Comunicate de Afaceri

2020, un an excelent pentru industria jocurilor

2020 a fost un an dificil, motiv pentru care tot mai mulți oameni au căutat mijloace pentru a se distra și relaxa. Iar jocurile au fost la mare căutare, drept dovadă stând cifrele furnizate de câteva nume cheie din aceste domenii.

 

Plusul de distracție scontat a putut fi descoperit de tot mai mulți oameni și prin intermediul jocurilor de noroc online. Operatori licențiați în România precum Unibet au înregistrat creșteri semnificative în privința numărului de utilizatori noi.

 

Mulți dintre ei au descoperit astfel avantajele pariatului online. Dacă vorbim despre pariuri sportive, oferta este mai bogată, este mult mai comod să joci de oriunde te-ai afla și oricând vrei, cotele sunt de multe ori mai bune și o mulțime de evenimente sportive pot fi urmărite prin LIVE Streaming pe Unibet TV.

 

De asemenea, prin același cont, clienții au și posibilitatea de a juca bingo, poker și jocuri de casino, inclusiv la mese de ruletă și blackjack live.

 

Oamenii s-au jucat în valuri în 2020

 

Nu doar industria jocurilor de noroc a avut creșteri semnificative în online anul trecut.

 

Potrivit unui raport realizat de compania Valve, citat de The Verge, timpul alocat jocurilor pe PC pe platforma Steam a crescut în 2020 cu 50.7%.

 

Printre marii câștigători s-au aflat cei de la Steam, care au anunțat că au avut 2.6 milioane de cumpărători noi în fiecare lună.

 

De asemenea, Steam a anunțat că a doborât și un record al jucătorilor conectați simultan pe platformă, 24.8 milioane. În total, cei de la Steam au comunicat că au avut în medie 120 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună. Dintre aceștia, 62.6 milioane de utilizatori erau activi zilnic.

 

Vânzările de jocuri au crescut cu 21.4% față de anul 2019 pe platforma Steam.

 

2020, un an foarte bun și pentru jocurile VR

 

Creșterile sunt importante și când vorbim despre jocurile VR (realitate virtuală). Tot cei de la Steam au transmis că au avut 1.7 milioane de utilizatori noi la această categorie.

 

De asemenea, vânzările pentru jocurile VR au crescut cu 71% în 2020. În ce privește timpul alocat acestor jocuri, creșterile au fost de 30% comparativ cu anul 2019.

 

Fără niciun dubiu, jocul VR al anului a fost Half-Life Alyx. Lansarea sa a fost așteptată de toți fanii jocurilor de acest gen, iar vânzările au fost pe măsură. 39% din jocurile VR vândute anul trecut au fost Half-Life Alyx.

 

De asemenea, interesul pentru jocurile VR a fost accentuat și de noul headset Oculus Quest 2, care a avut recenzii și vânzări foarte bune.

 

Cei de la Newzoo au estimat că industria jocurilor a generat venituri de aproximativ 175 de miliarde de dolari în 2020.

 

În plus se așteaptă ca aceste creșteri să continue și în anii ce vor urma. Pe lângă dezvoltările tehnologice și jocurile noi ce urmează a fi lansate, este clar că și interesul oamenilor pentru jocuri - fie că vorbim despre PC, consolă, VR sau jocuri de noroc - este unul ridicat.

 

Practic, cei de la Newzoo estimează că veniturile generate de industria gamingului vor ajunge la 217.9 miliarde de dolari în 2023.

 

În 2020, cele mai mari piețe au fost SUA și China, aproape jumătate din industrie. În schimb, Europa reprezintă doar 19% din această industrie, generând venituri de 32.9 miliarde de dolari. Totuși, și în Europa s-a înregistrat o creștere de 19.9% comparativ cu anul trecut.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Tipzor Media SRL

Cauta

Categorii populare