Comunicate de Afaceri

Algoritmul de prospețime Google, tot ce trebuie să știți

Algoritmul de prospețime de la Google a schimbat modul în care site-urile sunt clasate pentru trei categorii de interogări de căutare.

Actualizarea de prospețime de la Google a fost o schimbare semnificativă a algoritmului de clasare care a introdus tendința de a face rezultatele căutării mai precise și mai receptive la intenția utilizatorului.

Rezultatul actualizării a fost capacitatea de a adăuga timp ca măsură de relevanță pentru interogările de căutare. Acest lucru a permis Google să scoată la suprafață conținut care este în tendințe, care are loc în mod regulat (cum ar fi un eveniment anual) sau care face obiectul actualizării frecvente (cum ar fi modelele de produse noi).

Actualizarea de prospețime a fost posibilă prin modificările de infrastructură introduse de Actualizarea cafeinei , care i-au permis Google să extindă indexarea web la o scară fără precedent, permițându-i lui Google să scoată la suprafață cel mai recent conținut care este literalmente actualizat. minute relevante .

Actualizarea algoritmului a fost anunțată pe 3 noiembrie 2011.

Anunțul oficial al postării pe blogul Google a afirmat că schimbarea a afectat aproximativ 35% dintre interogările de căutare și a afectat în mod semnificativ aproximativ șase până la 10% dintre interogările de căutare.

Aceasta este o schimbare semnificativă a modului în care sunt clasate paginile web.

De ce se numește algoritm de prospețime?

Numele „prospețime” pentru această actualizare este preluat direct din anunțul oficial Google:

„Căutarea Google folosește un algoritm de prospețime, conceput pentru a vă oferi cele mai actualizate rezultate.”

Ce a făcut posibilă această actualizare a algoritmului

Un motiv pentru care Google a lansat Freshness Update a fost că noul sistem de indexare a cafeinei i-a oferit Google posibilitatea de a procesa mai multe pagini web mai rapid.

Infrastructura Cafeinei a făcut posibil ca Google să ofere rezultate proaspete cu un grad mai mare de relevanță, folosind o definiție mai granulară a ceea ce înseamnă prospețime.

Mai exact, Google a stabilit că unele interogări au trei tipuri diferite de factori de relevanță legați de timp.

Cele trei tipuri de interogări legate de timp sunt:

  1. Evenimente recente: acestea sunt interogări de căutare care se referă la tendințe sau evenimente curente, în general legate de știri.
  2. Evenimente recurente în mod regulat: anunțul Google a dat exemplu de evenimente anuale, alegeri, scoruri sportive, emisiuni TV și rapoarte privind veniturile corporative.
  3. Actualizări frecvente: acestea sunt interogări legate de timp pentru subiecte care se actualizează frecvent, dar nu sunt evenimente sau subiecte în tendințe. Exemple sunt interogările de căutare pentru produse care sunt actualizate frecvent.

Prospețime pentru subiecte în tendințe și evenimente recente

Subiecte în tendințe

Google afișează rezultate noi pentru anumite interogări, în special dacă acestea sunt în tendințe.

Evenimente recente

Când algoritmul a fost lansat, nu exista secțiunea de știri Top Stories pentru evenimente curente.

Google a arătat pur și simplu rezultate de știri legate de evenimente recente în partea de sus a rezultatelor căutării.

Astăzi, Google va afișa o secțiune Top Stories atunci când o interogare de căutare are o componentă de relevanță tip eveniment recent.

Funcția Top Stories este afișată pentru evenimentele recente care sunt în tendințe. Acesta este un exemplu de rezultat nou de tip Evenimente recente.

Prospețime pentru evenimente care se repetă în mod regulat

Acest tip de prospețime se referă la evenimente care au loc în mod regulat, dar nu sunt neapărat în tendințe.

Google a folosit exemplul unei interogări de căutare care este legată de sport ca tip de eveniment recurent al interogării de căutare.

Tipul de prospețime al evenimentelor recurente va trebui actualizat în mod regulat. Un eveniment sportiv va trebui actualizat zilnic sau săptămânal atunci când sportul este în sezon.

Un eveniment recurent al alegerilor prezidențiale va trebui actualizat la fiecare patru ani.

Actualizare frecventă Prospețime

Al treilea tip de prospețime este legat de interogările de căutare despre subiecte care sunt mereu actualizate, cum ar fi interogările legate de recenziile produselor.

De exemplu, telefonul Samsung Galaxy există de mulți ani și a trecut prin mai multe modele.

În mod ideal, atunci când căutați Samsung Galaxy Review, cel mai bun rezultat vor fi recenzii despre cele mai recente modele.

Interogarea merită prospețime (QDF)

Actualizarea Google Freshness Algorithm nu a fost prima dată când Google a folosit factori de clasificare a relevanței legați de timp.

În 2007, Amit Singhal (pe atunci inginer Google și vicepreședinte senior), a introdus algoritmul Query Deserves Freshness (QDF) într-un interviu pentru New York Times.

Într-un interviu din New York Times, el a explicat ce este QDF:

"Domnul. Singhal a introdus problema prospețimii, explicând că simpla schimbare a formulelor pentru a afișa mai multe pagini noi are ca rezultat căutări de calitate inferioară în cea mai mare parte a timpului.

Apoi a dezvăluit soluția echipei sale: un model matematic care încearcă să determine când utilizatorii doresc informații noi și când nu.

(Și da, ca toate inițiativele Google, avea un nume: QDF, pentru „interogarea merită prospețime”.)

…Soluția QDF se bazează pe determinarea dacă un subiect este „fierbinte”.

Dacă site-urile de știri sau postările de blog scriu în mod activ despre un subiect, modelul arată că acesta este unul pentru care utilizatorii sunt mai probabil să dorească informații actuale. „

Diferența dintre QDF și Freshness Algorithm Update este că algoritmul QDF pare să fi fost mai limitat ca sferă și mai puțin nuanțat decât Freshness Algorithm.

Pe scurt: diferența dintre QDF și algoritmul de prospețime

  • QDF examina dacă un subiect era în tendințe printre site-urile de știri și bloguri.
  • Algoritmul de prospețime a examinat interogările de căutare pentru a determina dacă acestea aparțineau uneia dintre cele trei categorii de interogări care necesitau rezultate noi.

După cum am menționat mai devreme, sistemul de indexare web a cafeinei , introdus cu cinci luni înainte de Algoritmul de prospețime, a oferit Google abilitatea de a furniza rezultate de căutare relevante pentru fiecare minut.

Faptul de reținut despre QDF este că algoritmul 2007 Query Deserves Freshness a precedat algoritmul 2010 Freshness.

Ceea ce poate provoca confuzie este faptul că angajații Google au continuat să facă referiri la conceptul că o interogare merită prospețime cu mult peste 2010. Prin urmare, chiar și în 2012, Matt Cutts făcea referire la conceptul într-un videoclip Google pentru webmasteri că anumite interogări merită prospețime.

Cu toate acestea, sunt doi algoritmi diferiți care au fost introduși la trei ani distanță și care aparent au făcut lucruri diferite, deoarece tehnologia care a făcut posibil algoritmul de prospețime în 2010 (sistemul de indexare web a cafeinei) nu a existat în 2007.

Este necesar conținutul proaspăt pentru clasare?

Nu toate interogările de căutare necesită rezultate noi. Multe interogări de căutare sunt mereu verzi .

Evergreen, în raport cu nevoile de informații ale interogărilor de căutare, înseamnă că răspunsul la unele interogări nu se schimbă prea mult, dacă chiar deloc.

Un exemplu de conținut veșnic verde este o rețetă. Metoda de preparare a fursecurilor de ciocolată rămâne relativ aceeași de mulți ani.

Uneori, există schimbări culturale care afectează conținutul veșnic verde, cum ar fi tendința de a face cookie-uri cu conținut scăzut de grăsimi sau de zahăr, care ar putea schimba modul în care sunt făcute cookie-urile.

Dar rețeta de prăjituri este încă veșnic verde.

Algoritmul de prospețime se activează numai atunci când interogarea de căutare se încadrează într-una dintre următoarele trei categorii:

  1. Evenimente recente.
  2. Evenimente recurente în mod regulat.
  3. Actualizări frecvente.

Mitul care înconjoară conținutul proaspăt

Există o strategie SEO care recomandă schimbarea datei de publicare sau a datei modificării în fiecare săptămână, lună sau an, deoarece, conform strategiei, „Google adoră conținutul proaspăt”.

Există chiar și pluginuri WordPress care vor actualiza în bloc datele post-actualizare.

Dar adevărul a fost întotdeauna că ideea „Google adoră conținutul proaspăt” este un mit.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare