Comunicate de Afaceri

7 curiozitati despre cainii din rasa Chihuahua

Acești câini sunt cunoscuți în întreaga lume, nu numai pentru aspectul lor particular și caracterul unic, ci pentru că sunt asociați cu vedete și personalități ciudate și de succes. Iată 7 curiozități despre câinii din rasa Chihuahua pentru a vă satisface curiozitatea în privința lor. Însă, înainte de ele vă vom oferi câteva informații despre istoria și caracteristicile rasei Chihuahua.

Istoria și caracteristicile rasei Chihuahua

Deși originile acestei rase nu sunt 100% clare, se spune că provine din Mexic. Cercetările îl plasează pe Chihuahua ca descendent al lui techichi, un câine însoțitor al civilizației tolteze care a existat în jurul secolului al IX-lea.

Cu toate acestea, alte grupuri de cercetători plasează acești câini în perioada civilizației aztece. De fapt, există reprezentări ale animalelor similare cu Chihuahua pe piramidele Cholula și pe ruinele Chichén Itzá, în peninsula Yucatán.

Câinii Chihuahua sunt adorați din multe motive, de la dimensiunile lor mici până la atașamentul puternic pe care îl dezvoltă față de stăpânul lor. Cu toate acestea, când vine vorba de alți câini, aceștia sunt animale care tind să prefere compania propriei rase. Sunt câini energici, inteligenți, cu o personalitate puternică.

7 curiozități despre câinii Chihuahua

 Una dintre cele mai faimoase curiozități  despre Chihuahua: tremurăturile

Fie că este vorba de frig, entuziasm, frică sau vreo problemă medicală, este foarte normal să vezi un Chihuahua tremurând. Iarna, câinii  Chihuahua sunt îmbrăcați de stăpânii lor pentru a le fi cald. Adesea tremură în timp ce latră. Este important să identificați clar originea tremurului, deoarece dacă este o afecțiune medicală, ar putea trece neobservată.

 Numele lor real nu este Chihuahua

Numele real al acestei rase este „Chihuahueño”. De ce această poreclă? Ei bine, în Tarahumara - limba uto-aztecă - "chihuahua" înseamnă literalmente "loc arid și nisipos", referindu-se la locul în care a fost descoperită această rasă: Chihuahua, Mexic.

Se nasc cu oasele craniului încă nesudate

La fel ca bebelușii umani, puii Chihuahua se nasc cu o secțiune moale în zona craniană, deoarece oasele  capului durează până se sudează complet. Este un defect congenital asociat cu rasele mici, care în principiu ar trebui să se rezolve singur atunci când câinele ajunge la maturitate.

Este cea mai mică rasă de câini din lume

Chihuahua este considerat cel mai mic câine din lume, atât în ​​înălțime, cât și în lungime. Potrivit Guiness World Records, cel mai mic câine viu este Brandy, un Chihuahua care măsoară 15, 24 cm de la vârful botului până la coadă.

Este rasa cu cea mai mare varietate de culori

Fie cu păr scurt, fie cu păr lung, această rasă poate fi de tot felul de culori sau combinații ale acestora, cu excepția celor fără păr. Exemplarele cu păr lung au, de asemenea, un substrat sub învelișul mătăsos.

 Are o speranță de viață lungă

Chihuahua este una dintre cele mai longevive rase de câini care există. Nu cu mult timp în urmă s-a estimat că  trăiesc între 12 și 18 ani, dar datorită progreselor în medicina și îngrijirea veterinară, există exemplare depășesc care vârsta de 20 de ani.

Au un creier mare

Chihuahua are cel mai mare coeficient de encefalizare dintre toate rasele de câini. Creierul său este mai mare decât cel al altor tipuri de câini în raport cu mărimea corpului său.

Dacă această rasă v-a vrăjit și ați decis să adoptați sau să cumpărați un Chihuahua, este important să luați în considerare faptul că Chihuahua va avea nevoie de o socializare sănătoasă și strictă, pe lângă protecție contra  frigului.

De asemenea, este important să luați în considerare și faptul că, pentru a se dezvolta sănătos, are nevoie de hrană de cea mai bună calitate. Din acest motiv, vă recomandăm să îi oferiți hrana naturală super-premium pentru câini de la Lenda. Fabricată în Spania, din ingrediente 100% naturale, această hrană nu conține organisme modificate genetic, hormoni sau aditivi artificiali. Câinii din rasa Chihuahua merită să mănânce tot ce este mai bun. Merită să mănânce Lenda, hrana pe care o consumă marii campioni ai lumii.  

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare