Comunicate de Afaceri

11 sfaturi și trucuri SEO pentru a îmbunătăți indexarea căutărilor

Problemele de indexare vă pot declanșa într-adevăr site-ul și vă pot duce la scăderea clasamentului. Consultați aceste 11 trucuri pentru a vă îmbunătăți indexarea!

Jocul SEO are atât de multe părți în mișcare încât adesea pare că, de îndată ce terminăm de optimizat o parte a unui site web, trebuie să ne întoarcem la partea la care tocmai lucram.

Odată ce ați ieșit din etapa „Sunt nou aici” și simțiți că aveți o experiență SEO reală sub centură, este posibil să începeți să simți că există unele lucruri pe care le poți dedica mai puțin timp corectării.

Indexabilitatea și bugetele de crawl ar putea fi două dintre aceste lucruri, dar uitarea de ele ar fi o greșeală.

Întotdeauna îmi place să spun că un site web cu probleme de indexabilitate este un site care este în felul său; site-ul respectiv îi spune, din neatenție, Google să nu-și clasifice paginile pentru că nu se încarcă corect sau redirecționează de prea multe ori.

Dacă credeți că nu puteți sau nu ar trebui să vă dedicați timp sarcinii, hotărât nu atât de strălucitoare, de a repara indexabilitatea site-ului dvs., gândiți-vă din nou.

Problemele de indexabilitate pot duce la scăderea clasamentului dvs. și la uscarea rapidă a traficului de pe site.

Așadar, bugetul dvs. de accesare cu crawlere trebuie să fie cel mai important.

În această postare, vă voi prezenta 11 sfaturi pe care trebuie să le luați în considerare atunci când vă îmbunătățiți indexabilitatea site-ului dvs.

1. Urmăriți starea accesării cu crawlere cu Google Search Console

Erorile în starea accesării cu crawlere ar putea indica o problemă mai profundă a site-ului dvs.

Verificarea stării accesării cu crawlere la fiecare 30-60 de zile este importantă pentru a identifica potențialele erori care afectează performanța generală de marketing a site-ului dvs.

Este literalmente primul pas al SEO; fără ea, toate celelalte eforturi sunt nule.

Chiar acolo, în bara laterală, veți putea verifica starea accesării cu crawlere în fila index.

Acum, dacă doriți să eliminați accesul la o anumită pagină web, puteți spune direct Search Console . Acest lucru este util dacă o pagină este redirecționată temporar sau are o eroare 404.

Un parametru 410 va elimina definitiv o pagină din index, așa că aveți grijă să utilizați opțiunea nucleară.

Erori și soluții comune de accesare cu crawlere

Dacă site-ul dvs. web este suficient de nefericit pentru a se confrunta cu o eroare de accesare cu crawlere, poate necesita o soluție ușoară sau poate indica o problemă tehnică mult mai mare pe site-ul dvs.

Cele mai frecvente erori de accesare cu crawlere pe care le văd sunt:

  • Erori DNS.
  • Erori de server.
  • Erori Robots.txt .
  • 404 erori .

Pentru a diagnostica unele dintre aceste erori, puteți utiliza instrumentul de inspecție URL pentru a vedea cum vede Google site-ul dvs.

Nepreluarea și redarea corectă a unei pagini poate indica o eroare DNS mai profundă care va trebui rezolvată de furnizorul dvs. de DNS.

Rezolvarea unei erori de server necesită diagnosticarea unei anumite erori. Cele mai frecvente erori includ:

  • Pauză.
  • Conexiune refuzată.
  • Conectare eșuată.
  • Timeout pentru conectare.
  • Niciun raspuns.

De cele mai multe ori, o eroare de server este de obicei temporară, deși o problemă persistentă ar putea necesita să contactați direct furnizorul dvs. de găzduire.

Erorile Robots.txt , pe de altă parte, ar putea fi mai problematice pentru site-ul dvs. Dacă fișierul robots.txt returnează o eroare 200 sau 404, înseamnă că motoarele de căutare întâmpină dificultăți în a prelua acest fișier.

Puteți trimite un sitemap robots.txt sau puteți evita cu totul protocolul, optând pentru a nu indexa manual paginile care ar putea fi problematice pentru accesarea cu crawlere.

Rezolvarea rapidă a acestor erori va asigura că toate paginile dvs. țintă sunt accesate cu crawlere și indexate data viitoare când motoarele de căutare vă accesează cu crawlere site-ul.

2. Creați pagini web compatibile cu dispozitivele mobile

Odată cu apariția indexului mobile-first , trebuie, de asemenea, să ne optimizăm paginile pentru a afișa copii compatibile cu dispozitivele mobile pe indexul mobil.

Vestea bună este că o copie desktop va fi în continuare indexată și afișată sub indexul mobil dacă nu există o copie adecvată pentru dispozitive mobile. Vestea proastă este că clasamentele dvs. pot avea de suferit ca urmare.

Există multe modificări tehnice care pot face instantaneu site-ul dvs. mai prietenos pentru dispozitive mobile, inclusiv:

  • Implementarea designului web responsive .
  • Inserarea metaetichetei punct de vedere în conținut.
  • Minimizarea resurselor de pe pagină (CSS și JS).
  • Etichetarea paginilor cu memoria cache AMP.
  • Optimizarea și comprimarea imaginilor pentru timpi de încărcare mai rapidi.
  • Reducerea dimensiunii elementelor UI de pe pagină.

Asigurați-vă că vă testați site-ul pe o platformă mobilă și îl rulați prin Google PageSpeed ​​Insights. Viteza paginii este un factor important de clasare și poate afecta viteza cu care motoarele de căutare vă pot accesa cu crawlere site-ul.

3. Actualizați conținutul în mod regulat

Motoarele de căutare vor accesa cu crawlere site-ul dvs. mai regulat dacă produceți conținut nou în mod regulat.

Acest lucru este util în special pentru editorii care au nevoie de articole noi publicate și indexate în mod regulat.

Producerea de conținut în mod regulat semnalează motoarele de căutare că site-ul dvs. se îmbunătățește constant și publică conținut nou și, prin urmare, trebuie accesat cu crawlere mai des pentru a ajunge la publicul vizat.

4. Trimiteți o hartă a site-ului fiecărui motor de căutare

Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru indexare până în prezent rămâne să trimiți un sitemap la Google Search Console și Bing Webmaster Tools.

Puteți crea o versiune XML utilizând un generator de hărți de site sau puteți crea una manual în Google Search Console etichetând versiunea canonică a fiecărei pagini care conține conținut duplicat.

5. Optimizați-vă schema de interconectare

Stabilirea unei arhitecturi informaționale coerente este esențială pentru a vă asigura că site-ul dvs. nu este doar indexat corespunzător, ci și organizat corespunzător.

Crearea principalelor categorii de servicii în care pot fi amplasate pagini web asociate poate ajuta motoarele de căutare să indexeze corect conținutul paginii web în anumite categorii, atunci când intenția poate să nu fie clară.

6. Link profund către pagini web izolate

Dacă o pagină web de pe site-ul dvs. sau un subdomeniu este creată izolat sau o eroare care împiedică accesarea cu crawlere, o puteți indexa prin achiziționarea unui link pe un domeniu extern.

Aceasta este o strategie deosebit de utilă pentru a promova noi piese de conținut pe site-ul dvs. și pentru a le indexa mai repede.

Atenție la distribuirea conținutului pentru a realiza acest lucru, deoarece motoarele de căutare pot ignora paginile sindicalizate și ar putea crea erori duplicate dacă nu sunt canonizate corespunzător.

7. Reduceți resursele pe pagină și măriți timpii de încărcare

Forțarea motoarelor de căutare să acceseze cu crawlere imagini mari și neoptimizate va consuma bugetul de accesare cu crawlere și va împiedica site-ul să fie indexat la fel de des.

De asemenea, motoarele de căutare au dificultăți în accesarea cu crawlere a anumitor elemente de backend ale site-ului dvs. De exemplu, Google s-a luptat din trecut să acceseze cu crawlere JavaScript .

Chiar și anumite resurse precum Flash și CSS pot funcționa slab pe dispozitivele mobile și pot consuma bugetul de accesare cu crawlere.

Într-un anumit sens, este un scenariu cu pierderi-pierderi în care viteza paginii și bugetul de accesare cu crawlere sunt sacrificate pentru elementele de pe pagină obstructive.

Asigurați-vă că vă optimizați pagina web pentru viteză , în special pe mobil, reducând resursele de pe pagină, cum ar fi CSS. De asemenea, puteți activa stocarea în cache și compresia pentru a ajuta păianjenii să vă acceseze site-ul mai repede.

8. Remediați paginile cu etichete Noindex

Pe parcursul dezvoltării site-ului dvs. web, poate avea sens să implementați o etichetă noindex pe paginile care pot fi duplicate sau destinate numai utilizatorilor care întreprind o anumită acțiune.

9. Setați o rată de accesare cu crawlere personalizată

În versiunea veche a Google Search Console, puteți, de fapt, să încetiniți sau să personalizați viteza ratelor de accesare cu crawlere, dacă păianjenii Google vă afectează negativ site-ul.

Acest lucru oferă, de asemenea, site-ului dvs. web timp să facă modificările necesare dacă trece printr-o reproiectare sau o migrare semnificativă.

10. Eliminați conținutul duplicat

Dacă aveți cantități masive de conținut duplicat, vă poate încetini în mod semnificativ rata de accesare cu crawlere și vă poate consuma bugetul de accesare cu crawlere.

Puteți elimina aceste probleme fie blocând aceste pagini să fie indexate, fie plasând o etichetă canonică pe pagina pe care doriți să fie indexată.

În același sens, merită să optimizați metaetichetele fiecărei pagini individuale pentru a preveni ca motoarele de căutare să confunde pagini similare cu conținut duplicat în accesarea cu crawlere.

11. Blocați paginile pe care nu doriți ca păianjenii să se târască

Pot exista cazuri în care doriți să împiedicați motoarele de căutare să acceseze cu crawlere o anumită pagină. Puteți realiza acest lucru prin următoarele metode:

  • Plasarea unei etichete noindex .
  • Plasarea adresei URL într-un fișier robots.txt.
  • Ștergerea completă a paginii.

Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să ruleze cu crawlere mai eficient, în loc să forțeze motoarele de căutare să verse conținut duplicat.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare