Comunicate de Afaceri

10 MOTIVE PENTRU A IUBI (ȘI A FOLOSI) GRADIENȚII ÎN 2018

După ani de stiluri plate, materiale și complet minimale, gradientul a revenit. Oriunde te uiți, designerii folosesc decolorări de culoare pentru a adăuga interes vizual, pentru a crea implicarea utilizatorilor și doar pentru a proiecta ceva ce merită văzut.

Dacă nu sunteți un fan al gradienților, poate că este timpul să vă regândiți poziția cu privire la această problemă. Pentru a vă convinge, avem 10 motive pentru a iubi și a folosi gradienții în proiectele dvs. de design site-uri din acest an.

1. Fundalurile creează interes

Un gradient creează interes vizual și ajută la mutarea utilizatorilor printr-un design. Ochiul va ateriza pe o zonă de culoare, iar schimbarea dintre nuanțe și zonele deschise și întunecate ajută la schimbarea focalizării pe ecran.

Gradientele pot fi un instrument de design extrem de util și captivant web design și pot adăuga scânteie și intriga unei multitudini de proiecte. Deși există o mulțime de moduri de a utiliza degrade, una dintre cele mai populare opțiuni este ca element de fundal cu imagini, text și alte elemente stratificate deasupra acestuia.

Exemplul de mai jos folosește exact această tehnică. Gradientul oferă ochiului un loc de odihnă cu culori moi care ajută la o focalizare mai mare din partea de sus a ecranului până în colțul de jos, unde se află direcția „Descoperiți mai multe”.

Gradientul trece prin restul paginii, sub scroll, astfel încât utilizatorul să-și amintească întotdeauna unde se află. De asemenea, oferă o zonă de tip halo care evidențiază navigația principală.

 

2. Literele pot oferi un punct focal

Așa cum un gradient poate fi folosit în fundal, poate fi și un element din prim-plan. Gradienții de culoare sunt o tehnică destul de versatilă, care ar putea contribui la popularitatea lor generală.

Întoarceți utilizarea și un gradient de prim plan poate fi folosit ca umplutură pentru litere pe un fundal mai simplu pentru a evidenția și a atrage atenția asupra cuvintelor.

Alegerea culorii trebuie să fie intenționată, astfel încât să existe întotdeauna mult contrast și să fie menținută lizibilitatea.

3. Suprapunerile pot condimenta o imagine blândă

O suprapunere de culoare poate adăuga un interes suplimentar unei imagini puțin fade. O suprapunere cu gradient nu este o soluție pentru o rezoluție scăzută sau o imagine prost compusă, dar poate da unei scene simple mai mult pop.

Suprapunerile cu gradient pot ajuta la stabilirea mărcii, precum și la vocea, tonul și personalitatea site-ului web. Culorile strălucitoare spun ceva destul de diferit de opțiunile mai dezactivate.

În timp ce această tehnică poate arăta destul de îngrijită, cum ar fi exemplul de portofoliu de mai jos, începe să fie puțin folosită în exces. Asigurați-vă că faceți ceva puțin diferit cu o imagine completă, suprapunere în gradient pentru a vă deosebi designul. Exemplul de mai jos face acest lucru prin estomparea completă a imaginii, astfel încât partea de jos a gradientului să creeze o bară de culoare solidă în partea de jos a ecranului.

4. Ajută la Mișcarea Ochiului

Un gradient mare poate ajuta la mișcarea ochiului printr-un design într-un mod care ajută la crearea intenției pentru utilizatori. Majoritatea utilizatorilor citesc într-un model oarecum în formă de F, începând din stânga sus și deplasându-se în jos și de-a lungul ecranului web design.

Utilizați zone mai deschise și mai întunecate ale unei scheme de culori gradient pentru a muta ochiul de la un punct de plecare, cum ar fi o siglă sau un mesaj principal, la îndemnul principal la acțiune. Ochiul va merge mai întâi la cele mai deschise zone de culoare, apoi se va muta în spații mai întunecate. Proiectați și plasați culoarea gradientului pentru a întări această mișcare a ochilor.

5. Creați ceva memorabil

În timp ce gradienții devin din ce în ce mai populari, faptul că fiecare combinație de culori este oarecum diferită le face memorabile pentru utilizatori. O combinație ucigașă de culori poate ieși în evidență – și rămâne cu – un utilizator pentru a-l ajuta să-și amintească marca sau mesajele.

Proiectați gradienți cu scopul de a ajuta la crearea acelei conexiuni. Ce este tare la un gradient bun este că aproape devine o culoare pe sine. Dacă aveți un gradient grozav cu care să lucrați, utilizați-l ca orice altă culoare din paleta mărcii dvs. pentru a stabili o conexiune vizuală. (Sau utilizați mai multe degrade ca paletă de culori.)

6. Subliniați culorile mărcii

Utilizați un gradient dacă aveți culori de marcă care se pretează să fie asociate. Pentru mărci noi sau site-uri web care încearcă să se impună, aceasta poate fi o modalitate solidă de a construi branding și conexiune cu utilizatorii.

Gândiți-vă cum să încorporați același stil de gradient în mai multe utilizări – pe site-ul web, pentru mesajele de pe rețelele sociale în campanii tipărite sau publicitare. Dacă vedeți aceeași utilizare a acelorași culori în același gradient, va începe să rămână în rândul utilizatorilor, care la rândul lor vor asocia acele culori cu dvs.

Exemplul de mai jos, Community Sector Banking, face exact acest lucru. Alegerile de culoare sunt interesante, iar gradientul – pe fotografie și în bara de navigare de jos – întărește paleta de culori și relația acesteia cu brandul.

7. Sunt ușor de creat (sau generat)

Adăugarea unui gradient la o imagine sau crearea unuia de la zero poate fi la fel de simplă ca alegerea a două sau trei culori și apoi selectarea unei forme pentru gradient și unde ar trebui să înceapă web design, să se oprească și să se suprapună culorile.

Gradienții, din punct de vedere al formei, sunt direcționale, de la stânga la dreapta sau în sus sau în jos; sau radial, unde variațiile de culoare emană dintr-un singur punct într-o manieră circulară. Un design poate conține unul sau mai multe stiluri de degrade.

Alegerea culorilor pentru gradient ar putea fi cel mai dificil pas. Folosirea culorilor care sunt în apropiere pe roata culorilor va avea ca rezultat cele mai complementare și mai naturale degrade. Dar nu întotdeauna trebuie să lucrezi cu asta. În acest caz, veți dori să vă jucați cu culorile, astfel încât să nu ajungeți cu o nuanță urâtă în spațiul în care alegerile dvs. de culoare primară se întâlnesc.

Trebuie să faci un gradient și nu ai încredere în abilitățile tale? Încercați unul dintre aceste instrumente:

  • WebGradients: colecție gratuită web design de peste 180 de mostre de gradient prefabricate în CSS, PNG, Sketch și Photoshop.
  • Butoane gradient: CSS pentru butoanele gradient cu stări animate de trecere cu mouse-ul
  • Generator de unde de gradient: creion pentru a crea un val de gradient rece folosind propriile culori și pornește și se oprește.
  • 8. Culoarea se estompează Simțiți-vă natural

    Chiar dacă s-ar putea să nu fie primul tău gând, degradeurile au adesea culori și combinații care par naturale. Gândește-te bine, nu totul în natură este o singură nuanță de verde solidă.

    Gradientele sunt o alegere naturală din acest motiv, mai ales atunci când combinați culori care s-ar estompa unele în altele în lumea naturală.

    Ilustrația de mai jos este un exemplu prea evident cu un cer care se estompează de la zi (portocaliu) la noapte (albastru).

  • 9. Creați artă când nu aveți o imagine dominantă

    Un gradient bun poate crea interes vizual și o afișare vizuală atunci când nu aveți multe cu care să lucrați. Utilizarea unei culori strălucitoare, cum ar fi exemplul de mai jos, sau a culorilor mărcii poate ajuta la stabilirea prezenței site-ului dvs. web.

    Schimbările de culoare sunt destul de interesante încât adesea pot sta singure ca element de design. Gândiți-vă la modul în care utilizați și selectați culorile astfel încât acestea să creeze atracția emoțională potrivită pentru utilizatori și să îi ajute să găsească sentimentele potrivite pentru a le asocia cu conținutul.

    Chiar și un gradient subtil poate contribui în mare măsură la stabilirea tonului unui design.

  • 10. Gradienții sunt în tendințe

    Gradientele sunt un element ușor – și foarte utilizabil – de adăugat pentru o notă de ceva la modă, fără a te simți copleșitor. Cu atât de multe moduri de a folosi un gradient, este foarte logic că aceasta ar putea fi soluția ta de bază.

    Și, în timp ce gradienții au căzut în disgrație din când în când, ei tind să revină destul de repede din cauza unui apel aproape universal.

AllmaDesign vă oferă servicii profesionale de web design la prețuri avantajoase, creare site-uri prezentare pentru companii mici și mijlocii, creare magazine online și cataloage de produse, precum și alte servicii conexe: întreținere și administrare site-uri weboptimizare SEO și promovare onlinedesign grafic și identitate companiegăzduire web și înregistrare nume de domenii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: AllmaDesign

Comentarii

Cauta

Categorii populare