asemenea, merită să folosiți servicii profesionale pentru a vă audita site-ul și pentru a automatiza unele activități SEO.

Pluginuri SEO de top

All in One SEO pentru WordPress (AIOSEO)

AIOSEO este un plugin versatil conceput pentru a funcționa cu metaetichete Titlu, Descriere și Cuvinte cheie. De asemenea, vă permite să evitați paginile duplicate pe site, să creați un sitemap automat etc.

Yoast SEO

Pe lângă lucrul convenabil cu metaetichete, oferă personalizarea convenabilă a „pesmeturilor”, setează redirecționări și permite setarea cuvintelor oprire pentru comentarii.

SEOPress

SEOPress creează adrese canonice, verifică link-urile întrerupte, acceptă Google Knowledge Graph și serviciile Google Local Business.

Schemă

Scheme este un plugin de micro-markup. Folosind serviciul, puteți potrivi o schemă cu datele existente, puteți adăuga câmpuri noi, puteți configura opțiunile de includere/excludere și puteți controla conținutul furnizat pentru anumite scheme.

Redirecționare

Redirecționarea este un plugin pentru configurarea redirecționărilor pe site-urile WordPress. Poate fi folosit pentru a configura redirecționări între pagini, pentru a monitoriza statisticile și pentru a identifica link-uri întrerupte.

3. Fii cu ochii pe SEO tehnic

Promovarea site-ului pe WordPress nu este foarte diferită de optimizarea SEO pe orice alt CMS. În plus, cea mai mare parte a lucrărilor tehnice este deja realizată de dezvoltatorii WordPress și poate fi implementată cu pluginuri.

Pentru a obține rezultate și mai bune, trebuie doar să efectuați lucrări tehnice standard:

  • Colectarea și gruparea cuvintelor cheie. Pregătiți un nucleu semantic și structurați cuvintele cheie pentru diferite pagini în funcție de subiecte și intenții ale utilizatorului.
  • Pregătirea titlurilor, titlurilor și descrierilor. Acestea ar trebui să includă cuvinte cheie, să fie scurte și captivante. Pluginurile SEO vă permit să automatizați puțin crearea titlurilor și descrierilor, dar trebuie să verificați acești parametri manual.
  • Configurarea redirecționărilor. Aceasta include crearea unei pagini 404 și redirecționări tehnice (3xx) care le spun roboților Google unde să caute o pagină, dacă aceasta a fost mutată sau îmbinată cu o altă pagină etc.
  • Configurarea micro-markup Schema. Pluginul Schema Pro vă permite să personalizați afișarea informațiilor despre companie în rezultatele căutării (contacte, evaluare, interval de preț și așa mai departe). Acest lucru este important atât pentru utilizatori, cât și pentru motorul de căutare.

4. Profită de SEO local

SEO local este folosit de companiile locale care operează într-o anumită zonă geografică. Acestea pot fi companii care vând bunuri sau furnizează servicii într-o anumită regiune, oraș, district etc.

SEO local este important deoarece unele interogări de căutare sunt georeferențiate. De exemplu, dacă o persoană dorește să cumpere haine, poate căuta un „magazin de îmbrăcăminte din New York”. În acest caz, Google va oferi mărci și magazine în acest oraș.

Pentru SEO local, puteți utiliza următoarele metode:

  • Utilizați interogări de căutare de marcă, precum și numele unei anumite regiuni, oraș sau district;
  • Creați pagini separate pentru diferite zone geografice, mai ales dacă lucrați în mai multe regiuni sau în toată țara;
  • Adăugați-vă compania la Compania mea pe Google. Este un serviciu special care vă permite să vă gestionați cardul de companie. Puteți specifica în special adresa, contactele, programul de lucru, lucrul cu recenziile clienților etc. Toate acestea vă vor afecta clasarea în rezultatele căutării.

5. (Încercați să) Intrați în fragmentul recomandat

Fragmentul prezentat se mai numește și Poziția Zero. Este situat în partea de sus a SERP, deasupra restului rezultatelor căutării. De obicei, constă din titlu, text scurt de până la 50 de cuvinte care corespunde în totalitate interogării, o imagine/listă/diagramă și un link către pagină.

A fi prezentat în fragmentul bogat este un avantaj important pentru orice site. Potrivit acestui studiu HubSpot , CTR-ul conținutului din fragmentul bogat este, în medie, de două ori mai mare decât CTR-ul conținutului care nu a atins poziția zero.

Din păcate, nu există o modalitate dovedită de a intra în fragmentul bogat, așa că trebuie să încercați abordări diferite. Iată cinci sfaturi care vă pot ajuta să vă atingeți obiectivul:

  1. Folosiți cuvinte cheie cu coadă lungă.
  2. Formulați-vă copia în așa fel încât să răspundă la întrebările: „cum”, „unde”, „ce este…”, etc.
  3. Utilizați diagrame și liste.
  4. Utilizați micro-markup pe pagini.
  5. Folosiți cuvinte precum „rețetă”, „cel mai bun”, „vs”, „face”, „definiție”.

6. Obțineți un certificat SSL

Un principiu important de clasare a site-urilor web în Google este siguranța acestora. Prin urmare, este recomandat să obțineți un certificat SSL (Secure Sockets Layer) pentru o promovare eficientă.

Adresele site-urilor cu un astfel de certificat încep cu HTTPS, nu HTTP. Când se utilizează un protocol securizat, toate datele sunt transmise în formă criptată și pot fi decriptate numai cu o cheie specială.

Un certificat SSL conține următoarele informații:

  • Domeniul pentru care este emis certificatul SSL.
  • Informații despre compania căreia i-a fost eliberat certificatul.
  • Locația proprietarului SSL.
  • Perioada de valabilitate a certificatului.
  • Informații despre firma care a eliberat certificatul.

7. Creșteți viteza site-ului dvs

Viteza de încărcare a site-ului este unul dintre parametrii cheie ai site-ului pentru noii algoritmi de clasare Google. Cu cât site-ul dvs. se încarcă mai repede, cu atât mai bine, nu numai pentru optimizarea motoarelor de căutare, ci și pentru experiența utilizatorului.

Akamai a realizat un studiu conform căruia o întârziere de încărcare a site-ului web de chiar și 0,1 secunde reduce conversia cu 7%.

Următorii factori afectează viteza de încărcare a site-ului web:

  • Pagini mari.
  • Imagini grele.
  • Videoclipuri.
  • Un număr mare de solicitări de server.
  • Cod de site supraîncărcat.
  • Un număr mare de extensii și scripturi.
  • Gazduire lenta.

La urma urmei, nu este vorba despre cât de repede se încarcă o pagină web, ci despre cât de repede redă prima zonă de afișare, astfel încât utilizatorii să se poată implica și interacționa cu conținutul fără pauză. În caz contrar, Google va reacționa la performanța lentă a site-ului și o va scădea în SERP, rezultând un trafic organic mai mic.

8. Asigurați-vă că site-ul dvs. WordPress are o versiune mobilă

Google folosește abordarea Mobile-first Indexing din 2016. Dacă site-ul dvs. are o versiune mobilă, va avea a priori un rang mai mare decât site-urile similare neoptimizate pentru navigarea mobilă.

Există mai multe cerințe pentru adaptarea designului și a conținutului de pe site-ul dvs. pentru dispozitive mobile. Lista include:

  • Locația elementelor de meniu și a butoanelor în limitele paginii.
  • Pagina trebuie să fie afișată corect pe toate dispozitivele, cu orice dimensiune de ecran.
  • Dimensiunea fontului lizibil.
  • Afișare corectă a imaginilor și videoclipurilor.
  • Încărcarea corectă a conținutului fără schimbări de aspect și așa mai departe.

Datorită pluginurilor WP dedicate, nu trebuie să angajați un programator pentru a dezvolta o versiune mobilă a site-ului dvs. web.

Pluginurile de mai jos vă vor permite să creați și să configurați versiunea mobilă a site-ului în doar câteva clicuri:

Jetpack

Jetpack este un plugin WordPress versatil care oferă câteva funcții importante, inclusiv o versiune pentru site-ul mobil. Pentru a o personaliza, trebuie să accesați secțiunea „Extensii de teme” și să selectați o temă mobilă. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că JetPack nu va funcționa pentru site-uri complexe de pe WordPress.

Wiziapp

Wiziapp este un plugin WordPress care vă permite să creați o versiune mobilă și să vă transformați site-ul într-o aplicație mobilă. Pentru a personaliza site-ul, ar trebui să selectați Teme. Aici veți vedea o listă cu opt teme pe care Wiziapp le are de oferit. Fiecare dintre ele determină modul în care site-ul va fi afișat pe dispozitivele mobile.

WPtouch Mobile

Acest plugin vă permite să adaptați site-uri pentru gadgeturi utilizând încărcarea dinamică a conținutului. Pluginul folosește tehnologia Ajax, care oferă o tranziție lină între pagini sau între versiuni – de la vertical la orizontal și invers.

9. Creați conținut viral

Clasamentul unui site este influențat semnificativ de comportamentul utilizatorului. Cu cât un utilizator rămâne mai mult pe site-ul tău și cu cât face mai multe clicuri, cu atât este mai bine pentru clasarea ta.

Dacă utilizatorul îți distribuie pagina pe rețelele sociale, va fi și un mare plus pentru tine. Iată câteva sfaturi pe care le puteți folosi pentru a crea conținut viral:

  • Compuneți un portret al publicului țintă pentru a înțelege ce este interesant pentru clienții dvs.
  • Creați conținut distractiv – utilizatorii distribuie de bunăvoie articole care îi surprind sau îi fac să râdă.
  • Conectați un plugin pentru comentarii – comentariile extinse ale utilizatorilor dvs. sunt clasate de motorul de căutare și vă pot ridica în rezultatele căutării. Cel mai faimos plugin pentru aceasta este Disqus.
  • Relevanță socială – aduceți în discuție subiecte importante din punct de vedere social care se referă la viața publică.

10. Nu înceta să primești backlink-uri către site-ul tău

Crearea de link-uri este considerată cea mai dificilă strategie de a crește clasamentul site-urilor, deoarece consumă mult timp și efort. În schimb, este cea mai acționabilă și mai plină de satisfacții odată ce Google observă site-ul dvs.

Dacă multe site-uri de renume trimite către site-ul dvs., acesta vă va crește clasamentul, deoarece Google consideră site-ul dvs. mai de încredere.

Cu toate acestea, ar trebui să crești link-urile fără probleme și să selectezi doar surse de încredere – vremurile în care era posibil să cumperi sute de link-uri de pe schimburi au trecut deja.

Acum, acest lucru poate duce, dimpotrivă, la o scădere a clasamentului tău.

Pentru a obține backlink, ar trebui să:

  1. Analizează-ți nișa și colectează o listă de site-uri similare din punct de vedere al subiectelor și lucrează cu colaboratorii.
  2. Verificați autoritatea domeniului lor – cifra trebuie să fie mai mare de 40.
  3. Fiți de acord cu site-urile selectate cu privire la plasarea articolelor dvs. cu linkuri.

rezumat

WordPress este cea mai populară platformă de creare de site-uri web din lume. Peste 50% dintre utilizatori aleg acest CMS. WordPress este prietenos cu SEO și oferă oportunități vaste atât pentru bloguri, cât și pentru magazinele online.

Utilizați pluginuri și servicii terță parte pentru personalizare, analiză, auditare a site-urilor web și adaptare pentru utilizatorii de telefonie mobilă. De asemenea, problemele tehnice standard de SEO, lucrul la calitatea conținutului etc., vă vor ajuta cu promovarea.

O combinație competentă a acestor tehnici vă va permite să aveți succes în a vă duce site-ul în topul SERP.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: AllmaDesign

Comentarii

Cauta

Categorii populare