Comunicate de Afaceri

5 aspecte de care sa tii cont inainte sa cumperi o bicicleta pliabila

Avand in vedere ca pretul combustibilului creste de la o zi la alta, nu e de mirare ca tot mai multi oameni se orienteaza catre alte mijloace de transport, mult mai ieftine si mai ecologice. Si ce poate fi mai ieftin si mai ecologic decat o bicicleta?

Cu toate acestea insa, multe persoane evita sa lase masina si sa treaca la bicicleta din simplul motiv ca aceasta este mai greu de transportat si mai usor de furat. Insa lucrurile se pot rezolva rapid cu ajutorul unei biciclete pliabile pe care o poti lua chiar cu tine in birou si cu care poti urca fara probleme si in mijloacele de transport in comun, daca situatia o cere.

Asadar, daca te-am convins si ai de gand sa apelezi pe viitor la "serviciile" unei biciclete pliabile, iata la ce ar trebui sa fii atent inainte de a o cumpara.

  1. Modul in care este construita

Si acest aspect se refera mai ales la mecansimul de pliere. Asadar inainte de a lua o decizie privind achizitionarea unei biciclete pliabile, verifica-i mai intai mecanisuml de pliere. Acesta trebuie sa fie bine construit, sa aiba toate suruburile bine prinse, sa fie confectionat din materiale de buna calitate si, mai presus de toate, sa se plieze bine, fara sa depui prea mult efort pentru asta. 

  1. Soliditatea bicicletei

In general, bicicletele pliabile sunt confectionate din aiaj de aluminiu, pentru a fi cat mai usor de manevrat si de transportat, insa daca bugetul iti permite poti opta si pentru una din fibra de carbon, mult mai usoara si mai rezistenta.

Cu toate acestea, sunt si producatori, mai putin seriosi care folosesc un cadru din otel, iar pentru a mai reduce din greutate, reduc din calitatea altor elemente sau chiar le elimina complet. Verifica acest aspect si ai grija sa cumperi o bicicleta solida si bine construita. 

  1. Calitatea pieselor

In plus, indiferent din ce material este confectionat cadrul, nu uita sa verifici si calitatea pieselor, care de obicei sunt achizitionate de la alti producatori si montate pe bicicleta. Asigura-te ca acestea poarta numele unui producator de renume si ca vin in intampinarea nevoilor tale.

  1. Numarul de viteze

In functie de tipul de bicicleta pliabila ales si de stilul de ciclism pe care il practici, trebuie sa te asiguri ca aceasta vine dotata cu numarul dorit de viteze. De obicei, pliabilele vin echipate cu un numar rezonabil de viteze, insa nu strica sa verifici daca acesta ti se potriveste.

  1. Marimea ideala

Majoritatea producatorilor de biciclete pliabile folosesc parti componente de dimensiuni mai mici decat in cazul bicicletelor obisnuite, pentru a mentine o greutate cat mai mica a pliabilei.

Acest lucru poate sa nu reprezinte o problema daca ai o constitutie mica sau medie, insa daca esti o persoana cu inaltimea peste medie, trebuie sa verifici daca bicicleta si piesele ei ti se potrivesc. In general, este important ca saua si coarnele sa fie reglabile, astfel incat sa le asezi la inaltimea potrivita pentru tine.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LeadMagnet.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare