Comunicate de Afaceri

6 Întrebări De Pus Înainte De A Alege O Platformă De Comerț Electronic

6 Întrebări De Pus Înainte De A Alege O Platformă De Comerț Electronic

În spatele fiecărui site web de comerț electronic de succes se află o platformă de comerț electronic care face posibil ca afacerea să gestioneze conținutul, promoțiile, profilurile, coșurile de cumpărături, comenzile, inventarul și onorarea.

Există multe pe piață astăzi din care să alegeți, așa că poate fi dificil să știți care este potrivit pentru dvs. Și atunci când consideri că ceea ce funcționează bine pentru o afacere poate să nu funcționeze bine pentru următoarea, decizia este mult mai grea.

Dacă încercați să decideți ce platformă de comerț electronic să utilizați sau vă pregătiți să treceți la alta care se potrivește mai bine nevoilor dvs., utilizați aceasta pentru a ghida procesul de luare a deciziilor.

Ce Fel De Produse Vindeți?

Există o mare diferență între vânzarea de produse digitale și cele fizice și există o mare diferență între vânzarea către consumatorii finali și vânzarea pe bază de aprovizionare cu ridicata sau pentru întreprinderi .

 

Dacă vindeți produse digitale, aveți nevoie de un sistem care va facilita automatizarea e-mailurilor de livrare a produselor și vă va oferi opțiunea de a limita numărul de ori în care media pe care le oferiți cumpărătorilor poate fi accesată sau descărcată.

Dacă vindeți produse fizice, trebuie să luați în considerare transportul. Sistemul facilitează alegerea între furnizorii de transport, astfel încât să puteți obține cea mai bună ofertă pentru livrarea coletelor către cumpărători, fără a fi nevoie să transferați o cheltuială uriașă de transport? Este suficient de ușor să stocați informații despre dimensiunea și greutatea inventarului dvs., astfel încât să puteți imprima cu ușurință etichetele de expediere? Are platforma capacitatea de a prezenta diferite experiențe de conținut și structuri de prețuri pentru cumpărători în vrac?

Găzduiți Singur Magazinul?

Aveți opțiunea de a alege între o platformă găzduită de sine stătătoare – unde vă procurați propriul server de la o companie de găzduire și instalați acolo platforma de comerț electronic – și o platformă găzduită, în care tot ce faceți este să vă conectați la backend-ul bazat pe cloud al magazinului și la platforma se ocupă de găzduire și de întreținerea software-ului. Acesta din urmă este cunoscut sub numele de Software-as-a-Service sau SaaS.

Acesta ar putea fi cel mai mare factor de diferențiere pentru toate diferitele tipuri de platforme de comerț electronic oferite astăzi. Dacă găzduiți singur magazinul, veți avea costuri asociate cu găzduirea și va trebui să vă asigurați că gazda dvs. are o rată de funcționare ridicată, astfel încât să puteți fi sigur că site-ul dvs. este întotdeauna funcțional. Veți dori să știți ce se va întâmpla cu e-mailurile dvs. de vânzări dacă un alt site web de pe server este inclus în backlist. De asemenea, veți dori să știți ce fel de măsuri de securitate iau pentru a vă proteja site-ul de hack-uri și cât de des salvează copiile de rezervă.

Dacă optați pentru o platformă găzduită, probabil că veți plăti o taxă lunară serviciului pentru a-i ajuta să acopere cheltuielile de găzduire și actualizările produsului. Ceea ce ne conduce la următorul punct – accesibilitatea modelului de prețuri.

Ce Model De Preț Este Mai Accesibil?

Acest lucru depinde în primul rând de volumul de vânzări estimat. Unele platforme nu percep o rată lunară, ci vor percepe un procent din fiecare tranzacție pentru a-și acoperi costurile. Va trebui să efectuați câteva calcule pe baza cifrelor medii ale tranzacțiilor proiectate și a numărului mediu de tranzacții pe care vă puteți aștepta să le procesați, pentru a vă ajuta să determinați care model de preț este opțiunea mai accesibilă pentru dvs.

Luați, de exemplu, o comparație între planurile de bază oferite de BigCommerce și Shopify. BigCommerce costă 29,95 USD pe lună și nu percepe o taxă de tranzacție, dar va trebui să plătiți taxe dacă utilizați PayPal ca procesator de plăți – aceste taxe ajung la PayPal, în valoare de 2,9% și 30 de cenți per tranzacție. Shopify, pe de altă parte, percepe 29 USD/lună, plus aceleași 2,9% și 30 de cenți pe tranzacție pe care le-ai plăti PayPal.

Da, la suprafață, asta înseamnă că BigCommerce și Shopify au etichete de preț similare cu comercianții. În cele din urmă, totuși, există și alte costuri implicate, deoarece fiecare platformă are instrumente, funcționalități și teme diferite care vin cu conturile de bază, în timp ce facturează mai multe taxe lunare pentru a accesa alte funcții. Cu platforme auto-găzduite, cum ar fi Magento sau WooCommerce, veți
plăti mai puțin pentru licența software, dar mai mult pentru găzduire – și există adesea costuri de dezvoltare „ascunse”, deoarece pachetele instalabile nu au, în general, aceeași accesibilitate în autoservire pe care le au soluțiile SaaS.

Este Ușor De Utilizat Și Cât De Mult Control Aveți?

Dacă persoanele care sunt responsabile pentru gestionarea conținutului magazinului dvs. electronic, tranzacțiile și expedițiile nu pot utiliza cu ușurință platforma, veți pierde bani din cauza pierderii de productivitate și a potențialelor erori. Deși aveți întotdeauna opțiunea de a vă instrui personalul pe o nouă platformă, este logic să utilizați una care este intuitivă și nu va necesita multă pregătire. În acest caz, vă puteți înscrie pentru teste ale celor mai bune două alegeri, apoi lăsați personalul să voteze care este mai ușor de utilizat. Chiar dacă este platforma mai scumpă, diferența se poate plăti de la sine.

Rețineți că, de obicei, veți obține cel mai mare control asupra designului dacă optați pentru o platformă auto-găzduită, deoarece veți avea acces la codul sursă. Dar asta înseamnă, de asemenea, că aveți mai multă responsabilitate de a menține lucrurile în funcțiune. Și dacă ceva se strica, probabil că va fi de la tine să îl repari.

Dacă nu aveți prea multă experiență în proiectarea pentru comerțul electronic , ar putea fi mai logic să aveți cea mai mare parte a designului acoperit pentru dvs., dar dacă doriți să vă asigurați că interfața magazinului dvs. se potrivește vizual cu restul brandingului dvs. , s-ar putea să te simți diferit.

Este Prietenos Cu SEO?

Dacă nu aveți control asupra diferitelor elemente SEO , cum ar fi schema, hărțile de site xml, titlurile paginilor și meta descrierile, atunci vă va fi mai greu să clasați magazinul în motoarele de căutare, ceea ce este vital pentru succesul dvs. general.
Reclamele sunt scumpe, rețelele sociale organice nu oferă impactul de achiziție de clienți pe care l-a avut cândva și, în timp ce marketingul prin e-mail este uriaș, nu veți avea o listă de abonați cu oameni care nu au o modalitate ușoară de a vă găsi site-ul .

Doriți să urmăriți cât mai mult trafic organic, așa că este important să optimizați site-ul pentru a fi descoperit pe Google. Dacă o anumită platformă ți se pare că nu este deosebit de prietenoasă cu SEO, chiar nu are rost să investești în ea, indiferent de cât de grozavă pare să fie o platformă altfel.

Citiți Și Executați Experimente

Nu vă așteptați să puteți face 15 minute de cercetare și să vă aflați pe cealaltă parte încrezător că știți ce platformă doriți să utilizați pentru infrastructura tehnologică a magazinului dvs. online. Nu este o decizie care trebuie luată cu ușurință – are potențialul de a avea prea multă influență asupra profitului tău.

Fă-ți timp și fă-ți temele când compari platformele. Faceți o listă cu platformele pe care le aveți în vedere și de ce, apoi comparați-le una lângă alta pentru a vă ajuta să o reduceți la un cuplu pe care doriți să le încercați. Numai atunci când încercați platformele practice, veți putea determina care este cel mai bun pentru afacerea dvs.

AllmaDesign vă oferă servicii profesionale de web design la prețuri avantajoase, creare site-uri prezentare pentru companii mici și mijlocii, creare magazine online și cataloage de produse, precum și alte servicii conexe: întreținere și administrare site-uri weboptimizare SEO și promovare onlinedesign grafic și identitate companiegăzduire web și înregistrare nume de domenii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: AllmaDesign

Comentarii

Cauta

Categorii populare