Comunicate de Afaceri

A zecea librarie Carturesti va fi deschisa 24 de ore din 24

„Inca de la bun inceput ne-am pus intrebarea: Cum vom putea propaga valorile si calitatile unui brand precum Librariile Carturesti, construit cu atentie si rabdare – in mediul online, intr-o librarie virtuala? Avem acum un site cu o interfata prietenoasa, intr-o oarecare masura neconventionala in raport cu strandardele ecommerce-ului actual si, speram, usor de folosit. Am format o echipa omogena, capabila sa selecteze, sa documenteze si sa promoveze produse culturale valoroase si, mai ales, avem o librarie online functionala. In prima luna de teste am procesat si livrat prima suta de comenzi reale si am obtinut raspunsuri pozitive de la clienti.” a declarat Bogdan Taut, Web Managerul carturesti.ro.

Permanently under construction reprezinta atitudinea fundamentala in acest proiect. Carturesti.ro pune la dispozitia cumparatorilor o oferta bogata, ce se dezvolta zi de zi, un sistem de categorii si subcategorii astfel incat cei interesati sa gaseasca cat mai usor ceea ce cauta si un sistem de ranking si review-uri astfel incat utilizatorii sa-si poata exprima propriile opinii despre produse.

Unul dintre beneficiile oferite inca de la prima versiune este afisarea stocului in timp real. Fiecare produs contine una din etichetele „in stoc”, „stoc limitat” (sub 3 produse) sau „la comanda”. Acestea se modifica sistematic prin interogarea sistemului intern de gestiune a marfii.

In constructia site-ului, un rol foarte important il au zonele si criteriile de selectie a ofertei. In aceasta prima versiune a librariei carturesti.ro, atat in pagina Home cat si in paginile de Carte, Muzica sau Film, sunt recomandate prin „rafturi vituale” titlurile cele mai valoroase, interesante si potrivite publicului Carturesti.

Crearea unei librarii online a reprezentat o provocare in ceea ce priveste echilibrul dintre ceea ce aduce nou internetul si experienta contactului direct cu produsul cultural si cu atmosfera pe care o regasesti in fiecare librarie Carturesti. Catre aceasta directie se indreapta si actiunile viitoare, echipa site-ului urmarind sa imbunatateasca sistemul de relationare si recomandare a produselor, gradul de implicare a userilor si, pe termen mai lung, extinderea ei cu functionalitati de comunitate, web 2.0.

Blogul carturesti.ro a fost lansat in luna februarie a anului trecut ca un jurnal virtual al librariilor Carturesti. Cu ajutorul lui sunt prezentate noutatile, evenimentele, parerile si recomandarile echipei si ale vizitatorilor Carturesti. In aproximativ 10 luni acesta a ajuns sa fie accesat de mai mult de 10.000 de vizitatori unici in fiecare luna. Blogul va fi integrat in noua librarie online, propunandu-si sa fie o platforma de discutii bine argumentate despre cele mai interesante subiecte si produse culturale.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare