Comunicate de Afaceri

Alergătorul de succes are grijă ce poartă în picioare

 

Cu toate că primăvara este foarte capricioasă în acest an, nu trebuie să ratezi șansa de a petrece cât mai mult timp în aer liber. Și dacă tot ți-ai propus acest lucru, de ce să nu-ți ajuți corpul să ajungă într-o formă mai bună decât este acum? Primul pas este mersul pe jos, atât cât îți permite timpul. Dacă ești totuși limitat în ceea ce privește transportul, atunci te poți apuca de alergat.

Ca să parafrazez o celebră reclamă a anilor trecuți, ”nici alergatul ăsta nu e atât de simplu pe cât crede lumea”. Vremea adidașilor pentru alergat din pânză a trecut de ceva vreme. Ceea ce nu e un lucru rău. Din contră. Adidașii pentru alergare din prezent sunt mult mai buni, mai rezistenți, protejează piciorul mai bine și sunt mai confortabili. Și, din fericire pentru noi, sunt disponibili pentru cumpărat într-o mulțime de locuri, chiar și la noi în țară.

Ceea ce ne duce la punctul următor. Dacă te gândești să te apuci de alergat, fie pentru că vrei să dai câteva kilograme jos, fie că vrei să faci performanță, trebuie să acorzi o importanță deosebite adidașilor în care vei face asta. Asta deși teoretic alergatul este un sport simplu, pentru aproape toată lumea, îți forțează picioarele printr-o serie complexă de mișcări. Cu atât mai mult cu cât te-ai dezobișnuit de alergat.

Așadar, poate cel mai important sfat pe care îl poți primi înainte să te apuci de alergat este să nu te zgârcești atunci când vine vorba de sănătatea picioarelor tale. Investește într-o pereche de adidași de alergare de calitate. Ca începător, ai nevoie de cea mai bună protecție pe care o poți primi de la o pereche de adidași. Și doar o pereche de încălțăminte adecvată, de calitate, îți poate oferi protecția respectivă, de la absorbția șocurilor la controlul mișcărilor, de la flexibilitate la durabilitate.

Chiar dacă la început vei alerga distanțe mici, de câțiva kilometri, acest amănunt nu este mai puțin important. Picioarele tale au nevoie de protecție și de confort indiferent cât de mult sau de puțin alergi, întrucât efortul și suprasolicitarea deja există. În plus, nu vrei să riști o accidentare. Cu o pereche de adidași potriviți acest lucru are șanse mai mici să se întâmple.

Cât ar trebui să investești într-o pereche de adidași pentru alergare?

Chiar dacă ți se va părea mult, gândește-te ca limită de jos a prețului unei perechi care să-ți ofere calitățile de bază de protecție și confort ar trebui să fie circa 300 de lei. Cu puțin noroc, în campaniile de reduceri de pe site-uri și din magazinele specializate, s-ar putea să găsești ceea ce cauți și la un preț mai mic decât această sumă. Evident, cu cât crești bugetul, vei găsi adidași care îți vor asigura mai multă durabilitate, calități de protecție, flexibilitate și confort sporite.

Ce branduri de adidași ar trebui să cauți pentru alergare? Site-urile profesioniste dedicate alergării fac constant topuri ale celor mai buni adidași de alergare. Printre brandurile și modelele care au dominat clasamentele ultimilor ani sunt Adidas, Asics, New Balance, Saucony, Mizuno, Brooks, Nike sau Under Armour.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Emi Emilio

Comentarii

Cauta

Categorii populare