Comunicate de Afaceri

7 strategii simple pentru optimizarea SEO in 2016

Marketerii au devenit de mult constienti de valoarea optimizarii SEO: au adaptat continutul oferit la nevoile consumatorilor si au optimizat site-urile pentru dispozitivele mobile. Aproximativ 50% dintre cautarile de pe dispozitive mobile sunt realizate cu scopul obtinerii de rezultate locale, iar 61% dintre aceste cautari au ca rezultat o achizitie, conform searchenginewatch.com.

Searchengineland.com sugereaza faptul ca optimizarea SEO isi propune obtinerea unui volum mai mare de trafic catre site din cautarile organice, cu scopul de a obtine pozitii mai bune in motoarele de cautare. Cu toate ca pozitiile in motoarele de cautare se schimba periodic, trebuie sa te asiguri ca site-ul tau a fost construit corespunzator si ca postezi regulat continut de calitate pentru a aduce un volum de trafic constant catre paginile tale. Daca vrei sa ajungi in primele 10 pozitii in rezultatele Google pe cuvintele cheie relevante pentru domeniul tau de activitate, ar trebui sa folosesti cel putin 2000 de cuvinte pentru continutul mediu al unei pagini, afirma un articol din Quicksprout.com.

Daca vrei sa afli ce strategii de optimizare SEO vor avea succes in 2016, iti prezentam cele mai eficiente trend-uri SEO pentru acest an.

1. Continutul postat pe retelele sociale va castiga in importanta
In viitorul apropiat, continutul postat pe retelele sociale precum Facebook, Twitter si LinkedIn va castiga in importanta pentru pozitionarea in motoarele de cautare. 76% dintre marketeri folosesc deja retelele sociale pentru a sustine si amplifica optimizarea SEO, citeaza un articol publicat in Impactbnd.com. In 2016, marketerii vor face tot posibilul pentru a obtine pozitii mai bune in motoarele de cautare cu ajutorul postarilor de pe Facebook sau Twitter.
Este foarte probabil ca postarile din retelele sociale sa fie indexate de Google si de celelate motoare de cautare populare, cum ar fi Bing si Yahoo. Acest lucru inseamna pentru specialistii SEO eliminarea delimitarii dintre web si retelele sociale. Asadar, fii pregatit sa gasesti, sa pastrezi si sa folosesti continut social valoros pentru a-ti optimiza pagina si a obtine maxima vizibilitate. Pentru brand-urile consacrate, profilurile din retelele sociale apar in primele rezultate din listele de cautare. Spre exemplu, daca vei cauta "Designhill" in Google, vei observa ca in primele rezultate vor aparea: pagina de Facebook a companiei, profilul de Twitter si pagina de LinkedIn.
Kissmetrics.com afirma faptul ca link-urile catre continutul postat pe Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, YouTube si alte retele sociale ajuta crawler-ele motoarelor de cautare sa afle ce site-uri prezinta credibilitate si pentru ce cuvinte cheie trebuie sa apara in rezultate.

2. Dominatia videoclipurilor continua
Este binecunoscut faptul ca videoclipurile reprezinta o modalitate excelenta pentru a mentine utilizatorii interesati si implicati. Stiai, insa, ca daca folosesti un numar optim de videoclipuri, poti sa-ti cresti pozitiile in motoarele de cautare? Google a inceput sa acorde atentie cautarilor si rezultatelor mixte. Asadar, de ce sa nu te folosesti de aceasta ocazie si sa incluzi un videoclip interesant in continutul tau, care te-ar putea ajuta sa-ti cresti pozitiile din motoarele de cautare? Videoclipurile pot obtine o pozitionare mai buna in cautarile organice din Google si iti pot aduce mai multe click-uri, in comparatie cu textul simplu.
Multi marketeri au ales sa se foloseasca de posibilele beneficii ale videoclipurilor in 2015 si se estimeaza ca numarul acestora va creste in 2016.

3. Optimizarea pentru dispozitivele mobile a devenit esentiala
Tine cont de faptul ca utilizatorii cauta si de pe dispozitive si adapteaza-ti site-ul pentru acestea. Foarte multe dintre brand-uri si-au construit site-uri mobile-friendly in 2015 si se estimeaza ca numarul acestora va creste in 2016. Optimizarea pentru telefoanele mobile va deveni o norma, nu o exceptie. Asadar, e momentul sa adopti strategii de optimizare SEO pentru cautarile realizate de pe telefoanele mobile.
Neilpatel.com precizeaza ca numarul total al cautarilor de pe dispozitivele mobile a crescut cu 43% in fiecare an. De asemenea, update-urile algoritmilor Google din acest an au tinut cont de site-urile optimizate pentru dispozitive mobile, iar acestea au obtinut pozitii mai bune pentru cautarile de pe mobil. Pentru ca din ce in ce mai multe persoane se folosesc de dispozitivele mobile pentru a naviga pe internet, Google a decis sa ofere acces prioritar site-urilor optimizate pentru mobil. Asadar, optimizarea pentru mobil este un factor care influenteaza pozitiile site-urilor in motoarele de cautare. Daca nu esti convins, iata 5 statistici care vor confirma faptul ca trebuie sa-ti optimizezi site-ul pentru mobil:
- 4 din 5 utilizatori folosesc telefoanele smart pentru a face cumparaturi (sursa: convinceandconvert.com)
- 70% dintre cautarile mobile au generat actiuni in decurs de o ora (sursa: socialmediatoday.com)
- peste 1.2 miliarde de persoane acceseaza internetul de pe dispozitivele mobile (sursa: mobify.com)
- traficul de pe dispozitivele mobile reprezinta 15% din traficul total pe internet (sursa: newtarget.com)
- 95% dintre utilizatorii de telefoane smart au cautat informatii locale (sursa: adwords.blogspot.com)
Asadar, acorda importanta optimizarii pentru dispozitive mobile in strategia ta SEO, pentru a fi cu un pas inaintea competitorilor tai. Asigura-te ca toate elementele site-ului tau sunt optimizate pentru dispozitive mobile, de la culori si fonturi pana la continut.

4. Functia de cautare vocala devine esentiala
Persoanele care se grabesc folosesc functia de cautare vocala pentru ca este mai sigura si mai usor de folosit, mai ales atunci cand se afla la volam sau indeplinesc mai multe sarcini in acelasi timp. Aproape toate dispozitivele mobile au functii de cautare vocala. Popularitatea cautarii vocale a crescut datorita lansarii de asistenti pentru cautari vocale din cadrul Microsoft, Google si Apple- Cortana, Google Now si Siri.
Asigura-te de faptul ca ai continut accesibil pentru cautarea vocala realizata prin intermediul cuvintelor cheie long-tail, care au sanse mai mari sa fie folosite in acest caz. Cautarea vocala este folosita mai ales pentru indicatii de orientare, a relevat un studiu Google. Conform marketingland.com, 59% dintre tineri folosesc cautarea vocala atunci cand se uita la TV, iar 57% atunci cand sunt cu prietenii. In cazul adultilor, 36% folosesc cautarea vocala atunci cand se uita la TV, 24% atunci cand sunt cu prietenii si 23% atunci cand gatesc.

5. Agregarea continutului va deveni din ce in ce mai importanta
85% dintre cautarile Google sunt reprezentate de urmatoarele cautari: Knowledge Graph, wiki, locale, harti, retele sociale, stiri, imagini si videoclipuri, precizeaza Digitalcurrent.com. Aceste statistici indica faptul ca, in prezent, utilizatorii cauta surse care sa ofere toate informatiile relevante referitoare la un subiect.
Agregarea continutului este o modalitate eficienta de a gasi, a suprapune, a strange, a consolida, a prezenta, a impartasi sau a oferi continut in functie de un numar de criterii care sunt pe placul utilizatorilor, precizeaza imediaconnection.com. Daca intentionezi sa faci acest lucru, asigura-te ca selectezi continut din surse diferite, cu autoritate, si ca il afisezi intr-un singur loc pentru a fi vizualizat de catre utilizator.
Un exemplu bun este cel al Next Draft by Dave Pell, cu 160.000 de abonati la newsletter-ul sau zilnic, in care ofera cele mai interesante stiri referitoare la business, cultura si tehnologie. Un alt exemplu este cel oferit de Inbound.org, construit de Moz si Hubspot pentru a-si spori vizibilitatea.

6. Nebunia aplicatiilor mobile se va accentua
Conform TechCrunch.com, 52% din timpul folosit pe mediile digitale online este reprezentat de aplicatiile mobile. Un alt raport disponibil pe internet demonstreaza faptul ca utilizatorii petrec 89% din timpul alocat pentru dispozitive mobile in aplicatii. Acesta este motivul pentru care din ce in ce mai multe afaceri isi doresc sa experimenteze avantajele oferite de aplicatii.
Asa cum am mentionat mai sus, folosirea dispozitivelor mobile este in crestere, iar aplicatiile sunt mult mai eficiente in acest caz. Probabil ca in cativa ani aplicatiile vor domina site-urile create pentru desktop, precum si cele optimizate pentru mobil. Un articol din searcheneginejournal.com sustine faptul ca 85% dintre utilizatori prefera sa foloseasca aplicatiile, in detrimentul site-urilor. Foloseste-te de brand-ul tau pentru a denumi aplicatia si asigura-te ca ai link-uri corespunzatoare catre aplicatie pentru o pozitionare mai buna in motoarele de cautare. De asemenea, trebuie sa optimizezi SEO aplicatia respectiva.

7. Optimizarea SEO locala va deveni din ce in ce mai importanta
In ultimii ani, acest trend a devenit din ce in ce mai puternic. Conform Entrepreneur.com, optimizarea SEO locala va castiga din ce in ce mai mut teren in perioada urmatoare. Marketerii trebuie sa ofere informatii pentru Google referitoare la locatia si serviciile oferite, pentru ca afacerea respectiva obtina pozitii cat mai bune in motoarele de cautare, mai ales pentru utilizatorii relevanti. Pentru Google, Yahoo si Bing, este obligatoriu sa ai pagini cu detalii referitoare la numele afacerii tale, adresa, etc.
Optimizarea SEO locala a devenit importanta mai ales din pricina update-ului Google "Pigeon", care forteaza afacerile si marketerii sa se concentreze pe o anumita arie. Asadar, daca vrei sa ocupi un loc in top, asigura-te ca folosesti cuvinte cheie specifice pentru locatia ta si ca adaptezi continutul in functie de aceasta. Iata cateva statistici referitoare la beneficiile oferite de optimizarea SEO locala:
- rezultatele afisate in urma unor cautari locale i-au convins pe 50% dintre utilizatorii care au accesat site-uri de pe dispozitive mobile sa viziteze magazinele respective in cursul aceleiasi zile (sursa: searchengineland.com)
- mai mult de 60% dintre utilizatori s-au folosit de informatiile referitoare la locatie din cadrul ad-urilor (sursa:business2community.com)
- 50% dintre cautarile de pe dispozitivele mobile sunt incercari de a obtine rezultate locale (sursa:business2community.com).

In concluzie, trebuie sa tii cont de strategiile mentionate mai sus pentru a obtine pozitii mai bune in motoarele de cautare. Acest lucru te va ajuta sa obtii influenta in domeniul in care activezi si iti va creste brand awareness-ul in randul utilizatorilor. Asadar, tine cont de update-urile Google pentru a fi in top. Cu cat vei avea o strategie mai buna SEO, cu atat te vei bucura de mai multe beneficii.

Mai multe informatii, pe www.iagency.ro.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Adserving iAgency.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare