Comunicate de Afaceri

7 metode de cercetare și analiză a audienței dvs. pentru SEO

Când descriu SEO , explic că este un amestec de marketing, know-how tehnic și psihologie.

Dintr-o perspectivă de marketing, trebuie să aveți o înțelegere generală a produsului dvs., a problemelor pe care le rezolvă și a modului de a comunica cel mai bine cu publicul dvs.

Din punct de vedere tehnic, trebuie să puteți crea o bază pentru site-ul dvs. care să îmbunătățească performanța căutării.

Acum, din perspectivă psihologică... aici un SEO poate face cu adevărat diferența.

Dacă poți învăța cum să identifici nu numai vizitatorul ideal al site-ului web, ci și să determinați cine sunt aceștia și ce îi motivează, munca dvs. SEO va fi cu adevărat profitabilă. Veți avea numerele de trafic și, de asemenea, rentabilitatea investiției pentru a vă sprijini eforturile.

SEO nu se referă doar la cifre (adică, pozițiile în clasamentul cuvintelor cheie, numărul de backlink, trafic etc.). Este, de asemenea, despre înțelegerea audienței și construirea unei campanii SEO în jurul acestor informații.

Când SEO este centrat în jurul publicului potrivit, traficul vizat crește, ceea ce duce la mai multe conversii.

Există mai multe metode care vă vor ajuta să cercetați și să vă analizați audiența pentru SEO.

După cum veți vedea în lista de mai jos, există instrumente țesute în fiecare metodă pentru a ușura lucrurile pe parcurs.

1. Folosiți cuvinte cheie pentru a culege date demografice

Cercetarea cuvintelor cheie este una dintre sarcinile de bază ale SEO. Cuvintele cheie ar trebui să fie direcționate și relevante pentru produsele sau serviciile dvs., ceea ce probabil că știți deja.

Odată ce aveți o listă solidă de cuvinte cheie, selectați primele cinci care reprezintă cel mai bine marca dvs. și aflați datele demografice asociate cu acele cuvinte și expresii.

Google Trends vă va oferi informații demografice legate de locație și vă va arăta cum a evoluat cuvântul cheie de-a lungul timpului.

Google Trends a fost foarte util în timpul pandemiei, când comportamentele online ale oamenilor se schimbau rapid.

Google Trends oferă date excelente despre locație, dar există și un alt instrument pe care îmi place să îl folosesc pentru informații demografice suplimentare, Demographics.io . Acest instrument leagă datele demografice de cuvintele cheie.

Sfat: Cum să aplicați aceste informații

Identificarea informațiilor demografice, inclusiv vârsta, sexul și locația vă poate ajuta în SEO în multe feluri.

Puteți căuta oportunități de link-uri locale în zonele geografice în care apar interogări.

În ceea ce privește vârsta și sexul, puteți determina subiecte, interese și altă terminologie care este relevantă pentru acele grupuri.

2. Identificați cine vă vizitează site-ul web

Această metodă este ca și cum a picta ținta în jurul săgeții.

Cu toate acestea, este important să înțelegeți cine vine pe site-ul dvs. și apoi puteți determina dacă acesta este publicul corect.

Una dintre cele mai simple moduri de a obține aceste informații este de la Google Analytics .

Sfat: Cum să aplicați aceste informații

Aceste date pot oferi o perspectivă asupra publicului și vă vor ajuta atunci când recomandați subiecte de conținut și vizați zonele geografice.

Pe de altă parte, s-ar putea să te uiți la aceste informații și să realizezi că nu se aliniază cu piețele țintă ale organizației tale.

În acest caz, trebuie să aruncați o privire atentă asupra cuvintelor cheie și conținutului dvs. pentru a vă asigura că nu există nicio aliniere greșită.

3. Analizați alte mărci

Pentru a aduna informații despre publicul țintă, puteți privi dincolo de propriul site web și puteți analiza alte mărci și concurenți.

Ați căuta date demografice și psihografice - practic, doriți să colectați cât mai multe informații. Următoarele instrumente vă pot ajuta cu acest tip de analiză.

Quantcast

Quantcast reunește informații despre comportamentele de cumpărare, ocupațiile, utilizarea dispozitivului, datele demografice, afinitatea domeniului și multe altele.

Notă: îmi place acest instrument și îl folosesc des.

Potrivit Audiense.com , ei construiesc audiența folosind opt criterii diferite, „care pot fi combinate împreună, permițând crearea de publicuri foarte țintite: demografie, relații, comportament (activitate), conversații, IBM Watson Personality Insights, locație, interese și Profil Twitter.”

Audiense creează apoi segmente de audiență „grupând indivizi pe baza „cine știe cine”, adică modul în care acești indivizi sunt interconectați. Luăm în considerare cine urmărește pe cine și îi grupăm împreună – de exemplu, dacă persoana A urmează persoana B, atunci acestea vor fi grupate împreună.”

Sfat: Cum să aplicați aceste informații

Similar cu ultima metodă, aceste date pot oferi o perspectivă asupra audienței și vă vor ajuta atunci când recomandați subiecte de conținut și vizați zonele geografice.

De asemenea, s-ar putea să găsiți câteva idei grozave de creare de link -uri bazate pe interesele dvs.

4. Utilizați statisticile sociale

Platformele sociale sunt una dintre cele mai rapide moduri de a obține informații despre un public.

Puteți vedea informații despre adepți/fani direct pe pagina de Facebook a companiei dvs.

De asemenea, puteți vizualiza informațiile despre publicul concurenților și ale altor mărci pe Followerwonk .

Ceea ce este grozav la acest instrument este că vă oferă și un nor de cuvinte pentru a vă arăta despre ce vorbesc utilizatorii.

Sfat: Cum să aplicați aceste informații

Mai exact, norul de cuvinte din Followerwonk vă poate ajuta să identificați alte cuvinte cheie pe care este posibil să le fi ratat și poate prezenta și idei de marketing de conținut.

5. Trimite sondaje

Această metodă este cea mai simplă dintre toate de pe această listă. Dacă doriți să vă înțelegeți mai bine publicul, trimiteți un sondaj.

Pentru a obține un număr decent de sondaje returnate, păstrați-l scurt și dulce. Puneți întrebări despre datele demografice de bază, interesele generale, punctele dureroase și nevoile.

Sfat: Cum să aplicați aceste informații

Utilizați informațiile pe care le adunați în sondaj pentru a identifica oportunitățile de conținut, inclusiv imagini și videoclipuri, cuvinte cheie ținte etc.

6. Identificați întrebările

Pe măsură ce Google afișează din ce în ce mai multe răspunsuri direct în SERP -uri , identificarea întrebărilor frecvente ale utilizatorilor a devenit mult mai importantă.

În plus, vrem să anticipăm interogările cu coadă lungă ale audienței noastre potențiale, astfel încât să putem ajunge în fața lor la momentul potrivit. 

Aceste instrumente extrag din diverse surse de date, așa că merită să le verificați pe toate. Mai jos este un exemplu de la AnswerThePublic.

Sfat: Cum să aplicați aceste informații

Creați conținut în jurul întrebărilor obișnuite pentru a atrage căutări lungi în rândul publicului dvs. și pentru a crește șansele de a apărea ca răspuns direct în SERP-urile Google.

7. Cercetare date secundare

Odată ce știi vârsta/interesele/etc. publicului dvs., puteți completa spațiile libere prin cercetări ulterioare. Căutați studii referitoare la unul dintre aspectele cheie ale publicului dvs.

De exemplu, dacă determinați că publicul dvs. se află în generația Baby Boomer, mergeți la Google Scholar și căutați cercetări publicate despre acest grup.

Sfat: Cum să aplicați aceste informații

Utilizați această cercetare suplimentară pentru a vă schița personajele și pentru a obține o imagine mai bună despre cine încercați să vizați prin SEO.

Gânduri finale

Ar putea părea multă muncă suplimentară pentru a vă scufunda în audiență înainte de a intra în sarcinile SEO . Cu toate acestea, merită din plin timpul.

Veți putea să generați trafic mai bun către site-ul dvs. și să vă îmbunătățiți rentabilitatea investiției pe SEO.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare