Comunicate de Afaceri

Advertorialul in epoca continutului de marca

Cand majoritatea comerciantilor se gandesc la marketing, ei aduc in discutie cele trei mari: TV, radio si tiparire. Fara indoiala, acestea sunt suporturi publicitare eficiente, dar in niciun caz singurul.

Pentru a viza consumatorii care sunt deja partial scapati de canalul de cumparare, luati in considerare ADVERTORIALELE. Un articol editorial, o reclama; reclame sunt ambele eficiente in expunerea mesajului dvs. de marketing consumatorilor de specialitate si in cresterea gradului de constientizare a marcii sau a produsului. Cand sunt realizate corect, pot fi generatoare de vanzari viabile pentru afacerea dvs.

Pentru a profita de acest mediu, trebuie mai intai sa intelegeti ce il face eficient. La fel ca toate strategiile de marketing, exista si bune si rele; este important sa cunoasteti semnele oportunitatilor advertorialelor puternice si slabe inainte de a angaja resurse.

Avantaje publicitare

Dupa cum sugereaza si numele, un advertorial este o incrucisare intre reclama si editorial. Este un continut de marca detaliat, adesea despre un anumit produs sau serviciu, livrat sub forma unui articol de stiri. In general, arata mai „natural” decat publicitatea tiparita traditionala si surprinde tonul si vocea publicatiei. Formatul lung permite comerciantilor cu amanuntul sa promoveze detalii si puncte de vanzare care in mod normal nu ar fi prezentate in alte medii. Utilizarea eficienta a advertorialului presupune totusi abilitati de planificare si scriere puternice.

Unde sa va publicati advertorialul

Primul pas in producerea de continut sponsorizat de calitate este gasirea unui caz de studiu pentru acesta. Din ce in ce mai mult, mai multe publicatii apeleaza la continut editorial platit si continut web pentru a-si satisface costurile de operare. Acestea fiind spuse, publicitatea cu advertoriale mari, nationale, va fi mult mai scumpa. Cu toate acestea, nu este nevoie sa achizitionati o pagina intreaga in Ziarul Financiar de exemplu pentru a va transmite mesajul catre consumatori.

Luati-va timp pentru a va face cercetarile. Pentru ca advertorialele dvs. sa fie eficiente si sa ajunga la potentialii consumatori, trebuie sa gasiti puncte de vanzare care se potrivesc produsului si mesajului dvs.

Cautati printre publicatiile locale, de exemplu, care se concentreaza pe imbunatatirea locuintei, resursele familiale si / sau imobiliare. Multe dintre aceste publicatii de tip ziar si revista ofera oportunitati de promovare dincolo de reclama traditionala.

Majoritatea publicatiilor tiparite si online ofera informatii de contact pentru departamentul lor de publicitate de pe site-urile lor web.

Sfaturi pentru un anunt publicitar de succes

Scrierea unui advertorial eficient poate fi o provocare fara o experienta anterioara de redactare. Cu toate acestea, iata cateva informatii utile pe care le puteti folosi pentru a incepe sa va creati continutul intr-un mod atragator, informativ si natural.

  1. Intelegeti vocea advertorialului

Primul pas catre o poveste captivanta care capteaza atentia cititorilor este de a evalua si emula vocea publicatiei. Creatorul dvs. promotional ar trebui sa faca apel la interesele publicului si sa prezinte informatii pe un ton similar cu celelalte articole din revista. Acest lucru va va ajuta continutul sa se simta mai natural si mai autoritar, stabilind un raport cu cititorii.

  1. Creati titluri bune dar corecte

Probabil ca cea mai importanta componenta a reclamei dvs. este titlul. La fel ca orice articol de stiri, titlul este menit sa starneasca curiozitatea si sa atraga cititorii. In cazul advertorialului dvs., un titlu eficient nu ar trebui sa fie doar numele produsului si nici un pitch generic de vanzari. In schimb, ar trebui sa transmita esenta mesajului dvs. prezentat intr-un mod care sa atraga interesul cititorilor dvs.

  1. Evitati supra-vanzarea

In ciuda obiectivului dvs. final, doriti sa evitati sa fiti prea „vanzator” in reclama dvs.. Trucul este sa fii informativ in timp ce atragi atentia asupra magazinului, produselor si serviciilor tale. Cu toate acestea, odata ce ati devenit prea orientat spre vanzari, cu tonuri conservate precum „Acest spa are caracteristici de care nu puteti trai”, indepartati cititorii. In schimb, vindeti beneficiile produselor dvs. cu modalitati interesante pe care consumatorii se pot bucura de ele. Doriti sa va pozitionati afacerea ca o solutie la intrebarile pe care le ridicati in continutul dvs.

  1. Analiza cost-beneficiu

Pe masura ce continutul publicitar devine din ce in ce mai digital, calcularea raportului cost-beneficiu este dificila. Acest lucru se datoreaza, in parte, peisajului in schimbare al continutului de marca, pe masura ce mai multe publicatii se adreseaza mediului. Ca urmare, puteti primi tarife extrem de diferite pentru advertoriale

Intreprinderile cu bugete limitate de marketing ar trebui sa fie prudente atunci cand abordeaza diferite publicatii. In cele din urma, acoperirea pe scara larga este mai putin importanta decat publicul vizat. Faceti-va cercetarile si este posibil sa descoperiti ca publicatiile de nisa mai mici sunt mai eficiente in generarea de clienti si mult mai putin costisitoare.

  1. Fiti atenti la etica jurnalistica

Au existat critici de-a lungul anilor cu privire la etica reclamei, citand faptul ca acestea pot fi inselatoare sau interpretate gresit ca jurnalism obiectiv. Aceste preocupari sunt valabile si nu trebuie ignorate. In timp ce reclamele sunt instrumente de marketing naturale valoroase si eficiente, acestea trebuie sa fie clar indicate ca atare.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LeadMagnet.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare