Comunicate de Afaceri

Astenia de primavara si animalele de companie

Dar cum ramane cu ingrijirea animalelor de companie? Primavara este o perioada dificila si pentru patrupede, iar din cauza lipsei de informatii, multi stapani nu stiu cum sa ii faca si companionului tranzitia spre sezonul cald mai usoara.
ARPAC (Asociatia Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie) trage un semnal de alarma catre stapani, in privinta hranei specializate de care au nevoie companionii necuvantatori. O dieta completa si echilibrata, care sa asigure toti nutrientii, in proportiile corecte, este deosebit de importanta pentru bunastarea fizica a animalului, mai ales in acest anotimp pretentios.
Primul indiciu ca animalul se pregateste de vara este naparlirea abundenta. De aceea, se recomanda perierea cel putin o data pe zi si, bineinteles, tunsul blanii in exces. Astfel, animalul se va obisnui mai usor cu temperatura in crestere, se va simti mai confortabil, iar casa dumneavoastra va fi mult mai curata.
La fel ca oamenii, si animalele pot suferi de alergie la polen, praf sau insecte. Cel mai bine este sa intrebati medicul veterinar ce masuri de precautie sa luati in aceasta privinta. Nu intarziati vizita la cabinet daca animalul prezinta simptome precum: lacrimarea si congestionarea mucoasei oculare, secretii nazale apoase, mancarimi, scarpinare, pierderea parului pe portiuni intinse, pete, eruptii cutanate si stranut. Luati in calcul si o deparazitare, avand in vedere ca insectele parazite se trezesc la viata, o data cu natura.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: More Than Pub

Comentarii

Cauta

Categorii populare